2019. április 5., péntek

Teljesen jelentéktelen ez a gyerek

Újabb posztot hozok, hogy leírjam, hogy mennyire jelentéktelen és semmilyen ez a gyerek. Emlékeztek, még tavaly a legelején, mikor az első benyomásról írtam róla? Olyan semmilyen,jelentéktelen, egyszerű (és még lehetne sorolni a hasonló jelentésű szavakat) volt. Ahogy teltek a napok és a hetek, ez az érzés egyre erősebben volt jelen vele kapcsolatban. A következő hónapok eseményei egyre jobban erősítették bennem ezt az érzést. Hiába sztárolták, ő akkor is jelentéktelen maradt és mivel nem egy olyan személyiség, akit első látásra megjegyeznének az emberek, ezért a sztárolás után ismét homályba merült a neve. 
Ma van egy éve, hogy a Lazio ellen játszottak Rómában, ahol ugye kikaptak, de még csak az odavágó volt, de ez a gyerek már előre sírt. Egy héttel később mégis továbbjutottak. 



Itt is látható, hogy milyen kis semmilyen és jelentéktelen. Nem tudom jobban elmagyarázni, hogy mit is jelent pontosan, de a lényeg szerintem érthető. Leírom még egyszer, hogy ő egy olyan személyiség, akit nem jegyez meg senki (vagy csak nagyon kevesen) első látás után. Ha épp fel van fújva, akkor se tud meghatározó személyiség lenni, mert még a többség úgy is leszarja (nem tud a középpontba kerülni, legfeljebb csak öt percre). Elolvassák a cikket (ha egyáltalán felkelni az érdeklődésüket), és aztán tovább is görgetnek, vagy megnyitják, de el sem olvassák. Azt az öt perces figyelmet se ő vívja ki magának, hanem a média neki, meg akinek érdekében áll.
Antonini annyiból volt több, hogy ő tett azért, hogy felfigyeljenek rá, holott ő se volt valami meghatározó személyiség. Ránézésre azért annyira nem tűnt jelentéktelennek, mint Linzer, pedig ő is az volt egyébként. Azért tűnik Linzer Antonini mellett is jelentéktelennek, mert ő nem törekszik a figyelemfelhívásra Antoninivel ellentétben. Ez meg érződik a kisugárzáson is.


Tavaly március végén mutatkozott be a felnőtt válogatottban, ekkor is folyton cikkeztek róla és egyfolytában dicsérték. Ennek ellenére három hónap múlva, mikor először kezdő volt, kommentekben többen is megkérdezték, ki az a Schlager? És ezekre a kérdésekre csak a Salzburg szurkolók tudtak válaszolni. Tehát érdekes, hogy a sok dicsérős cikk mellett egy csomóan mégsem tudták, hogy ki ő. 
Ja és mindazok mellett van ez a jelentéktelensége, hogy szinte minden meccs után nyilatkozott valamit. Bár, az Salzburgban volt jellemző, mégsem érdekelt senkit továbbra se. 

Tavaly tavasszal elég sok cikk megjelent róla, nem csak a nyilatkozósak. Sokat dicsérték és a falujáról is sokat írtak. Ami meg a kedvencünk, amikor minden egyes cikkben megírták, hogy Linzben született. Meg, hogy Felső-Ausztriából jött. Néha Alsó-Ausztriát is írtak, mert a faluja még épp, hogy ott van. A faluja csapata a negyedosztályban szerepel és már a Felső-Ausztriai bajnokságban. 
Ez még nyáron is tartott, szinte mindig leírták, hogy Linzben született és társai. Ezeket nagyon szerettük. 
Majd összevissza beszélt, hogy most honnan is való, Alsó- vagy Felső-Ausztriából. Elmondta, hogy Linzben született, meg, hogy St. Valentinben (faluja) nőtt fel, ami Alsó-Ausztria. De ez még nem minden, mert hozzáteszi, hogy a Felső-Ausztriai bajnokságban szerepelt. Ezek miatt össze is zavarodott rendesen, hogy melyikből is való. Ugye, azt kérdezték, melyik tartományból jött. Más ilyenkor egy szóval válaszol, ez meg szépen körbe írta és kimagyarázta részletesen. Azt már a legelején eldöntötte, hogy salzburginak nem vallja magát.


Ősszel a válogatottban egyfolytában dicsérték és nyalták a seggét. Akkora nagy marhaságokat hordtak össze róla, hogy az már fájdalmas volt. Olyanokat, amik nem fedték a valóságot, például, hogy ő halál nyugodt mindig a pályán és ha olyan valami történik, akkor csak elszámol háromig és máris megnyugszik. Ez most komoly? Ki hiszi ezt el? Ja, igen, az emberek elhiszik, mert miért ne? Annyira jelentéktelen, hogy nem igazán foglalkoznak vele, így jó, hogy meg se jegyzik, mekkora idegbetegeskedéseket csinál a pályán, főleg a bíróval, meg, amikor sárgát kap. Ha az ellenfél belé köt és elkezdik lökdösni, akkor nekik nem adja vissza, és nem is szól nekik vissza. Ő csak a bíróval veszekszik, egy olyannal, akiről tudja, hogy nem tehet semmit, nem szólhat vissza, különben megbüntetik meg eltiltják. Szegény bíróknak, tűrniük kell ennek a gyereknek a kirohanásait és, hogy rajtuk vezeti le a feszültséget. Ha az ellenfélnek visszapofázna, abból már lenne veszekedés, azt már ő nem vállalja fel, mert túl gyáva. Tehát feltételezhető, hogy gyerekekbe, nőkbe és idős emberekbe jobban beleköt és nekik még vissza is mer szólni, mert tudja, hogy gyengébbek nála. Ismét gyávaságra vall ez. Idős embereket tisztelni szokták, de ő azt sem tudja a valóságban, hogy mi az a tisztelet. Max egy kétszáz kilós, két méteres izomembert tisztelne, de őt is csak azért, mert félne tőle. Nevetséges. 
Nem véletlen, hogy Laura kidobta, mikor lett új pasija, meg az se, hogy azóta sincs rendes barátnője, csak ilyen alkalmi lotyók, mert csak azok süllyednek le az ő szintjére. Tehát igazából a saját szintjén maradt és, amikor Laurával volt, akkor se emelkedett magasabbra, mert Laura is az ő szintje. Az ilyen csajok csak folyton ki fogják dobni, vagy már annyira nagy ribancok, hogy már neki nem kellenek, ezért ki is követi instagrammon. A lányok meg követik tovább, ezeknek aztán mindegy, hogy ki, hogy legyen valaki, aki jól megkúrja őket. Lehet egy útszéli csöves is, csak legyenek kielégítve. Nem az embert, a személyt nézik, hanem a faszt. Az ilyenek valóak neki, rendes nőknek nem kellenek az ilyen kis görény linzer gyerekek. Elég is ebből a témából. 

Szeptemberben még annyira nem dicsérték, akkor még nagyon a háttérben volt és alig játszott, októberben kezdték el és novemberben csak fokozódott. Ekkor a csapaton belül is ment a seggnyalás, és folyton nyilatkozott. Ekkorra már megtanították rendesen nyilatkozni, hogy mi az, amit mondania kell, és tartotta is a szabályokat. Tavasszal sok hülyeséget nyilatkozott, ilyen pesszimista, lehúzós nyilatkozatai voltak. Ezt nem engedték már tovább neki, már nyáron se, őszre meg felemelték, a média leginkább, meg akinek érdekében állt, hogy ez a gyerek tűnjön már valakinek. Nem bírta elviselni, mennyire jelentéktelen, biztos jó pénzt kapott azért, hogy foglalkozott vele. 


Már lehetett neki decemberre egy saját videója is, amit a csapat szervezett meg. Ilyen másoknak is volt, de ő bekerülhetett közéjük. Ez egy iszonyatosan irritáló videó.


Főleg a beszéde meg a hangja, ami nagyon irritáló. Beszéd alapján egy tipikus osztrák paraszt, amit nem is lehet összetéveszteni, abból is a legocsmányabb beszéde van neki (tehát a többi ilyen csak jobb lehet nála). Próbálták felturbózni a videóját, hogy legyen benne valami jó is és, hogy ne tűnjön annyira jelentéktelennek. Próbálkozni lehet, azonban, hogy sikerült-e ezt elérni, az már más kérdés. Ugyanolyan jelentéktelen marad, mint volt és bár a videóban nem szemétkedhetett meg zárkózhatott el, ahogy szokott, a valóság még mindig más, mint, amit itt látunk. Nyilván a többiek videójában is vannak megjátszott dolgok, ezeknek pont ez a lényege. A szurkolók csak a jókat és a tökéletesnek tűnő dolgokat láthatják. Ja és a többiek (nyilván, nem került sor mindenkire) videójában Linzer szinte nem is szerepel, néhányban csak belelóg max egyszer, de nem őt akarták venni egyszer sem. 

Aztán a csapat szabadságot kapott egy hónapig, utána már nem lett a régi. Volt az az edzőtábor, ott alig volt valami róla, nem is nyilatkozott szinte semmit, alig szerepelt. Aztán elkezdődtek újra a meccsek, ekkor ismét több szerepet kapott, ha nem is annyit, mint ősszel, de a januári szereplésénél ez sokkal több volt. Szinte minden meccs után nyilatkozott. Az sincs kizárva, hogy nem ő jelentkezik erre, hanem kijelölik, hogy neki (is) kell majd nyilatkozni és nagyjából elmondják, hogyan és mit kell. Ez persze a többiekre is vonatkozik. A meccsek után Antonini nem sokat nyilatkozott, pedig róla tudni lehetett, hogy minden alkalmat megragad, hogy szerepelhessen és, ha meglát egy kamerát, már tapad is rá. Amikor csak lehetett, ha meccsek után nem is mehetett, akkor elment külön és nyilatkozott valami marhaságot, volt, hogy majdnem mindennap mondott valami ökörséget. Linzer nem csinálja ezt, és, ha rajta múlna, abból nem lenne semmi, nem is látnánk szinte soha. Ekkor már sajnos nem igazán írták meg róla, hogy Linzben született, amit már nagyon hiányolunk.


Február végén megjelent róla egy olyan cikk, miszerint nyáron egészen biztosan a Lipcsében folytatja, már alá is írta. Néhány nap múlva a csapat hivatalosan is cáfolta. Nem, hogy még nem írt alá, de még tárgyalás sincs vele kapcsolatban a Lipcsével. Egyébként, ha a Lipcsének nem kell, más csapatra még kevesebb esélye van. De ez már haladásnak számított tavaly óta, amikor semmilyen átigazolási cikk nem jelent meg róla, aztán ősszel (a nagy seggnyalás csúcspontján) ment a duma, hogy nyáron mennyi nagy csapat érdeklődött felőle. Akkor miért nem jelentek meg a cikkek? Ezek az osztrák újságírók sem tudják, hogy mit hazudnak összevissza, saját hazugságaikba gabalyodnak bele. Vagy ahonnan épp kapják a pénzt, úgy írják meg a cikk és azt, amit a fizető ember mond. Nevetségesek, erre már nem lehet mit mondani. Egészen biztosan így megy ott ez, mert ennyi marhaságot összehordani. A "Linzben született" mondat a mostani cikkekből hiányoznak. A Felső-Ausztriázás is. Mi lett? Hová lettek ezek a mondatok? Majd nem sokkal később elkezdett hisztizni a médiának, hogy egyáltalán nem vicces, hogy olyanokat írnak róla, ami nem fedi a valóságot és teljesen ki volt akadva. Hogy már a nagymamája is felhívta, hogy tényleg Lipcsébe megy-e. Másokról is jelennek meg hasonló cikkek mégsem verik ki a hisztit, főleg nem a médiának. Ez meg idegbeteg lesz tőle és szóvá is teszi, hogy tudja meg mindenki, még a szurkolók is. Nekünk ez csak jó, van miről írni és egyre több a jel arra, hogy egy kis hisztis picsa és gyenge az idegrendszere.
Később egy másik német csapat került szóba, de sok valóságalapja nem hiszem, hogy van. Nem írják most fixre, csak érdeklődés. 

A Napoli elleni odavágó ellen azt nyilatkozta, hogy semmi esélyük sincs az odavágón, azóta meg nem is nyilatkozott, pedig az már egy hónapja volt. Nos, megint elkezdte a pesszimista, negatív nyilatkozatait, így lehet kamera közelébe se engedik és jól le is szidhatták. Pedig egyszer már el lett mondva és az is, hogy mit lehet mondani és mit nem, illetve hogyan. Nem tartotta be a szabályokat, így megbüntették, hogy nem nyilatkozhat. Vagy inkább azt az embert, akinek érdekében áll, hogy felfigyeljenek rá. Aztán lehet, ő tök jól el van, legalább nem zaklatják. Ugye, mikor a Lipcse miatt hisztizett, akkor még azt is mondta, hogy miért zaklatják őt. Minden kis szart zaklatásnak vesz. 


Szerdán Kupa meccs volt a Grazer AK ellen idegenben, azaz Grazban. Nem sok szerepet kapott, inkább a graziak kapták a figyelmet, ő meg csak a padon kezdett és később cserélték csak be. De itt sem nyilatkozott, már nem engedik kamera közelébe, félnek, hogy megint valami lehúzó marhaságot fog mondani. 


Vasárnap Linzben játszanak és végre megtörtént az, amit hiányoltunk. Az egyik cikkben megemlítették, hogy ő Linzből jött, és volt mellékelve róla egy kép. Aztán utána semmit sem írtak róla, de már ennek is örülünk. Annyira visszaesett úgy minden vele kapcsolatban, annyira a háttérbe szorult, hogy kezdünk baromira unatkozni, főleg, ha eszünkbe jutnak a régi dolgok, meg a régi idióta cikkek. Most meg semmi. Nem tudom, mi lett, ezek szerint nincs annyi érdeklődő felőle és ugyanazokat meg már nem írhatják meg róla. Míg ment az állandó dicséret, akkor se volt sok érdeklődő felőle. Akármit csinálnak vele, vagy akármit csinál ő, mindig is jelentéktelen marad és Antoninivel ellentétben ő maga nem is törekszik a szereplésre és a figyelemre, inkább az az ember csinálja ezeket, akinek érdekében áll, hogy ő a köztudatban legyen. De még így is elég gyenge, amit produkál, persze, nem az ember tehet róla. Nagyban függ attól is, hogy milyen emberrel, milyen személyiséggel dolgozik. És hát ez a visszahúzódó, elzárkózó jelentéktelen ember jutott neki. Szarból nem lehet várat építeni. Konkrétan a szarral dolgozik, abból kell valamit kihoznia. 
Ahogy ő az instagramot használja, az se hétköznapi. A többség posztolásra használja és, közben követi a barátait rajta. Az utóbbit ő is megteszi, de az égvilágon semmit sem rak ki, csak csinálja a kis szemétkedéseket. Most a csapattársait szándékosan kihagyja, azt hiszi, ezzel megbántja őket, közben meg észre se veszik, hogy ez a marha nem lájkolja a képeiket. Ő meg nem posztol, így még láthatatlanabb számukra ez a kis linzer görény. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése