2019. március 4., hétfő

Sabitzerék kislányt várnak

Kissé elhanyagolom ezt a blogot, lassan elérkezünk az egyéves évfordulójához, illetve Sabitzer szülinapjához. Az elhanyagolás oka a mánia gyengülése, a múlt hónapban szinte alig foglalkoztam velük. Linzerrel talán többet, de két hétig nem voltam otthon, tehát ezalatt a két hét alatt Sabitzer teljesen elfelejtődött számomra, mióta hazajöttem, aminek már két hete, az ő meccseit már nem nézem. Linzerét természetesen nézem, annak még van egy kis értelme, de Sabitzer halál unalmas. De, ha már volt a mániám és van valami, azt megosztom a blogon. Most hétvégén jelentette be Katja, hogy kislányuk lesz, képeket is megosztottak róla, illetve insta sztorikat. Utána Linzerről fogok beszélni, amilyen nagy nulla volt egy hónapja, ahhoz képest most elég sok kép van róla egy-egy meccs után és szokás szerint állandóan nyilatkozik. Most meg akkora marhaságot mondott megint, hogy az nem igaz és megint hisztizett, na majd beszámolok róla, de előbb Sabitzerék jönnek.


Ezzel a képpel jelentették be a gyerek nemét, és ennyi elég is lett volna, de Katja nem bírt magával és csinált egy giccses bababulit és természetesen fel is tette a képeket és videókat.


Ezzel a tortával ünnepeltek, egy rakás pénzbe kerülhetett ezt is megcsináltatni, mivel nyilvánvalóan a legdrágább és legnevesebb cukrászdát kérték fel erre a feladatra. Ők nem mennek valami proliknak való helyre, ők nem süllyednek oda. Szánalmas. És még fel is vágnak ezzel a sok szarral, ami már nagyon irritáló.


Még be is pózol egyet a giccsparádéban. A dekorációt is a legmenőbb helyeken szerezték be. 


Majd a barátnői is beálltak mellé, köztük Ines (a barna lány Katjától közvetlenül bal oldalt áll). Őt már ismerhetitek a korábbi posztokból. 

Jöjjön pár insta sztori erről a szarról.







Erről most ennyit, jöjjön most Linzer. Február 14-én játszottak egy belga csapat ellen az Európa Ligában idegenben, de kikaptak, azonban 21-én, egy héttel később tovább jutottak simán. Linzer már kirobbanhatatlan a Salzburg kezdőjéből, szinte már nincs is olyan meccs, amit a padon kezdene meg, vagy kimaradna valamiért. Sérülések sem jellemzik. 










Ezen a meccsen rúgott is egy gólt, amúgy ebben a szezonban sokkal gólerősebb, mint tavaly. Bár mostanában is vannak béna rálövései és a játéka ugyanolyan. Csetlik-botlik, szaladgál, kicicáztatja magát szokás szerint. Hol intenzívebben, hol kevésbé, de általában ezeket minden meccsen megcsinálja. 

A bajnokság tavaszi fordulója február 24-én kezdődött meg végre két hónap után. Ez a passzív időszak nem tett nagyon jót a mániának, alig volt valami, de most újra a régi. 





Ezen a meccsen kaptak ki először a bajnokságban, aminek természetesen örültem, mert már ideje volt ennek. Itt is a szokásos marhaságait csinálta, rúgott is egy les gólt, már kezdett örülni, erre a bíró nem adta meg, és ekkor nagyon csalódott lett. A meccs végén majdnem elsírta magát szokás szerint, mikor kikapnak. Még ennyit se bír elviselni, mikor nincs nagy tétje, hisz így is úgy is megnyerik a bajnokságot, akkor mi a fenének bőgni? A többieken nem látszott ilyen, ők simán viselték. 







Ez meg a múlt hétvégi meccs, ekkor természetesen nyertek, az ellenfél is gagyi volt, tehát nem meglepő. De ezeknek már olyan természetes, hogy ez a kis Linzer gyerek egy jelentéktelen vereség miatt is képes sírni. Ja és itt már sokkal hevesebben cicáztatta magát, mint, ahogy szokta. Igazából az ellenféltől is függ, amúgy a szándék mindig megvan benne, csak az ellenfélnek is vevőnek kell lennie arra, hogy őt kicicázzák. Ezt természetesen élvezi is, hisz ezért csinálja. Rohangál csak összevissza, ebből alakul ki a kicicáztatás. Olyan hevesen csinálta, hogy már az első félidő végére ki volt fáradva, és a második félidőben már alig csinált valamit. Ez sem újdonság tőle. Aztán összefejelt valakivel elég keményen, először mindketten lent maradtak, de Linzernek fél perc se kellett és már állt, míg az ellenfélnek kellett ápolás, és bár hamar felállt ő is, de le kellett cserélni. Linzer mintha semmilyen fájdalmat nem érezne, akár szilánkokra is el lehetne valamijét törné, ő azt se érezné. Ja, és folyton eltaknyolt, a szokásos módon. Például egy passztól. Meg folyton elvették tőle, egy labdát se tud megtartani és még ezért is képes eltaknyolni, akkor is, ha az ellenfél nem löki. Ennyire rossz az egyensúlyérzéke, nem véletlenül kell olyan edzésre járnia, ahová amúgy olyan gyerekek járnak, akiket fejleszteni kell. És Linzernek meg pont ilyen hiányosságai vannak, hogy muszáj volt gyerekek közé tenni, mert egyszerűen erre nincs már felnőtt csoport. 

Szinte minden meccs után nyilatkozni, egyszerűen nem bírja befogni a száját. Azt még nem mondtam, hogy a múlt hét folyamán már arról cikkeztek, hogy Linzer már aláírt a Lipcséhez és nyáron biztos, hogy csatlakozik hozzájuk. Az osztrák média már biztosra hozta le a hírt, hogy abban már egyik szurkoló se tudott kételkedni, aztán másnap jött a csapattól a hivatalos cáfolás, hogy Linzer nem írt alá semmit, nem megy sehová. Nehéz is lett volna elképzelni, hogy ez a gyerek kell akármelyik csapatnak, max kis csapatoknak kellhet, de azok meg nem tudják megszerezni, mert ez a gyerek túl van értékelve, jelenleg 15 millió euró az ára, ahhoz képest, hogy tavaly körülbelül 1 millió körül volt. Viccnek is rossz, komolyan. Egyszerűen hihetetlen, hogy egy év alatt valakinek ennyire fel tud menni az ára a nagy semmire. És a válogatottban is rendszeres kezdő lesz már hamarosan. 23-án lesz egy éve, hogy bemutatkozott a felnőtt válogatottban. Hihetetlen, hogy már eltelt egy év. 


Február 21-én a meccs után készült ez a videó, amiből kivágtam ezt a képet. 
Nem sokkal később ő is reagált a pletykák, ráadásul rejtett hiszti formájában, amit szokás szerint jó fiú módjára adott elő. Elmondta, hogy mennyire idegesítik ezek a pletykák, hogy olyan dolgokat terjesztenek, ami nem igaz, és, hogy ez baromira nem vicces. Mi ez, ha nem hiszti? Még, ha jó fiúsan is adja elő, de azt már megszokhattuk tőle. Majd azt is hozzá tette, hogy még a nagymamája is felhívta ezért. Most komolyan, ez kit érdekel? Minek kell ilyen részleteket megosztani a médiában, miközben hisztizik rajta? Másról is vannak pletykák, sőt, sokkal több, mint róla, mégsem hisztiznek rajta. Már megszokták és nem foglalkoznak vele. Ez meg? Már most nem bírja, ilyen módon, hogy csak a saját országában ismerik a nevét és ott se sztár szinten. Nem való ez híres embernek. Menjen haza, ott a kutya se lesz rá kíváncsi és akkor nem kell hisztiznie, hogy hülyeséget terjesztenek róla és zaklatják. Ja, és veszteni is meg kéne tanulnia, akkor nem bömbölne annyit. 


A Rapid meccs előtti sajtótájékoztató. Ha ennyire idegesíti a média, mi a francnak nyilatkozik állandóan? Nem bír magával, csak ennyit lehet erre mondani. Olyan dolgokat is elmond, amit nem kéne, inkább tartaná magában, de képtelen rá. 



A Rapid meccs utáni nyilatkozat február 24-én. Lehet, már jól kisírta magát, mielőtt kamera elé állt. A szokásos idióta beállás. 


Március 2-i nyilatkozata közben készült ez. Itt nyilatkozott egy hatalmas marhaságot, amit szintén megszokhattunk már tőle. Ugye, csütörtökön a Napoli ellen játszanak az Európa Ligában és elkezdi, hogy semmi esélyük sincs az olasz csapat ellen. Hogy mondhat ellen? Biztos a tavalyi esetből indul ki, mikor odavágón kikaptak a Laziotól és ő már előre sírt rajta és semmi esélyét nem látta továbbjutni, erre tovább jutottak. De figyeljétek meg, ha ki kapnak csütörtökön, a jövő héten ugyanúgy le fogja írni a csapatot, hogy nincs esélyük már tovább jutni. Ezt szokta. Saját magát is leírja, hogy kevés, amit csinál, ennél több kell, meg ilyeneket. Ezzel akarja játszani a jó fiút? Ez inkább szánalmas és még csak szerénynek sem tűnik, inkább pesszimista, negatív személyiséget tükröz. Nem tudom, mit akar ezzel elérni, de elképzelhető, hogy tényleg így gondolja. És igazából nem a csapattársai rekesztik ki, hanem ő saját magát, szinte senkire se kíváncsi, csak a régi falusi haverjaira. Érdekes, míg együtt volt Laurával, azokat igyekezte ellökni és a salzburgiaknak nyalizni. Hát nem tudom, annyira hülye ez a gyerek, hogy nem igaz, egy gyenge jellem. Most talán jobban önmaga, hogy nincs együtt azzal a ribivel. Egyszer már majdnem visszafogadta, de szerencsére aztán hamar meggondolta magát. Ennyire ostoba nem lehet, hogy ennyiszer megbocsát neki, Laura meg többször is bepróbálkozott, többször is bekövette, majd ki, mert nem követte vissza és ennyiben maradt. Aztán Laura törölte magát, de pár napja visszatért instára. Januárban Linzer is eltűnt egyszer, de még egy hétig se bírta, azon most már egy hónapja távol van instáról. Na, mi történt? Hogy hogy bírja ennyi ideig insta nélkül. Megunta, mert már nincs Laura? És nem kíváncsi már a salzburgiak többségére, mert azért valljuk be, a többsége Laura ivadék, néhányat már ki is követett, páran megmaradtak azért. Ő ugye semmit se posztolt és nem is kíváncsi már senkire, akkor mi a fasznak lenne fent továbbra is. Jól tette, hogy nem jön vissza, hisz értelmetlen, hogy ott legyen és görénykedjen tovább. A szurkolók se tudják már jelölni képeken, még jobban elvesztette az értelmét az instán lévő jelenléte. Na, ennyit erről, reméljük egy ideig nem jön vissza, hisz úgyis csak zaklatja ott őt mindenki (csak ő gondolja ezt, mert egy antiszociális marha). A fanoldalt, amit én kezelek róla, azt egyenesen már gyűlöli is. Nem, mintha érdekelne, sőt, elég sokszor felhúztam az agyát és élveztem, hogy ilyen jelentéktelen gyerekes szarságon képes felhúzni magát. És, amiért ilyen ostoba, engem is irritált már, ez leginkább ősszel volt, amikor elvakultan gyűlöltem. Emlékeztek még? A szülinapján meg fú, egyik mániám szülinapján sem volt soha ideges, főleg nem annyira, mint nála. Nem sírom vissza azt az időszakot. 
Nézzünk pár röhej képet.


Egyszerűen borzalmas. Mi ez? Ilyen képet hogy tehetnek ki? Hogy még jobban lejárassák, így is teljesen ki volt, nem, hogy egy ilyen képtől teljesen nyilvánosan, hogy egy egész ország lássa (és annak határán kívül is). Ennyi pattanást és nagyon durván vörös a feje. 


Mint egy szellem, de komolyan. Brutális, ahogy kinéz időnként. 
Ahhoz képest, hogy egy hónapja nagyon gyenge volt, most olyan erősen fel is lendült. És bevallom, hogy azt hittem, már nem a mániám, hogy már nem fogok foglalkozni vele, amikor két hétig nem voltam otthon, de aztán hazajöttem és visszajött. De csak ő, Sabitzer nem, vele már nem foglalkozom.
A hónap végén ismét válogatott meccsek lesznek és nem lennék meglepődve, hogy Sabitzer ezt is visszamondaná valami kamu sérülésre hivatkozva. Ha már szóba került ismét, körülbelül egy hónap múlva születik meg a kislánya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése