2018. szeptember 28., péntek

Xaver Schlager 21 éves

Elérkezett végre a születésnapja, amire már fél éve várunk, ugyanis márciusban lett a mániám, ami a szeptember ellentétes hónapja, ami azt jelenti, hogy fél év telik el március óta, illetve fél év múlva lesz március.
Xaver Schlager 21 évvel ezelőtt, 1997. szeptember 28-án, vasárnap látta meg a napvilágot Linzben.

Mielőtt belemélyednénk az ünneplésbe, röviden leírom, hogy milyen volt a szerdai meccs. Kupa meccs volt a harmadosztályú SC Schwaz ellen, akiket 0-6-ra megvertek idegenben. Kezdő volt, ezért képek is vannak és persze, a szokásos dolgait is láthattuk.


A kis szülinaposunk. Olyan itt, mint egy kis kutya. Képzeljétek el, megint olyan volt, mint amilyen márciusban még az elején, amikor elkezdtem foglalkozni vele. Rohangált összevissza, bár csinálta eddig is, de most sokkal intenzívebben, pont, mint fél éve. Sajnos ebből áprilisra már visszavett, de jó volt újra látni a régi énjét.


Már a meccset is jól kezdte, összevissza botladozott. Az ide-oda rohangálás azt eredményezi, hogy egymás után folyamatosan kicicáztatja magát, ez sem maradhatott el.
Természetesen nem maradhatott el a szokásos eltaknyolásai sem.


Az ellenfél kirúgta és megint megtapsolta. Ilyenkor minek tapsolja meg, ha elrontja valaki? Ugyanúgy százat hibázik ő is, de azt nem veszi észre, vagy csak nem akarja. Na, de inkább ma ne szidjuk szegényt, végül is szülinapja van.


Volt olyan is, hogy senki nem ért hozzá, de majdnem elcsúszott. Vagyis a nagy semmitől. Ezt is már megszokhattuk tőle. Nagy nehezen sikerült átvennie a labdát, de majdnem elpattant tőle. Ez nem az erőssége, rendszeresen elpattan tőle, ki is röhögték a szurkolók már emiatt.


Vezette a labdát és egyszer csak a semmitől elcsúszott, senki nem ért hozzá. Meg, mikor passzolt, akkor is. Majd folyamatosan kicicáztatta magát.


Eladta, majd valahogyan visszakerült hozzá, erre meg belerúgja az ellenfélbe és megint elveszti. Aztán szokásos módon ellökte az ellenfelet, de nem fújták le. Szinte egész meccsen őrült módjára szaladgált. 
Ami még érdekes, hogy nem olyan gyakran adta el, rendesen megtudta tartani a labdát, ami tőle szokatlan. Az ellenfél nem igazán tudta tőle elvenni, de el ne bízza magát, ugyanis az ellenfél harmadosztályú volt. Tehát így érthető is. 


Majd a szurkolók csináltak vele egy szelfit. Vagy lányok, vagy kisgyerekek állítják meg leggyakrabban. 

Most térjünk kicsit rá a szülinapra. Pár szülinapi kép következik.




Linzertorta a tetején kis linzerekkel. Pont neki való.


Pár adat és kép a szülővárosáról, Linzről

Linz, Felső-Ausztria tartományának székhelye, Ausztria harmadik legnagyobb városa Bécs és Graz után 204 846 fő lakossal. (2018.01.01-i adat a Wikipédia szerint).


Kicsit hasonlít Budapestre.


A főtér


Kilátás


Linz címere


Felső-Ausztria címere

Boldog születésnapot neki. Ma ne szidjuk és bántsuk!




Este jövök a történettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése