2018. szeptember 12., szerda

Minek válogatott ő?

Jogosan merül fel a kérdés. Lezajlottak a válogatott meccsek, mindenki utazik vissza a csapatához, a mi Linzerünk Salzburgba természetesen, mert megkezdődnek ott is az edzések, mivel most szombaton már meccs. 
Két meccs volt, egy Svédország ellen, ami barátságos meccs volt, meg Bosznia ellen, ami már a Nemzetek Ligája volt. Ez egy új baromság, ez alapján lehet kijutni a 2020-as Európa Bajnokságra. Linzer a svédek ellen játszott tíz percet, a bosnyákok ellen egy percet sem kapott. Azonban voltak edzéses képek és videók, elkezdték bántani a válogatottban is, erről is lesz videó.

Szeptember 3-án, hétfőn indultak el a játékosok a válogatott edzőtáborokba. Nem csak az osztrákok, hanem mindenki, aki behívót kapott az országa nemzeti csapatába. Lainer kitett egy képet insta sztoriba. 


Xavér pont bealudt, fel is raktam fanoldalra, megjelöltem mindhárom játékost és mit csinál ez a Linzer gyerek szerintetek? Persze, hogy leveszi a jelölést. Hát visszatettem. Úgy kell ezt érteni, hogy elrejti a saját profilján a képet, amin megjelölték, azt úgy ki lehet választani. Akkor nem látszik az ő profilján a kép, azonban az én képem továbbra is látszik és a másik embernél is, mivel ők nem vették le. Ha utána megjelölünk egy másik embert a képen, akkor ismét látszani fog annál az embernél is, aki elrejtette, ugyanúgy jön neki értesítés. Nem vette le, csak másnap, amikor kitettem egy edzéses képet és azon megjelöltem. Azt fent hagyta, ezt az alvósat vette le újra. Megjelöltem megint valakit, ismét látszódott nála is, de már a következő jelöléseknél nem vette le, és azóta is ott van. 






A svédek elleni meccs előtti edzésről pár kép. 

Majd szeptember 6-án Bécsben zajlott le a meccs, az Austria Wien csapatának a stadionjában. Az osztrákok nyertek 2-0-ra, de ez még nem számított, mivel ez még csak barátságos meccs volt. Szinte az összes barátságos meccset bezsebelték március óta, csak a braziloktól kaptak ki június 10-én. 


A csapat bevonul a stadionba melegíteni. Ahogy várható volt, Linzer csak a padon kapott szerepet, azonban nézni kellett az egész meccset, mert barátságos meccsen bármennyi csere lehet, akár az első félidőben is cserélhet az edző. Amúgy csak olyan videókat teszek ki, ahol Linzer is szerepel. Becserélték az utolsó tíz percre, de nem is várta senki a kezdőbe. A válogatottban annyi figyelmet sem kap, mint amennyit a csapatban kap, ott is már egyre kevesebbet. Sokszor olyan, mintha nem is lenne ott, és hétfőn kikerült egy felháborító kép is, ezt is megosztom majd veletek. 


A cserepadon.


Semmi értelmeset nem csinált szokás szerint. Semmi jót nem tud hozzátenni a játékhoz, de igazából tíz perc elég kevés ahhoz, hogy belelendüljön a játékba. Kár is őt ezzel védeni, ha végig játszotta volna a meccset, csupa balfaszkodást lehetett volna csak a neve mellé írni. Sorolok is párat.


Folyamatosan ezek az idióta fejek. Oké, hogy meccs közben van és más is vág azért fejeket, de egyiknek sincs ilyen durván idióta feje mindegyik képen. Ez meg így fel is fújja az arcát, mintha valami lufi lenne.


Folyamatosan eladta, szinte egy jó labdája sem volt, talán egy, meg fellökte az ellenfelet is, szokásos módon. Senki sem lepődik meg már. Volt, hogy belerúgta az ellenfélbe kétszer egymás után is. 


Ulmer és Lainer a meccs végén ölelkeznek, Linzer meg csak nézi őket. Persze, ez nem jelenti azt, hogy őt szándékosan kihagyták volna, Lainer amúgy is a haverja és Ulmer meg nem olyan. Akik meg ezt csinálták vele, azok most nem voltak jelen. A Salzburgból még Stankovic volt az osztrák válogatott kerettagja, azonban ő harmadik számú kapus ott, aki ugye sok esélyt nem kaphat. Egyik Salzburg játékos sem kapott sok figyelmet a válogatottban, megvannak a saját kis kedvencek, Arnautovic és Alaba, ő róluk szólt minden, esetleg csatlakozott hozzájuk még pár ember, akik még úgy előtérbe kerültek, aztán a többi le volt szarva. De ők ketten a fő kedvencek. 

Vissza Linzer hülyeségeire. Folyamatosan kicicáztatta magát, ami nála már tök egyértelmű, le sem kéne már írnom. Amikor neki passzoltak, vagy máshogy jutott labdához, nagyon remegett, meg izgult, jobban, mint szokott. Egyébként észrevételeim szerint a válogatott meccseken görcsösebb, bár sok lehetőséget még nem kapott, amiken meg igen, akkor leginkább csereként és csak barátságos meccseken. A végén leírom. Na szóval, nagyon kapkodott folyton. Ebből semmi jó nem sül ki, már nem is játszik jól. 


Néhány fan megállította, de nem csak őt. A jobb oldali kisfiú pulóverén virít Linzer aláírása, mindenhol felismerem az ő aláírását, tök egyedinek tartom amúgy. Meg van benne olyan, ami alapján fel lehet ismerni. A többieké elég átlagos. Itt elég cuki, már nem tűnik olyan lepukkantnak, mint amilyen júliusban volt. 

És még ezzel nem ért véget, folytatódtak az edzések. Ugorjunk vasárnapra, akkor feltűnt nála valami hülye mánia. Persze, nem akkor tűnt fel először, de akkor kezdtem igazán foglalkozni vele. 


A képen láthatjátok, hogy a fejét félredönti. Egy élő videóban csinálta ezt a mozdulatot, így sajnos azt nem tudtam lementeni. A lényege az, hogy egyszer egyik oldalra, majd a másik oldalra dönti a fejét, aztán végig simítja a fejét és ezt a mozdulatot amúgy többször is láthattuk tőle. Le is lett egyszer kapva július 22-én, a negyedosztályú csapat ellen a Kupa meccsen. Nézzétek vissza, úgy emlékszem, kitettem oda a képet. Ide meg nem illik, azért nem teszem be, de oldalra van fordítva ott a feje pont ugyanígy, ezt a mozdulatot csinálta ott is. Ja és közben csípőre van téve a keze. De az elég gyakori nála, van egy szokásos beállása is. Csípőre tett kéz, az egyik lába kicsit előrébb van, miközben a feje szinte a földet súrolja. Eközben a mozdulat közben felhajtja a mezt és beletörli a taknyát meg az izzadtságát. Amire amúgy Rosicky a csuklószorítót használta, az sokkal egyedibb volt, mint a mezfelhajtás, mert mindenki az utóbbit csinálja.
Ezen a képen kicsit olyan Antoninis érzés, amikor még hosszú haja volt, úgy hat éve. Pont ilyen hajpántos volt, csak barnában. 

És vasárnap történt a fellökés is, mutatom a videót. 


0:20-tól nézzétek, de egyébként érdemes megnézni az egészet, mert elég sokat szerepel benne. Az a magas szőke egyszer csak odamegy hozzá, elkezdi tolni, majd lök rajta egy hatalmasat. Itt úgy tűnik, hogy teljesen ok nélkül, mert még csak nem is mondhatott neki semmit abban a pillanatban. Linzer meg ugye eltaknyol miatta, a földet is majdnem lefejelte. Őt amúgy sem nehéz kibillenteni, nem, hogy még ekkorát lökni rajta. Később az a nagydarab copfos kigáncsolja, de ott fent tudott maradni, nem esett el. Az lehetséges, hogy nem szándékos volt, de a fellökés egyértelműen az volt. 
Viszont, ha jobban megnézzük a gáncsolást is, akkor már észrevehető, hogy aki kiakarta gáncsolni, szintén mellényes. Ugye, edzésen úgy szokott lenni, hogy ketté osztják a csapatot és játszanak egy kis meccset, az egyik fele mellényt vesz fel, a másik nem. Két fajta mellény látható, de ők nincsenek külön, mert vannak a nem mellényesek is. Lehet, nem volt annyi azonos színű mellény. Az látható, hogy, aki kigáncsolja, kicsit másabb színű mellényt visel, mint Linzer. Szépen elveszi tőle, majd odapasszolja egy másik mellényesnek, aki ugyanolyan színű mellényben van, mint Linzer. Tehát egy csapatba kerültek, ezért a kigáncsolás sem volt jogos. Mi a fenének kell tőle elvenni, ha vele van egy csapatban? Ha nem lenne rajta mellény, még hihető lenne, hogy leszerelést láthattunk. Tehát zavarta őket, hogy nála van a labda és megszerezte a másik embernek. 

Hétfőn, 10-én indult a csapat Boszniában, mert a keddi meccs ott volt. 


A végén látható valahol. 

Ekkor került fel a felháborító kép is.


Videóban jeleníti meg egy hülye gif miatt, de amúgy egy sima kép ez. A tévé oldala tette ki, Alaba van a képen, előtte meg Linzer a szokásos lehajtott fejjel. És persze ott bekarikázták Alabát, hogy ő legyen a kép főszereplője és ő is van megjelölve rajta. Linzer meg ki a fenét érdekel? Össze is lehet firkálni a fejét, mert a kutyát sem érdekli. Még akkor se érdekelne senkit, ha teljesen látszana és akár teljesen össze is firkálhatták volna, hogy ne is látszódjon, hogy ő az. 


Egy kis összeállítás a csapat utazásáról Boszniába. Egy-egy másodpercekre felbukkan ő is, ezért érdemes volt már beraknom.


Videó a boszniai edzésről. Sokat nem szerepel benne, csak egy keveset, ezért beraktam ezt is. 


A szokásos lehajtott fej, egész úton ilyen lehetett szinte, mert mindig így kapták le. Aki a bal oldalon van, az meg Tehén Rigodonos érzés, főleg, amikor ilyen röhejes bajszot visel. Eléggé ízléstelenül néz ki ő is, főleg ezzel a göndör hajával, és a legviccesebb az, amikor ilyen pálmafásan fel van copfozva elől. Láttam ilyen képeket róla, de kit érdekel, nem róla szól a blog. Salzburgban játszott valamikor, de már egy ideje nem ott. Hol máshol, ha nem a Lipcsében. Alul meg ilyen kicsi szakálla van, tiszta röhej az is. 
Linzer száját érdemes megnézni. Mivel alul vastagabb neki, sokszor úgy tűnik, bekapja a felső száját. Ez itt is látszik, de az alvós képen is előrébb. 

Szeptember 11-én Bosznia ellen játszottak idegenben és nagyon jó dolog történt. Nem arra gondolok, hogy nem állt be, mert az amúgy nem jó, hanem arra, hogy kikaptak. 1-0-ra. Aznap este játszottunk mi is a görögök ellen, és mi megnyertük. Ennél jobb estét nem igazán tudtam volna elképzelni, de talán jobbá tette volna, ha Linzer is beáll, vagy még jobb, ha kezdő lett volna. Hát az utóbbi csak álom, egyszer történt csak ilyen. Mivel nem lépett pályára, képek sincsenek róla.

Akkor nézzük, eddig hogy szerepelt a válogatottban. Március 23-án mutatkozott be Szlovénia ellen

2018. március 23.
3-0-ra győztek és egy perc lehetőséget kapott. Ez csak arra volt jó, hogy bemutatkozzon, semmi másra. Egy perc alatt labdába se lehet érni és el kellett mennie zuhanyozni. 
2018. március 27.
Luxemburg ellen nyertek 0-4-re, idegenben. Itt már több lehetőséget kapott, már 25 percet, ez már valami. Ez idő alatt többször is labdába lehet érni, de ahhoz kevés, hogy belejöjjön a játékba, mert mire belejön, már le is van fújva. 
2018. május 30.
Oroszország ellen nyertek 1-0-ra. Kevesebbet kapott, csak 18 percet, de még az is valami, de arra, hogy bizonyítson, arra kicsit kevés. Nem sok mindent lehet csinálni ennyi idő alatt. 
2018. június 2
A németeket is megverték 2-1-re, hatalmas szenzáció volt ez nekik, ráadásul nem csak, hogy az egyik legerősebb válogatott, de egy általuk utált népről is szó volt. De ez kölcsönös közöttük. Instán pár osztrák örült is, amikor a németek kiestek a VB-ről a csoportból már. Nem lépett pályára, én meg vártam, mint a hülye, ráadásul nem is egyedül voltam, hanem megmutattam volna valakinek. Hát így jártunk.
2018. június 10.
A brazilokat már nem tudták megverni, még hazai pályán sem, kikaptak 0-3-ra. Itt kezdőként kapott szerepet, aminek nagyon örültem. De nem játszhatta végig a meccset, mert az 59. percben lecserélték. Ennyi idő alatt lehet már bizonyítani, de egy meccs kevés ehhez. Ráadásul ott is csak görcsölt meg kapkodott. Nem véletlenül nincs játszatva, csak Marco Rose szereti rendszeresen játszatni, de ha ott edzőváltás történik, búcsúzhat a kezdőcsapattól, ha így folytatja. 
2018. szeptember 6.
A svédeket 2-0-ra verték és 9 percet kapott. Ez szinte egyenlő a nullával, ahhoz, hogy bizonyíthasson. Ráadásul itt is csak a kapkodás meg a görcsölés uralta őt. 

Meg volt arra az esély is, hogy bemutatkozhasson tétmeccsen is, mert az előbb felsoroltak mind barátságos meccsen voltak. Híresek arról az osztrákok, hogy a barátságos meccsek többségét bezsebelik, majd jönnek a tétmeccsek és sorba kapnak ki. Az első meccset elbukták. Hét meccsből öt meccsen lépett pályára, tehát így már ötszörös válogatott. 

2018. szeptember 11.
Idegenben a bosnyákok ellen kikaptak 1-0-ra. Nem lépett pályára, az edző már nem merte megkockáztatni, hogy egy idegeskedő, kapkodó hülye gyereket hoz be. De még nélküle is elment a meccs. 

De akkor felmerül a kérdés, hogy akkor minek hívja be. Hát, mert be kell neki. Mert a Salzburgban játszik, holott a korosztályából rajta kívül mindenki az U21-ben játszik még mindig és, ha a hónapot nézzük, szinte ő a legfiatalabb közöttük. Ez azt jelenti, hogy mindegyikük betöltötte már, Linzernek is már csak két hete van a szülinapjáig. Sőt, van közöttük 96-os is, és az már úgy 22. 
Mivel a Salzburgban játszik, és kell onnan is legalább egy fiatal a válogatottba. Ugye Lainer már 26, Ulmer öreg, 33 éves. Stankovic is már 25 és ő kapus, és ő is valamikor idén mutatkozott be, ha egyáltalán bemutatkozott, fene se tudja, de idén kapott először behívót ő is. Hát ennyi, ez az edző most már nem is hívta volna be, de muszáj neki és mivel egy barátságos meccs volt, ezért semmi akadálya, hogy a meccs legvégén becserélje. Ráadásul a svédek ellen valamikor a 60. perc környékén még volt egy csoportos csere, majd a meccs végén már csak ő volt hátra. A többi kapott legalább fél órát, van aki többet, mert korábban is voltak cserék. 

Van egy grazi játékos, aki ugyanakkor kapott először behívót a felnőttbe, amikor ő. Bár ő már 25, de hasonlítsuk csak össze Linzerrel. Peter Zulj szintén Felső-Ausztriai születésű, volt köze a Salzburg akadémiájához annak idején, 1993. június 9-én született. Szintén középpályás, egy poszton szerepel Linzerrel, de magasságban van különbség, ugyanis Peter 185 centi, Linzer meg csak 174. Tavaly óta játszik a Sturm Graz csapatában, és hát márciusban mutatkozott be ő is a felnőttben, őt már szépen beépítették a válogatottba, már a kezdőcsapatba is. A két sztár mellett sok figyelmet kap ő is. 

Nézzük, mennyit játszott. Szlovénia ellen nem cserélték be, így ő csak 27-én mutatkozott be Luxemburg ellen, 9 percet kapott, ami nem sok, de a debütálásra pont jó volt. Még mindig jobb, mint az 1 perc. A következő meccsen, az oroszok ellen már kezdő is, de a 80. percben lecserélték. Ez már valami, ez idő alatt lehet bizonyítani, de egy meccs még kevés. Németek ellen majdnem végig játszotta a meccset, a 88. percben cserélték le. Folyamatosan kap lehetőséget és úgy látszik, él is vele. Brazilok ellen Linzer kezdett helyette, de kapott 24 percet a meccs végén, addigra Linzer már nem volt a pályán. A svédek és a bosnyákok ellen végig játszotta a meccset. Bőven kap lehetőséget és él is vele. Számítanak az edzések is, amit a szurkoló nem lát, így ők csak a meccsek alapján szoktak ítélkezni, elég rosszul teszik. Az edzés sokszor többet számít. 

Nézzük az arányokat. Zulj 7 meccsből 4-szer volt kezdő, kétszer cserélték be és egyszer maradt csak a padon. Ezért 7/6 meccset játszott, hatszoros válogatott. Összesen 381 percet játszott.

Linzer 7 meccsből egyszer volt kezdő, 4-szer cserélték be és kétszer maradt a padon. 7/5. Ötszörös válogatott jóval kevesebb játékperccel, mint grazi kollégája. Összesen 112 percet játszott. 

Esélyes, hogy Linzert októberben már nem kap a felnőttbe behívót, de nem merem megtenni, mert lehet, hogy az edzőt továbbra is kötelezik rá, hogy hívják be, legfeljebb nem játszatja és kész. 

A Salzburgban már csak Wolf fiatalabb nála az ott lévő osztrákok közül és U21-es ő is, holott ő csak 19. 1-2 év múlva már felnőttben kaphat lehetőséget, és mivel poszton van ő is, Linzer nagy eséllyel repülhet a fenébe, ha így folytatja. Tehát már lesz salzburgi fiatal a válogatottban, és Linzer helyett Wolf lesz. Ennyi, de ki tudja, mit hoz a jövő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése