2018. augusztus 15., szerda

Ez egy nagy nulla

Tegnap volt a visszavágó a Shkendija ellen idegenben, azaz Macedóniában, de egy ilyen ritka fos játékot nem igen láttam még a Salzburgtól, és az odavágó ugyanez. A következő ellenfél egy szerb csapat lesz, a Crvena Zvezda. Ez már ismerős lehet nektek is, ugyanis tavaly Rosickyék is őket kapták és jól ki is verték őket. Hát, lehet a Salzburg is így jár, azonban akkor ők folytathatják az Európa Ligában. Ilyen játékkal sokáig nem fognak eljutni, mert ez egyszerűen borzalmas, amit művelnek és nem csak a Linzer gyerek bénázik, hanem a többiek is. Vonzzák a balkáni csapatokat.

Nézzük meg mi történt előző nap. Ugyanis már hétfőn elutazott a csapat Macedóniába. Voltak képek is, azonban a Linzer gyerek szinte egyiken se szerepelt. 


Itt láthatjátok, hogy megint nyilatkozott és a szokásos marhaságot, aminek aztán semmi értelme. Ja, és szólok, hogy most nem fogom kímélni ezt a gyereket már, mert nagyon elegem van belőle és a mánia is egyre szarabb, de nem akarom elrontani a blogot sem, erre csináltam a feszültséglevezető profilomat, ott széjjel káromkodom magam, összevissza szidom, de egyben az osztrákokat is, akiket amúgy ki nem állhatok. Ja, és nem miatta, nem úgy mint tavaly a cseheket, mert azt tényleg csak Rosicky miatt. Az osztrákokat alapból utálom, amúgy már tíz éve, tehát közel sem miatta.
A kinézete is egyre rosszabb és egyre öregesebb is, itt is vagy negyvennek néz ki és olyan, mint egy szellem. Na, itt is megmutatkozik, hogy igazából ez egy büntetés, mert képes voltam Rosickyt mindenféle öreg néni múmiájának és társainak elnevezni, holott ez a gyerek sokkal jobban hasonlít azokra a jelzőkre, amiket anno Rosickyre aggattam. 


Ez az egyetlen kép, ami tetszik róla, mert itt marha cuki. De rég írtam már le ezt. Észrevettétek, hogy erre a gyerekre nem igen írom, hogy cuki? Rosickyre meg mindig írtam. Ennek oka, hogy ez a Linzer gyerek annyira visszataszító, hogy az hihetetlen. Bár még az elején nem, de mostanra már egyre jobban undorodom tőle. Én már még egyszer el nem mennék megnézni élőben meg találkozni vele. Nem undorodom már eléggé így is, még okádjak is be ott a helyszínen? Mert most már ezt érzem iránta. És képes voltam cukinak tartani élőben, te jóságos ég, vissza se merem olvasni, amit akkor írtam. Nagyot fordult a kocka. És erre rátesz még a viselkedése is.

A videót ide kattintva találjátok, benne van a nyilatkozat is. De majd a meccs után is lesz majd egy, akkor majd írok egy véleményt erről. Ebben a videóban nézzétek a szemeit, összevissza vibrál, vagy nem is tudom, hogy mondjam. Ugrál egyfolytában a szemgolyója. Megnéztem az edzőt is, hogy összehasonlítsam, és hát neki is mozog, mert amúgy mindenkinek mozog, de az övé teljesen normális volt. Ennek a gyereknek meg... inkább nem mondok semmit. 




A videóból kaptok három képet, az utolsót persze, hogy eszik, mert amúgy ő neki csak azon jár az esze, na majd erről is írok, mert volt egy interjú is és hát vannak benne olyan dolgok, amiket érdemes ide leírni. És persze, hogy itt is édességet.

Utána edzést tartottak a stadionban.



Sok kép nem készült róla, a többségén songoskodik, vagy homályos.

Rátérek a meccsre. És Laolán néztem, felemelő érzés volt, de közben csalódás is, mert olyan szar volt, mint még soha. Folyton beadta a reklámokat, vagy ha nem, akkor megállt, de egy kattintással újra lehetett indítani és ami a legrosszabb volt, hogy időnként elkezdett akadozni és a végén annyira meghülyült, hogy még a gólról is lemaradtam. De már meg sem lepődöm ezen, ez már úgy szar, ahogy van. A mánia mostanra elvesztette a varázsát. 

A meccs előtt ez jelent meg a csapat insta sztorijában.


Hátulról látszik, megint a fején az a vacak fejhallgató, de a legjobb, amikor a nyakában van. A feje meg időnként majdnem a padlót súrolja szokás szerint. Csodálom, hogy nincs hányingere, amúgy meg időnként felnéz, akkor lehet mégis csak van neki. Ti nem kaptok hányingert egy idő után, mikor lefelé tartjátok a fejeteket, például telefon nyomkodás közben, vagy ha olyan munkát kell csinálnotok? És még az utcán is menjek úgy? Hát kössz, nem, nem is értem ezt a gyereket, miért jó ez neki. De amúgy lehet a letörtség és a depresszió jele is. Nem lepődnék meg rajta.


Ez a kép tetszik, végre nem az alsó sorban van és el tud törpülni a többiek mellett, olyankor olyan cuki. Szeretem az alacsony embereket, főleg, mikor eltörpülnek a többiek között. 174 centi amúgy, ne mondjátok, hogy az nem alacsony. Persze, nőben meg már szinte magasnak számít. Férfiben meg már alap kb a 178. Rosicky meg már annyi volt és még ő is eltörpült elég sokszor. 


Borzalmas volt, de már említettem. Alig ért labdába, ha meg sikerült neki, egyből eladta, vagy kipasszolta, esetleg kirúgta. Meg állandóan eltaknyolt, olyan dolgoktól is, mint a belefejelés a labdába. 


Időnként kicicáztatta magát, de ez már természetes, igazából ezt már mondanom sem kéne, hisz annyira egyértelmű. Na meg volt olyan, hogy elkezdte taposni a gyepet így egymás után, mint valami fogyatékos. Nem is tudom, miért csinálta, biztos meglátott egy gilisztát ott, vagy valami bogarat. De miért is kötelező azt széttaposni a pálya közepén? Lehet, hogy giliszta volt, mert amúgy előtte esett az eső.


Volt olyan is, hogy nála volt a labda és egyszer csak elcsúszott a semmitől. Ez sem meglepő már nála. Na szóval, elcsúszott, miközben nála volt a labda és az ellenfélhez került, mert közben elpasszolta. Hát persze, hogy az ellenfélnek, az lett volna meglepő, ha csapattárshoz megy. 


A második félidőben már jobban ment neki, viszont nagyon ostobán viselkedett. Komolyan mondom, ritka egy agyatlan játékos. Próbálta folyton lehúzni az ellenfelet, hogy labdát szerezzen, aztán, mikor sikerült neki és az ellenfél a földön kötött ki, a bíró egyből lefújta. A sárga lap bezzeg elmaradt, de amúgy nagy kár, hogy ennél az esetnél nem kapta meg, mindjárt mondom, miért.


Sosem tanul belőle, ha nem tudja megszerezni, akkor nem, felesleges lehúzni az ellenfelet. Ja, de ő megteheti, hisz úgyis megússza a sárgát, akkor miért ne húzná le? Na, de sok értelme még így sincs, hisz egyből lefújják. Akkor meg minek? De, akinek nem jut el az agyáig ez, annak hiába magyarázza az ember. Biztos mondták már neki. Tanuljon meg szerelni.


Úgy látszik, már megtanulta, hogyan tartsa meg a labdát, ez mostanában már sikerül neki, de ha elbizonytalanodik, akkor inkább lepasszolja egyből, ez se ritka. Tavasszal meg állandóan az volt, hogy egyből elvették tőle, vagy felrúgták, fellökték. De még ezen a meccsen is volt olyan, hogy lerántották. 


Most jön a legjobb, amire már régóta várunk. Sárga lapot kapott. Végre egy bíró, aki nem kíméli, de egyébként, ha kap, akkor általában nemzetköziben. Mintha az osztrákoknál meg lenne beszélve, hogy ennek a gyereknek ne igazán adjanak sárga lapot és nyilván meg van rá az oka, azt itt is bizonyította, azonban eléggé rosszul teszik.
A fene se tudja, miért kapta, nem történt semmit és nem is lassították vissza. Előtte megint felhajtotta a mezét, ezen se lepődik meg már senki, de lehetne erről több kép is már. Aztán a bíró felmutatta neki a sárga lapot és olyan idegrohamot kapott és így még soha sem láttuk, ilyen idegesnek. Elkezdett ordítozni a bíróval, az meg szóra se méltatta. Komolyan mondom, mintha kezdene elborulni az agya, egyre szánalmasabb a viselkedése. Most már abban reménykedjünk, emberek, hogy piros lapot kap, ami egyben egy meccses nyugalmat jelent. Mindjárt leírom, hogy az mit jelent. 


Nem tudok már milyen képet betenni már, ilyen szar homályos képek vannak róla, vagy songoskodik. Volt még egy vicces. Szöglet volt, ez a gyerek meg hatalmasat ugrott a labda után, arra készült, hogy befejeli, de szépen elsuhant előtte, ő meg hason csúszott a gyepen izomból a kapufa mellett. Hogy milyen rohadt nagy szerencséje volt, akár izomból neki is mehetett volna a kapufának fejjel, nem írom le inkább, mi lett volna, ha ez történik, mindenki képzelje el maga. Hogy nekem jó lett volna-e, hát igazából nem. Persze, ha csak enyhén, úgy igen, pár meccs kihagyás, az a nyugalmamat jelentené. 

Nincs több kép, de még van még mit írni. Izomból neki szalad szokásos módon az ellenfélnek, ő hatalmasat bukfencezik utána, a meze felcsúszik a nyakába, kint az egész dereka. Az ilyenekről miért nincs kép, vagy esetleg videó? Most nagyon jó lenne, ha fent lenne a teljes meccs. De miért is lenne fent? Hisz játszott. A hétvégi meccs felkerült, egy percet nem játszott, az előző meccsek meg nem, amiken játszott. De majd, ha nem játszik véletlenül, majd az visszanézhető lesz. Majd a profilomon szétkáromkodom magam, itt nem akarom.
Szóval ő egyből felpattant a bukfenc után, de az ellenfél lent marad és ápolásra szorult. Ez a gyerek meg oda se ment még bocsánatot se kérni, még arra se, hogy megnézze, mi van vele, esetleg felsegíteni. Nem! Odébb megállt a szokásos beállásával, az a csípőre tett kéz, a feje meg már a gyepen volt. Egyszer hányna már be az egyik meccsen, mondjuk Linzben...ott majd valaminek történnie kell vele. 

Többször is volt már olyan, hogy belerohan az ellenfélbe, az ellenfél lent marad, ő meg felkel. Amúgy megsérülni se tud, hiába reménykedek már ebben, mert már ott tartok a nyugalmam érdekében. Kapott itt is egy nagy felrúgást, és ez a gyerek már egy másodperc múlva állt. Van, hogy kicsit tovább marad lent, de azokat olyankor csinálja, amikor fáradtabb, nem azért, mert annyira fájt volna, vagy mert megsérült volna, és olyankor se tölt fél órákat a földön, max egy percet. De még szerencsére olyan nem volt, hogy valaki miatta sérült volna meg súlyosabban, a tegnapit se kellet lecserélni. De egyre gyakoribb már az, hogy miatta lent maradnak, eddig csak annyi volt, hogy kigáncsolta, fellökte, meg ilyenek, most meg izomból nekirohant. Egyre veszélyesebb amúgy, nem lennék az ellenfele, emiatt egyre jobban favágó stílusban játszik, és ez abban mutatkozik meg, hogy idegbeteg. Egyre labilisabbak az idegei, és ez már a sárga lap után volt. De ő megteheti, úgysem kap pirosat. Igazából azt kéne vele tenni, hogy sárgákat osztogatni neki, ha kell, azonnali pirosat, hogy tanulja meg végre, hogy fejezze be ezt az ocsmány favágó stílust és ne akarjon mindenkit lerántani, mert nem tud labdát szerezni. Elborul az agya, és lerántja és mivel egyre hülyébb, ebben is meg fog az mutatkozni, egyre durvábbakat csinál. Mert ő megsérülni nem tud, akkor meg miért ne csinálná? 

Rosicky meg már attól megsérült, ha valaki hozzáért, vagy megbökte, ezt meg agyon lehetne rúgdosni, akkor se sérülne meg, sőt fel is pattanna még utána. Nem tudom, miből van ez, de nem nagyon érdemes arra várni, hogy megsérüljön, még az is reálisabb, hogy sárga lapok miatt marad ki, de hát az is 10%, leginkább nemzetköziben, bajnokságban kb 1% ennek az esélye.

Jó, azért vannak határok, de addig feszegeti, míg át nem lépi, és akkor majd megjárja. Bocs, hogy ezt mondom, de egy ritka agyatlan játékos, aki ráadásul rettenetesen szabálytalan is. A logika nem az ő erőssége, a hibákból nem tanul, ugyanúgy megcsinálja ötvenszer, minden meccsen ugyanazt a baromságot. Bár már csökkentek a felrúgások, lerántások száma tavaszhoz képest, de azért még nagyban űzi ezeket. Újabban izomból belerohanni szeret az ellenfélbe. Eddig is beléjük szaladt, de nem ilyen erősséggel. Az idegbetegségének köszönhető, most meg felcseszte a sárga lap. Egyszerűen nem néz az orra elé se, ott az ellenfél játékosa, de ő meg belebotlik, vagy átesik az ellenfélen, olyan is volt már. 

Minden alkalommal eltaknyol, olyan gyorsan el tudja veszteni az egyensúly érzékét, hogy, ha ki lenne takarva a feje és a mezszáma, akkor is tudnám, hogy ő az. Kicsit lassú és nehezebben mozog, mint egy öreg bácsi. Ez annak tudható be, hogy el van hízva kicsit, és hát eszik folyamatosan. Biztos meccs előtt is hülyére zabálja magát, mikor nehezebben mozog, akkor lehet azt csinálta, már pedig tegnap olyan volt. Sokszor van olyan is, hogy a meccs elején nagyon rohangál, de akkor a második félidőre úgy kifullad, hogy az hihetetlen. Akkor lehet nem eszik közvetlenül meccs előtt. De egyszer össze fogja magát hányni. 

Aztán odanyújtotta a kezét pacsizásra Wolfnak, aki egy hónapja még ellökte onnan, most meg viszonozta. Próbál azért benyalni. 

Itt a meccs utáni nyilatkozat, mások is vannak benne, de ő megint nagyon brutálisan néz ki benne, mint egy öreg néni horrorbabája, a szeme újra a régi, emiatt még horrorosabb, amikor a horrorbaba nagyra mereszti a szemeit a piros sötét padláson. Hát kb olyan érzés. Itt hatvannak néz ki körülbelül, kis mozaik képekben nézve szó szerint öreg nénis, a hajszíne miatt is, elég ősznek tűnik a kicsi képen, ha kicsiben nézitek. Sajnos csak pár másodpercig van ő, de látható itt is a rángatózása, meg a szem vibrálása. Mint egy pszichopata, olyan. 
Még a beszédéről annyit, hogy nem csak, hogy el van baszva vele a német nyelv, de még az osztrákokon is túl tesz, az az igazi parasztbeszéd tartományon belül. Tehát látszik, hogy faluról jött, hát ennyi. A faluja se egyértelmű, melyik tartományhoz tartozik és emiatt el se tudja dönteni, hogy ő melyikhez tartozik. 





Nagyon durva, mi? Itt is kimutatkozik a büntetésem, miszerint Rosickyt neveztem el mindenféle öreg bácsi múmiájának, kísértetnek meg társainak, holott ez a gyerek hasonlít ezekre, de lassan már szó szerint. A szempillája is szőke, emiatt úgy tűnik, nincs neki, emiatt is rohadt furcsák a szemei.

Nagyon sok írni valóm van még erről a gyerekről, és egyszerűen nem fér ide, ezért szentelek neki egy másik posztot. Lehet holnapra meg is lesz, vagy holnaputánra. 

Mire számítsatok? Lesz egy interjú, ahol elmondja, miért Xaver van a mezére írva, én meg elmondom azt, hogy ez most mi a fenének ilyen fontos ez, főleg neki. 
Lesz arról is szó, miért törölte az instáját, persze az igazi okát csak ő tudja, én csak a véleményemet fogom kifejteni róla. Lesz még egy szerencsétlenkedő videója a társaságban, ezt is kifejtem. 

Ma már mennek haza Salzburgba, egyik csapattársa videójába belelógott, mutatom is. 




Mostanában mindig ez a fekete baseball sapka van rajta, ami nagyon nem tetszik, de úgy kell. Nem elég csúnya anélkül is, csúfítsa el magát még jobban ezzel. Mindegyik csak a telefonját tudja nyomkodni, de bevallom én is ezt csinálom. Hát így semmi szavam nem lehet ellenük. 

Ez most így ennyi lenne, jövök még egy poszttal, amit ígértem. A következő meccs szombaton lesz a szokásos időben, 17 órakor. 

Ja és a legfontosabb. Ma van öt hónapja, hogy a mániám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése