2018. szeptember 7., péntek

Osztrák sportoldalak

Itt osztrák oldalakat fogok bemutatni, ahonnan a híreket olvasni, illetve ahonnan a képeket veszem, tehát ezek az oldalak segítenek fent tartani a blogot. 


Sky Sport Austria
Ez a legjobb oldal, egyértelműen a kedvencem, olyan imádni való oldal. Képgaléria itt nincs, itt csak cikket és videók jelennek meg, s az összes videó le van tiltva. Csak kizárólag Ausztriában lehet megnézni és nem fogom visszafogni magamat. Aki nem ott él, az baszhatja. Szopja le magát. Ne kövesse az osztrák bajnokságot és kész, mert letiltják előlük úgy is. Szépen meg van már oldva ez.
Ez az a fizetős tévé is egyben, ez annak az oldala. Ez a tévé megvette a jogokat 4 évre, azaz 2022-ig és aki Ausztriában él és szeretné nézni az osztrák bajnokságot, az fizessen elő a Sky Sport-ra, kezdőárként remek ajánlatuk van, 20 euró/hónap. Rendkívüli akciónak számít ez, ugyanis ez nem a végleges ár, csak a kezdő ár, és szerintük ez olcsó és később majd emelkedik is, így még több lesz egyetlen tévé csatornára. Még az osztrákok is felháborodtak, mert ők se nézhetik ám ingyen a bajnokságot, meg minden egyéb mást.


Kapunk mindig egy kis ízelítőt a tiltott videókból.

Laola
Az egyik legnagyobb osztrák sportoldal ez, nyárig nem is volt vele gond, elindultak a videóik és cikkek is találhatóak rajta. A bajnokságról csinálnak külön képgalériát, azonban egybe teszik az összes meccset és képáradatok azért nincsenek itt se. Kaptunk videókat is, összefoglalót, illetve időnként interjúkat is, bár az nem sokszor volt rajta. Azonban nyáron megváltoztak a dolgok. Le lettek tiltva a videók, így ezt is csak Ausztriában lehet nézni, tehát akik nem ott élnek és követnék a bajnokságot, például a külföldön élő osztrákok, ők teljesen ki vannak már zárva, meg persze, mi is. Tudom, hogy létezik VPN, ki is próbáltam, viszont ez annyira meg van csinálva, hogy még azzal sem működik, tehát ehhez nagyon is értenek. A VPN az jó volt, mert külföldön tudtam nézni a magyar oldalakat, amik eredetileg külföldön le vannak tiltva, tehát az osztrákok csináltak még azzal is valamit.
A Laolán voltak a streamek és nem voltak letiltva, azonban a streameket beszüntették. A másodosztályra viszont van, letiltás nélkül, illetve az összefoglalóik sincsenek letiltva. De a kutyát sem érdekli az osztrák másodosztály, bekaphatják.

Red Bull Salzburg
A csapat hivatalos oldala, itt nincs semmi se letiltva, azonban nagyon amatőr munkát végeznek. Ugyanis összevissza kerülnek fel a videók, valami fel se kerül. A meccsekről van galéria, azonban csak 8-10 képet tartalmaz és legtöbbször Linzerről nincs is benne kép. Gagyi egy oldal. Ha lementek egy képet, egy másik kép jön le, ezért le kell menteni az egészet, ekkor csinál egy mappát a gépen és abban lesz a kiszemelt kép.

Salzburger Nachrichten
Salzburg tartomány oldala, van külön sport rovata. Nem igen vannak itt videók, csak ritkán, de azok itt szerencsére nincsenek letiltva, azonban a szemétkedés itt is megtörténik, ugyanis egy-egy cikket nem lehet elolvasni, ha az ember nem fizet elő rá. Ha épp nem a videókat tiltják le, akkor fizetőssé tesznek pár cikket, és ez az osztrákokat is érinti. Nagyon nagy szemetek, mindegyik oldalon érezhető, kivéve a csapat hivatalos oldala, de ott meg olyan ostoba emberek dolgoznak, hogy az nem igaz. Időnként kapunk képgalériát is a meccsekről, de van, hogy elmarad. Kifejezetten a Salzburgi hírekkel foglalkozik, így nem kell kiböngészni a többi csapat cikkei közül a Red Bull Salzburgosat, és cikkeznek a válogatottról is. Minden tartománynak van ilyen oldala. Linzerről ritkán a Felső-Ausztriai változata is cikkezik, de nincs annyi dolog ott róla, hogy érdemes lenne belinkelnem. Amikor a falujával kapcsolatban írnak róla.

Puls4
Ez is egy fasza oldal, mivel ez is letiltott videókat tartalmaz. Semmi az égvilágon nincs rajta, de vannak olyan amatőrök, hogy sok videót feltesznek facebookra is, és azok nincsenek letiltva. Szánalmasak és nevetségesek ezek is. Észrevettétek, hogy szinte az össze sport oldalon le vannak tiltva a videók? Hát az osztrákoktól mit várunk, most komolyan? Szemétláda egy népség, még egymással is, beokádok mindjárt, ha ezt tovább írom. Egyébként ez is egy tévé adó oldala, itt adták a nemzetközi meccseket, azonban innen is levették, nehogy ingyen tudják nézni az osztrákok, fizessenek még ezért is. Meg is érdemlik.

ORF
Ez sem kifejezetten sport oldal, de van neki sport rovata és milyen meglepő, de ez is letiltott videókat tartalmaz. A cikkeket el lehet olvasni, képgaléria nincs, csak egy-egy kép a cikkekhez, plusz egy letiltott videó. Már meg sem lepődik az ember, egyetlen normális, értelmes osztrák sportoldal sincs.

Én csak a Laolát, a Salzburger Nachrichtent és a Red Bull Salzburg oldalát szoktam olvasni, a többit felesleges, ugyanazok jelennek meg mindenhol, meg ez a három oldal, ami számomra valamire való, mert ezeken képeket is találni. A csapat oldalán meg a videókat is meglehet nézni.

ÖFB
Az osztrák válogatott oldala. Ha válogatott meccsek vannak, akkor a csapat oldala helyett ezt kell nézni, figyelni. Van ennek is facebook, youtube, instagram és twitter oldala is a többihez hasonlóan. Itt sincsenek letiltott videók, régebben kerültek fel képek a galériába a meccsek után, de újabban ez elmarad és a fene se tudja, miért. Nehogy véletlenül tökéletesen működjön legalább az egyik osztrák oldal. Nem csak, hogy szemétkednek, de még amatőrök is mellette.

Vannak kifejezetten képes oldalak, ahol csak képek jelennek meg, leginkább a nemzetközi meccsekről, de már a bajnokságból is találni, így ennek hála több képet tudok szerezni Linzerről meccsenként, mint eddig. Találtam még pár oldalt, amit előtte nem ismertem, be is mutatom ezeket most. Leginkább angol nyelvű, nemzetközi oldalakról van szó, de találni köztük osztrákokat, illetve osztrák fotósok profiljait és blogjait. 

Getty Images
Találni a bajnokságról és a nemzetközi meccsekről is képeket. A mennyiséggel sincs itt baj és a minőséggel sem, azonban van a képen egy felirat, ami kicsit zavaró, de lesz ennél rosszabb is.

Alamy
Régebben jobb volt ez az oldal, mostanában alig jelenik meg itt kép. Itt inkább a nemzetközi meccsekről találni képeket.

Zimbio
Nem a legjobb oldal, ez az oldal inkább akkor jön jól, ha nagy bajnokságokból "választok" mániát, mert inkább csak azokról raknak fel képeket. A nemzetközi meccsekről itt is találni, de szinte ugyanazok találhatóak itt is, mint a Getty Imagesen.

Gepa Pictures
Ez úgy tűnik, kifejezetten osztrák oldal és még dicsérném is, mert sok kép kerül fel a többihez képest, azonban iszonyatosan gagyi minőségben kerülnek fel, ráadásul össze is vannak firkálva. Amatőr munka, de mit vár az ember az osztrákoktól.


A feje se látszik szerencsétlennek, de mit érdekli ezt őket. Összecsapott munkát végeznek és csak az a fontos nekik, hogy felvegyék a fizetésüket. Ki kéne rúgni őket, de lehet felesleges lenne, mert egyszerűen Ausztriában nincs egy normális ember. Inkább bevándorlókat kéne erre is foglalkoztatni, lehet sokkal jobb munkát végeznének és lennének normális képek.

Epa
Ez már jobb munka, de az oldal se osztrák, abból is látszik, hogy csak a nemzetközi meccsekről kerülnek fel képek.

Werner Renzl
Ez egy facebook profil és nyilvánosak a képei, tehát nem kell ismerősnek jelölni. Mondjuk, nekem már ismerősöm. Csak a hazai Salzburg meccsekről tölt fel képeket, amiket ő saját maga csinál. Sok képet tesz fel meccsenként, érdemes nézni és szinte mindig kerül fel Linzerről, amikor játszik. Sajnos tökéletességét ott veszti el, hogy idegenbeli meccsekre nem jár el és néha homályos képeket rak fel, de általában nincs baj a minőséggel. Lelkiismeretesen végzi a munkáját, az osztrákok közül is találni ilyet, csak sajnos kevés van belőlük.

Klaushuberpicture
Nem rendszeresen tölt fel képeket sajnos, de amiket feltesz, azok jók. Ő is rendesen és lelkiismeretesen végzi a munkáját. Az előzővel együtt ő is jelen van instagrammon, de inkább facebookon érdemes figyelni, mert oda kerülnek fel az összes képeik.

Sport Groundhopping
Sajnos az illető Rapid szurkoló, de érdemes néha felnézni, mert előfordulhatnak Salzburg meccsekről is képek, főleg, amikor a Rapid az ellenfél. A válogatott meccsekről viszont szinte mindig feltölt képeket. A képei jó minőségűek. Sajnos ő sem rendszeres, de jól végzi a munkáját. Nem értem, miért nem az ilyeneket alkalmazzák a nagy oldalakon, lennének rendes képek és több lenne, mint amennyi most van a sportoldalakon. Vagy csak annyit engednek feltenni. A minőséggel ott nincs is baj, csak a mennyiséggel.

Wikipédia
Leginkább Werner képei jelennek meg itt, ezért az a gyanúm, hogy ő töltögeti fel oda is a képeket.

Shutterstock
Nemzetközi oldal, ezért csak a nemzetközi meccsekről kerülnek fel képek. Ezek a képek is feliratosak, de nem annyira zavaróak és jó a képek minősége is.

Transfermarkt
Ezt a végére hagytam. Ez nem kép oldal, de egy ilyen profil minden játékosról található. Itt lehet nyomon követni, hány meccsen játszott, mikor cserélték be, mikor volt sérült és mettől-meddig stb.

Hát ennyi lett volna, sajnos az osztrákok ilyenek, ezért egy pár dolog le van előttünk tiltva, ha nem kerülnek fel youtube-ra. És egyre többször van ilyen, főleg, amikor ő van benne, az már a csapat oldalára se kerül fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése