2018. szeptember 22., szombat

Felszínes és marketing az egész

A csütörtöki meccs is úgy volt röhej, ahogy volt. Meg volt rendezve az egész és iszonyat szánalmas. Baromira unom már ezt. A két Red Bull csapat csapott össze, már eleve az összekerülésük tisztasága is kérdéses. Marketing fogásnak viszont nagyon is jó ez. 

Előző nap, szeptember 19-én repült a csapat Lipcsébe. Nem tudok semmit se felmutatni, se képeket, se videókat, mivel egyiken se szerepelt, még csak nem is songoskodott. Ami bosszantó lehet, de megmondom őszintén baromira nem érdekel már. 

Aznap este volt edzés is. Érdemes megnézni ezt a videót. 
0:50-től érdemes nézni, akkor megbeszélést tartanak az edző, egyik oldalon az edzők állnak, a másikon egy kupacban a játékosok. Itt az az érdekes, hogy ő az edzők között áll. Majd utána mindenki keresett magának egy párt, akinek a hátára felugrottak, azonban Linzernek nem jutott senki. Nézegetett, hátha akad valaki, de hiába, majd ő és még valaki lenyom pár fekvőtámaszt, gondolom büntetésből, mivel nem csinálták azt, amit mondtak. Lehet, a másik se állt párba senkivel, akkor ők párba állhattak volna de nem tették és viszonylag közel is álltak egymáshoz. 
Érdekes, hogy például egy győztes meccsnél azt látja az ember, mennyire összetartóak, mennyire szeretik egymást, azonban ha edzéses videók kerülnek fel, ott már egész mással szembesül az ember. A vesztes meccseknél megmutatkozik, ki mennyire tűri a vereséget, ki, hogy reagál feszült helyzetben.
Az edzés alapján dől el minden, hogy ki lesz a kezdőcsapatban, és ki fog padozni. Ezeket a szurkolók nem érzékelik, így sokan rácsodálkoznak, hogy egy nagyon jól játszó játékos a következő meccsre miért kerül a padra. Meg, hogy miért kerül ki valaki hirtelen a kezdőből, mikor jól játszott. 
Ezek a kirekesztések, amikről beszéltem nektek, többségében az edzéses videókban látszódtak, de volt egy edzőmeccs is, ahol szintén megmutatkozott. 



Ez az összes olyan kép az edzésről, amelyeken ő is szerepel. Sőt, az elsőn még songoskodik is. De nem is érdemel többet, nem érdemli meg, hogy szerepeljen egyáltalán a képeken. 

Akkor rá is térhetünk a meccsre.


Már megszokott, hogy folyton eladja, meg kicicáztatja magát, utóbbit néha kevesebbet csinálja, de most folyamatosan, ha meg nem jött össze, a szándék meg volt. Ez függ az ellenféltől is, mennyire jön össze. 
A 6. percben ért először labdába és egyből el is adja, majd a 8. percben ki is cselezik, ezután kicicáztatja magát. Egy perccel később szintén.


A 10. percben próbálta fellökni az ellenfelet, azonban helyette ő taknyolt el. Ezen a meccsen ez eléggé jellemző volt. Ugye, azt már tudjuk, hogy nagyon koncentrál a labdára és csak arra, aztán szépen el is ment előtte, pedig próbált beleérni, de nem sikerült, Ez sem meglepő, az ilyenek miatt hajlamos eltaknyolni is.
Elindul a labdáért, már hozzá is ér, erre odaér az ellenfél is és simán elveszi tőle, emiatt szerencsétlen Linzer kis híján eltaknyol.


A szokásos lehajtott fej. Messziről látni lehetett az idióta járását. Azt úgy kell elképzelni, hogy csípőre tett kéz, hozzá lehajtott fej, a háta kissé púpos, majd ha jár, akkor meg annyira hülyén megy, hogy az nem igaz, nem is tudom leírni. 
Ismét egy megszokott dolog történt. Nem tudja átvenni a labdát, szépen elpattan tőle. Ez rengetegszer fordul elő vele.
Utána eladja, majd eltaknyol, majd ismét eladja, közben nekimegy az ellenfélnek, közvetlenül utána szintén ez történik, akkor ki is cicáztatja magát. Majd szépen eltaknyol.


Szeretem, amikor a felső sorban áll, kirajzolódik, hogy milyen alacsony és egy valaki alacsonyabb csak nála a másik oldalon, de nem sokkal. 
Az ellenfél kirúgta a labdát, erre megtapsolja. Nevetséges, mintha ő nem rúgta volna ki soha. Ő még akkor is, amikor középen játszik, belerúg egy nagyot, gondolom előre szánja valakinek, de az illetőnek hosszú és kimegy a fenébe. Rengetegszer csinálta már. Ha olyankor elkezd tapsolni az ellenfél, biztos, hogy felmegy benne a pumpa, mert veszteni sem tud. 


A 28. percben sárga lapot kap, övé a meccs első sárgája, amikor a Szandi kikapcsolja. Egy ismerősöm, aki már 12 éve ezt csinál, ilyenekre fogad. A képen látható személlyel követte el a szabálytalanságot, aki amúgy haverja. Konrad Laimer, akivel együtt Mallorcán nyaralt, de neki inkább Stefan Lainer a legjobb barátja. Ez most más téma. Laimer szépen elmegy mellette, szinte le is pattan róla, ekkor ez az idióta kirakja a lábát, hogy kimenjen az ellenfél lába, meg is történt, hatalmasat taknyolt, felkelt és ideges lett. Erre ez a barom úgy megijedt, és nagyon igyekezett bocsánatot kérni. Ha valaki mást rúgott volna fel, nem tette volna meg, hanem pattogott volna összevissza szokásos módon. Mivel a haverjával tette, ezért annyira megijedt, hogy olyat még nem láttam tőle. Biztos fosott, hogy utána nem áll vele szóba, amilyen ostoba, mert Laimer is ideges lett, ami nem csoda, mert eléggé bután és agyatlan módon lett felrúgva a kedves haverja által. Nem szokása amúgy ilyenkor a bocsánatkérés, hanem még neki áll feljebb és pofázik a bírónak, ha még sárga is jár hozzá, rángatózni kezd. 
Most megkapta a sárga lapot és hihetetlen volt számomra, de elviselte, ahogy egy normális játékos és beismerte, hogy ő szabálytalankodott, bocsánatot kért az ellenféltől. 
Szánalmas, hogy ezt csak a haverjával szemben képes megtenni, ezt is azért, hogy alárendelje magát és megfeleljen és nem azért, mert valóban elismeri. Mert semmilyen hibáját nem képes elismerni, meglátszik a nyilatkozataiból is. Aki úgy szidja magát, mint ő, az a maximumot várja el magától és ebbe nem fér bele semmilyen hibázás, ha megtörténik, nem ismeri el, a szőnyeg alá söpri és letámadja a másikat. De az is érdekes, hogy az ellenfélnek nem mer pofázni, csak kizárólag a bírónak.
Egyébként rengeteg párbajt vívtak Laimerrel, mivel ő a jobb szélen játszott, Linzer a balon, így folyamatosan találkoztak. Általában Laimer került ki győztesként ezekből.


Nem tudom, pontosan milyen ez a jelenet, de biztos vagyok benne, hogy a vége az lett, hogy jól eltaknyolt és az ellenfél elrúgja előle. Itt is az ellenfél lábánál van a labda. 
A 32. percben belerúgja az ellenfélbe és eltaknyol, utána valahogy visszakerül hozzá, próbálja beadni, de jó szarul sikerült, mivel közben ismét eltaknyolt. 
A 35. percben folyamatosan kicicáztatta magát. Ezt ugye mondtam, hogy ez azért fordul elő állandóan, mert a labdával együtt mozog, a szeme a labdán van és, ahogy az mozog, úgy mozog ő is. Ha közel van hozzá a labda és az ellenfél is elkezd egymás között passzolgatni, akkor cicáztatja ki magát. Sokszor észre sem veszi. 41. perc próbál labdát szerezni, de nem sikerül, ez a kicicáztatáshoz hasonló, majd a 43. percben fellöki az ellenfelet. Azt akkor szokta, ha elmennek mellette, vagy ezt is labdaszerzés céljából. 


A Tehén Rigodonos érzés is az ellenfél játékosa volt.
A második félidőt is azzal kezdi a 47. percben, hogy kicselezik, majd szépen ki is cicáztatja magát, egy perccel később elrúgják előle, ez se szokatlan tőle. 50. percben elkezd összevissza rohangálni, amit az első félidőben hiányoltam is tőle. Kissé fáradt volt úgy az egész meccs alatt. Biztos előző éjszaka nem aludt rendesen, hanem a telefont nyomogatta egyfolytában. 51. percben állt valamiért a játék és pont őt mutatták, ahogy iszik, majd egy perccel később ismét elrúgják előle.


A szokásos előre húzott váll, ez a járásnál is megfigyelhető.
55. percben labdát szerez, de egyből el is veszik tőle, majd két perccel később kicicázzák. Ez más, mint, amikor magát cicáztatja ki. Olyankor az ellenfél játékosai is úgy helyezkednek, hogy a másikat kicicázzák szándékosan, most ez történt. Nem sokáig tartott, mert utána saját magát cicáztatta ki egyfolytában. Arról meg már nem az ellenfél tehet, hogy rohangál összevissza a labda után, ezzel saját magát fárasztja ki, tehát nem kell azon csodálkozni, hogy hamar elfárad. Mert ilyeneket csinál. 


Itt nagyon öreges, de már meg sem lepődöm. Olyan, mint Louis. 62. percben megint kicicáztatja magát, két perccel később közelről mutatják és kirúgja a fenébe. Ilyenkor kéne tapsolnia az ellenfélnek. Egyébként többször is megtapsolta azt, ha az ellenfél elrontott valamit. De, ha ő rontja el és mondják is neki, rángatózni kezd, hogy már pedig nem ő baszta el, hanem a másik, és a másik miatt volt minden. Ő véletlenül se hibás semmiben. 
Az ellenfélnél a Tehén Rigodonos érzés a meccs elején leüvölti a csapattársát, mert egy jót bénázott. Ez Linzerrel is megtörtént, hogy őt kiabálták le, nem mert visszaszólni, tehát az előbb, amikor írtam, hogy pattogni kezd, nem biztos, hogy megállja a helyét és nem mer kiállni magáért se. Később a Tehén Rigodonos érzést szépen kicselezték, le is pattant, majd egyből utána egy másik csapattársával is hasonló történik, de ő már fel is rúgja. Ezt a bíró lefújta, Tehén Rigodon felcsattant, rángatózik összevissza és üvöltözik összevissza a bíróval. Elmaradt a sárga lap. Ezt azért írom, mert utólag sokan felháborodtak, hogy nem adott neki sárgát, mivel később Haidara is ugyanezt csinálta és egyből sárga. Linzernél is ez van, szabálytalankodik összevissza, üvöltözik a bíróval és megússza, majd ugyanezen a meccsen mások is ugyanazokat csinálják, és egyből sárga nekik. Ekkor bezzeg senki nem panaszkodik, hogy Linzer miért nem kapott sárgát. Nevetséges már, komolyan. A másiknál egyből feltűnik és panaszkodnak is rá és a bíróra is, Linzernél nem, teljesen érthetetlen, mintha valami kiváltságos lenne és kezdek is biztos lenni benne, hogy az. A sárga lapokat is szinte csak a nemzetközi meccseken kapja meg, de ott is sokszor megússza, a bajnokságban meg szinte mindig. 


67. percben felrúgja az ellenfelet, lefújja a bíró és elkezd pofázni. Nem figyelnek rá. Majd eladja és elkezd összevissza rohangálni. Egy perccel később senki nem ér hozzá és egyszer csak eltaknyol a semmitől.


Ha már gólöröm, akkor már szólok, hogy az első két gólt a Salzburg rúgta, az első félidőben a Lipcse teljesen össze volt esve, hogy a félidőben hármas cserét hajtottak végre. Ekkor ki is egyenlítettek és hatalmas volt a feszültség a meccsen, főleg a Salzburg játékosok voltak idegesek, de az ellenfél se volt piskóta. Érdekes módon, Linzer nem tartozott az idegbeteg játékosok közé, pedig, ha feszültség van, akkor az őt is megfertőzik és hajlamosabb jobban tombolni, mint a többiek, tehát kevésbé tudja magát visszafogni. Most valamiért nem volt az


70. percben eladja és próbálja visszaszerezni, 73. percben eltaknyol. Felrúgják és közben a meze is felcsúszott, kilógott a dereka, sajnos csak egy kicsit, de ezt annyira imádom amúgy. 81. percben volt az utolsó labdaérintése, azt el is adja, majd a 85. percben le is cserélik és a nagy rivális, Junozovic áll be, aki most tért vissza a sérüléséből. Emiatt már egyre kérdésesebb Linzer kezdő játéka, akár már a holnapi bajnokin is. Egy cikk szerint Junozovic kezdeni fog, de azt nem írta konkrétan, hogy Linzer a padon kezd. Időnként megférnek egymás mellett, de egy új mánia megy a csapaton belül már ezzel kapcsolatban. Mondjuk, nem annyira új már, mióta leigazolták Junozovicot, azaz május óta (akkor vált biztossá, hogy a Salzburgban folytatja), azóta vele hasonlítgatják Linzert, a szurkolók szavazásokat csinálnak róluk, olyan képek jelennek meg a csapat oldalán is, ahol ők ketten vannak és az eredményeiket hasonlítják. (gondolom csak az idei szezont, azért olyan embereket nehezebb összehasonlítani teljes egészében, akik között tíz év van). Ez valami mániává vált a csapaton belül és nem a szurkolók kezdték, hanem a média, majd azok is elkezdték, akik a csapaton belül dolgoznak, így még jó, hogy a szurkolókat is megfertőzte. Persze, nincs annyira ez középpontban, néha jön csak elő, de Junozovic magában már nagy figyelmet kap. 
Utána született meg a győztes gól, ekkor már a padról is beszaladtak a játékosok, köztük Linzer is.






Erről beszéltem, hatalmas összetartás látszódott a csapaton, meg, hogy mindenki szeret mindenkit. Tudjuk, hogy ez csak a felszín, amikor meg baj van, ott mutatkozik ki minden hiba, bár a vesztes meccseken se nagyon érzékelni ezt, ott meg az látszik, hogy mindenki vigasztalja a másikat (Linzert csak az edzők szokták). Az igazi arc az edzés, ha arról kerülnek fel videók, az a legértékesebb, mert ott sok minden megmutatkozik, de, miután lefújnak mondjuk egy sima bajnokit és még megy a közvetítés, ott is szoktak lenni érdekes dolgok. Érdemes figyelni a csapat és a játékosok insta sztoriját is, ott is megmutatkozik azért pár dolog, ami nem olyan pozitív, de a sima szurkolónak itt se tűnik fel a háttér, csak azt nézik, ami a sztori lényege. A játékosok sztorijaiban sokszor a baromkodás a középpont, éneklés meg hasonló baromságok, vagy, ha valaki edz, és ezekben Linzer nem igen kap szerepet, de időnként páran felbukkannak a háttérben, ami nem szándékos, és bizony, ott történtek már érdekes dolgok. Ilyen volt most az ünneplés is az öltözőben, amit nem is értek, hogy miért volt, az első csoportmeccs után.

Ebből is látszik, hogy valami fura dolog állhat a háttérben. Hogy ezt miért kellett így megünnepelni, érthetetlen. Vagy, mert legyőzték a testvércsapatot? De, ha megfigyelitek, nem mindenki ugrál meg ünnepel, hanem csak a nagyszájúak és az erős megfelelési kényszerrel küszködő Linzer. Esetleg pár edző. 
Nézzük a videókat, négy videóban szerepet kapott, persze, csak a háttérben.


Ebben a videóban, amikor veszi a kamera, a karját lengeti a levegőben, de elég visszafogottan, majd eltűnik, de nem sokkal később ismét veszik, akkor meg már abba is hagyta, de látszik, hogy azért még próbál kicsit énekelni vagy nem tudom, Nem igazán megy. És úgy ringatja magát, ahogy a többiek mozognak, illetve ritmusra, ahogy énekelnek. 


Szintén a háttérben kell figyelni, itt csak áll egy helyben és ide-oda nézeget. Néha látom, hogy próbál nevetni, de helyette egy erőltetett, gyenge mosoly az, amit össze tud hozni. Mivel nem igen jössz össze, amit akar, akkor kezd el valamit magyarázni, ahogy a leugrós vidóban is láthattuk. Lainerhez beszél természetesen, meg mindig csak vele, meg, ha esetleg mással is, akkor is szinte mindig ugyanazokkal az emberekkel beszél. Biztos, hogy van olyan ember a csapaton belül, akivel még egy szót sem váltott.


Ebben a rövid videóban csak egy pillanatra lóg bele a feje, amikor elveszi az asztalról a palackot.


A videó elején egy pillanatra bukkan fel, akkor egyedül ugrál nagyon visszafogottan, majd ismét veszik, akkor már Lainerrel együtt. Ha megnézitek a nagyszájúakat, ők sokkal intenzívebben csinálják, valaki még asztalra is felugrott és ott ugrált. Ugyanez a személy a májusi videókban is az asztalon ugrált, és úgy ünnepelt, mint egy igazi őrült. 

Az eredmény 2-3 lett, vasárnap bajnoki a Rapid ellen, szerdán kupameccs, majd pénteken szülinapja lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése