2018. augusztus 22., szerda

Ez már nem olyan, mint régen

Megint egy ritka siralmas fos játékot láthattunk a Red Bull Salzburgtól, ami számomra csalódás. A Crvena Zvezda volt az ellenfél és az eredmény 0-0 lett. Csak a második félidőt láttam, szerencsém volt, mert pont akkor állt be. Kérdéses volt a játéka a cikkek szerint, és a cserepadon is kezdett. Junozovic megsérült, ugye ő a 30 éves, akit elvileg a helyén akartak látni sokan. 

A csapat már hétfőn elutazott Belgrádba, videók és képek is felkerültek, azonban szokás szerint róla semmi nem volt, majd az esti edzésről is láthattunk képeket. Csak songos képek jelentek meg róla, amiket itt láttok.




Ez az egy kép volt róla az utazásról, de ez is háttal van, azonban a songos képeknél jobb.

A meccs előtt lezajlott a bemelegítés. Voltak insta sztorik is, azonban ő egyikben sem volt benne, így azokat nem teszem fel.


A cserejátékosok láthatóak itt, köztük ő is.


Még a bemelegítés előtt, szokásosan, amikor a fejhallgató a fején van. Páran beszélgetnek is egymással, de ezen a gyereken már meg sem lepődünk, hogy ő inkább felteszi a fejhallgatót és zenét hallhat, hogy ne kelljen senkivel se beszélgetni. Hát milyen ember az ilyen? Egyre bunkóbbnak tartom amúgy ezek miatt, de ez inkább a rejtett bunkóság, mert amúgy nem arrogáns, csak inkább nem beszél senkivel, pár embert ki is zár meg ignorál teljesen, és csak az általa kiválasztott embereknek szavaz bizalmat. A többiek bekaphatják.


Bemelegítés közben.



A cserepadon.

Most nézzük, miket csinált a meccsen. Tehát a félidőben állt be, így jutott neki 45 perc + a hosszabbítás percei, úgy 3-4 perc a végén.


Elég hamar szerephez jutott, azonban a labdához mégsem jutott hozzá, ugyanis helyette az ellenfél lábához ért. Tehát azzal kezdte az egészet, hogy felrúgja az ellenfelet. Persze, a bíró lefújta, de senki sem lepődik már azon, hogy a sárga lap elmaradt. Ez természetes már.


Semmi értelmes megmozdulása nem volt az egész félidőben. Nem egyszer eltaknyolt és állandóan eladta. Többször ment a labdája az ellenfélhez, mint a csapattársaihoz. A kicicáztatást tegnap este mellőzte, az hiányzott. Meg a rohangálásai is, de kb mindenki egy nagy fos volt. 


Szinte alig ért labdába, a játék leginkább középen zajlott, időnként az ellenfél támadt, ők meg annál is ritkábban. Egyetlen normális izgalmas helyzet nem volt. Ez a hülye gyerek jobb lábbal lőtte el a labdát a kapura, de olyan gyengére sikeredett, hogy azt a szintet egy ötéves gyerek is hozza, sőt felül is múlja. Mellé ment iszonyatosan, de a kapus megfogta. Nem kellett izgulnia, végig nyugodt maradt, de nem is csodálkozom egy ilyen béna lövés láttán. 


Eltaknyolás közben, a rossz egyensúlya teszi. Erről a képről az az eset jut eszembe, amikor rohant az ellenfél után, hogy labdát szerezzen, de amilyen szerencsétlen, szépen eltaknyol, anélkül, hogy bárki hozzáért volna és az ellenfél szép nyugodtan megy tovább. Észre se vette, hogy egy linzer gyerek mögötte szerencsétlenkedik. 


Volt olyan eset is, hogy fogta magát és szépen elvette a saját csapattársától a labdát. Ez új volt tőle, ilyet nem nagyon szoktak csinálni a focisták, mert a foci csapatjáték, ez a gyerek meg egy önző dög, mert inkább ő akarta. Még szerencse, hogy ebből lett egy jó passza. De minek veszi el, ha aztán azonnal tovább passzolja. 


Már meg sem lepődik senki a következő húzásán. A pálya szélén szemmel láthatóan szándékosan kilökte az ellenfelet a pályáról, hogy labdát szerezzen, sikerült is, csak a bíró szokás szerint lefújta. Az ellenfél felháborodott, erre ez a kis Linzer gyerek visszapofázik neki és még neki áll feljebb, holott ő lökte ki. Csak így képes labdát szerezni, de megtanulhatná, hogy semmi értelme, mert úgyis lefújják. A sárga lap itt is elmaradt.


Nem sokkal később az egyik csapattársa lehúzza az ellenfelet, amit egyébként ő is szokott csinálni. Kapott is egy sárga lapot. Komolya, nem értem, hogy ez a gyerek miért ússza meg állandóan a sárga lapot, holott más ugyanazokért, vagy még kevesebbekért is kap. 


Legvégén a hosszabbításban Dabbur kapott egy sárga lapot, de nem tudom mit csinált. Pár Salzburg játékos odament a bíróhoz, és persze, hogy ez a Linzer gyerek se maradhatott ki, ő tud legjobban a bírónak hisztizni. Ilyenkor bezzeg pofázik, teljesen feleslegesen, mert soha nem volt még arra példa, hogy a bíró visszavonta volna a döntését, csak azért, mert egy játékos reklamált. És nincs vele egyedül, rengetegen csinálják. Tényleg csak az okosabbak nem állnak le, de ez a Linzer gyerek hogy lenne már intelligens, holott egy igazi agyatlan buta játékos, ostobán játszik nagyon. Akkor mit is várunk tőle. Társaságban meg inkább felrakja a fejhallgatót, hogy ne kelljen beszélgetnie, de akkor a bírónál is fogja be a száját, mert teljesen felesleges. De, ha soha nem kap sárgát, akkor csak a lovat adják alá, mert azt hiszi, ő megteheti, mert ő úgyis megússza. A bíró neki nem igen válaszolt, inkább a többiekkel beszélt, de érdekes módon kezet fogott ezzel a barommal, hát biztos beakart nyalni, ezt is el tudom már képzelni róla. A végén Dabbur megbeszélte vele a dolgokat teljesen normálisan. Ha a Linzer gyerek kapta volna, ment volna a hiszti, a veszekedés meg ezek. 


Rettenetes meccseket hoz mostanában a Salzburg, hogy már csalódtam is. Ez nem az a Salzburg, amit tavasszal megszerettem. Akkor hajtottak, küzdöttek, még akkor is, ha nem volt a meccsnek tétje, vagy ha vesztésre álltak. Egy igazi harcos csapat volt. Most meg mit látok? Egy alibi fos csapatot, aminek az összes tagja csak lazsál, meg alibizik összevissza, illetve balfaszkodnak is mellette egy kicsit. Nem feltétlenül a Linzer gyerek ellen szól, ő mindig balfasz, de a tegnapi meccs kivételével rajta mindig látom a küzdést. Tegnap nem tudom, mi volt vele. De ezt most betudom az enyhe sérülésének. Ennek ellenére játékra jelentkezett, hisz tudjuk az okát. Fél, hogy kiszorul a csapatból és jól érzi. Valóban ez a veszély fenyegeti, de ő még akkor is ezt emlegette, mikor sokkal stabilabb helye volt a csapatban.


Már korábban érezhető volt, hogy Junozovicot a helyére szánják, bár többször is játszottak egyszerre, azonban a nagy rivális még mindig Wolf. Egyenlőre lepipálja Wolfot de csak papíron, mert amúgy igazából Wolf az, aki nyerő. Bár ő mostanában elég sokat fetreng. Papíron csak annyi, hogy ő még csak U21-es válogatott, míg a Linzer gyerek már a felnőttben van, Wolf 4 milliót ér, Linzer meg 10-et. A szurkolók egyértelműen Wolfot szeretik jobban, illetve a fotósok is. Róla sokkal több kép van. Emlékeztek tavasszal, Linzer majdnem mindig nyilatkozott valamit. És most mi a helyzet? Nem nagyon teszi már. Junozovicot látni mindenhol, rengeteg interjú készül vele, őt hívják nyilatkozni, mostanra ő lett az, aki majdnem mindig nyilatkozik. Tehát a médiában már átvette a helyét. A nyár eleji cikk nem hazudott, ami azt írta, hogy Linzer helyére igazolták, egy harminc évest. A pályán még nem szorult ki, sőt meg is férnek egymás mellett, akkor meg a feketék látják kárát, akkor meg ők vannak a padon. Esetleg Wolf, de őt nem igazán rakja a padra. Őt nem fenyegeti ez a veszély, ő sokkal stabilabb mindenhonnan nézve. Ő nem bőg egy döntetlenre végződő odavágó után, ő nem mondogatja, hogy, ha megsérül, kiszorulhat a csapatból, ő nem húzza le a csapatot, mert a Barcelonával hasonlítja, ő nem pesszimista módon nyilatkozik. Amúgy ő nem is nagyon áll a kamerák elé. Linzer gyerek meg figyelmet akar, persze, nem feltétlenül ezekkel a nyilatkozatokkal, inkább azzal, ha odaáll a kamerák elé, de akkor meg hatalmas baromságokat mond. Tehát nem kell meglepődni, hogy már nem kérnek belőle. A Xaver névvel is figyelmet akart elérni, de sokat nem ért el vele. Kapott egy percet aztán mindenki elfelejtette. 


Tessék! Erről beszéltem. A meccs végén elsírta magát, ez a tipikus mozdulat, amikor a focisták sírnak, akkor csinálnak így, hogy ne nagyon lássák rajtuk, de hát teljesen egyértelmű. Visszanyomja a könnyeit, szándékosan ott fogja meg, hogy ne lássa senki a könnyeit. A száját eltakarja a kezével, mert ott is meglátszik, ha valaki elsírja magát. Eléggé piti dolgok miatt tud sírni, mert ez tényleg az, mert az esély nem szállt el, és ha innen kiesnek, folytathatják az Európa Ligában. De az már nem jó neki. Ezért edz külön, túl sokat vár magától, de ezzel a hozzáállással csak az ellenkezőjét éri el. Ha a többiek retekül játszanak, arról ő nem tehet. Biztos ezért is ideges.


Egy álmom teljesedett ezzel a képpel, végre látom konkrétan sírni. Ennél már csak az lenne jobb, ha nem takarná így el magát. Teljesült a hasvillantás is, kaptam arról is egy képet, most meg a sírásról. Annyira örülök neki. 

A következő meccs a szombati bajnoki lesz idegenben az Altach ellen a szokásos időben, vagyis 17 órakor. Szerdán meg visszavágó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése