2019. augusztus 16., péntek

Igaz-e a 2018. augusztus 4-i bejegyzés?

Emlékeztek még a 2018. augusztus 4-i bejegyzésre, ahol összehasonlítottam Linzert és Rosickyt, illetve a mánia szintet is, hogy mégis melyikük a jobb és melyikük jobb mániának. 20+1 szempontot néztem és elég sok változás bekövetkezett, tehát úgy érzem, ezt most tisztázni kell. Ennek ugrok most neki. 14-7-re nyerte a meccset Linzer, tehát kétszer annyi pontot gyűjtött, mint Rosicky.
A tavaly posztot itt találjátok.
https://kislinzer.blogspot.com/2018/08/tomas-rosicky-vs-xaver-schlager.html

1. Nemzetiség
Ennél Rosicky vitte a pontot, mert az osztrákokat úgy általánosságban nem igen szeretem, a csehekről meg úgy nem sok mindent tudok és nem gondolok róluk igazából semmit. Amikor Rosicky volt a mániám, akkor csak kizárólag miatta alakult ki az a nagy gyűlölet, ami a mánia elmúlásával együtt az is elmúlt. Az osztrákok nem idegesítenek, csak egyszerűen nem jön be a mentalitásuk. 
1-0 Rosickynek


(Rosicky a 2016-os EB-n)

2. Meccsek száma
Itt Linzer vitte a pontot, mondanom sem kell már, hogy miért. Rosicky nem a futballpályára volt való, állandóan megsérült, és az izomzata is gyenge volt, meg ő maga is. Többet volt az orvosi rendelőben, meg a kórházban, mint a pályán. Ezzel szemben Linzer tiszta erő, mindent kibír, egyszerűen képtelen megsérülni. Hatalmas rúgásokat is kibír, emlékezzünk vissza a Kulibáli féle rúgásra, már az első félidőben, amitől a lába is vérzett. Ha Rosicky olyan rúgást kap, mit csinál? Összecsuklik. Meglátja, hogy vérzik a lába? Cserét kér. Aztán jön a hír, hogy megsérült, és pár hónap kihagyás. A mánia alatt amúgy is nagyon keveset játszott, de már előtte is és, ha épp nem sérülés miatt, akkor kispadozott, illetve lelátózott. Nem is csodálom, hogy száműzve lett. Az edzőnek nem volt kedve minden egyes meccset végig izgulnia, hogy mikor sérül meg ez a szerencsétlen. Linzeré a pont.
1-1


(Linzer a Napoli ellen 2019. március 7-én)

3. Sérülések, betegségek
Erről beszéltem előbb és nyilván befolyásolja a meccsek számát is. Rosicky nem csak, hogy sérülékeny volt, de minden vírust, baktériumot bekapott, amit tudott. Emlékezzünk vissza a két évvel ezelőtt torokgyulladására, amitől 39. fokos láza lett és antibiotikumokkal tömték. Mindez augusztusban történt, holott ez inkább a hideg időszakban gyakoribb az embereknél. 
2-1 Linzernek


(Linzer a Napoli ellen 2019. március 7-én, miután Kulibáli durván felrúgta, majd véres lábban játszotta végig a meccset, és az azt követő meccsen sem hiányzott)

4. Képek
Akkor Rosicky vitte a pontot, azonban az utóbbi időben Linzerről is megnövekedtek a képek, illetve videók száma, ami már átment irritálásba, annyira gyűlöltem már (most sincs másképp). Rosickyt még így is jobban nyomták a csehek, de nagyon ingadozó volt. Amikor olyan időszak volt, hogy nem játszott, volt, hogy hetekig semmi sem volt, akár egy hónap is eltelt így, és időnként egy-egy kép, majd mikor aktív lett, több száz is megjelent egy-egy eseményről. Linzernél nincs ilyen ingadozás, mert mindig játszik és tény, hogy ő jobban szeret szerepelni, mint Rosicky, tehát többször állt kamera elé nyilatkozni. Ez így most döntetlen, így mindkettő kap pontot. Tavaly itt Rosicky kapta a pontot. 
3-2 Linzernek


(Linzer 2019 elején egy meccsen)


(Rosicky edzésre indul 2017. nyarán kivirulva)

5. Meccsnézési lehetőségek
Ismét egy nehéz téma, és az osztrákok ebben nagyon görények. Ahelyett, hogy örülnének, hogy nézik más országokból a meccseiket, letiltják, hogy csak Ausztriában lehessen nézni. De az viszont mellettük szól, hogy előtte volt egy jó minőségű, ingyenes stream oldaluk, ami nem volt letiltva, legalábbis a saját bajnokságukat nem korlátozták le, így nem kellett azon izgulni, hogy lesz-e működő stream, vagy sem. Ám, de tavaly ezt megszüntették, letiltották és még az osztrákok számára is egy fizetős csatornára tették, ami csak az osztrák szolgáltatóknál érhető el. És bár határhoz közel lakom, így van esély osztrák szolgáltatóra váltani, de nyilván csak ezért nem fogok. Különben sem olcsó az a csatorna még osztrák viszonylatban sem. Ám a határ közelség miatt a mai napig van ORF1-em, ahol szintén adtak meccseket, de azt megválogatták, mikor melyiket, és nem mindig a Salzburg meccs ment rajta. Majd találtam egy jó megoldást, a bet365-öt, 1500 ft befizetésével már működőképesek voltak a streamek, tippmixelni sem kellett hozzá, azonban a minőség nem volt a legjobb, de biztos meccsnézési lehetőség, nem kellett itt se izgulni. Osztrák bajnokikat meg nem lehetett már találni mindenféle jöttment stream oldalon. 
Nézzük a cseheket. Ők nem üzemeltettek ilyen oldalt, cseh csatornám nincs. Ha már ilyen oldalt nem működtettek, így ilyen téren szemétkedni sem tudtak. A meccsnézés mindig problémás volt, mindenféle jöttment oldalakról kellett vadászni, majd egy idő után megvoltak az állandó oldalaim. Ám sok fejfájást mégsem okozott, mert sokat nem játszott a szerencsétlen. A bet365-ön cseh bajnoki is megy, tehát, ha akkor fedezem fel, gond nélkül tudtam volna nézni, ám lehet meggondoltam volna, hogy az ő esetében megérte volna-e rá regisztrálni, illetve befizetni, még, ha nem is sok pénzről van szó. Linzernél nem volt kérdés, hogy meg kell-e csinálnom. Naná. Ez alapján fogalmam sincs, kinek adjam a pontot, tavaly Rosickynek adtam, de csak az osztrákok szemétkedései miatt, és akkor még friss volt. Jó, hogy haragudtam, de ez egy kissé elfogult pontozás volt. Most döntetlen.
4-3 Linzernek


(Rosicky egy meccsen 2017 végén)

(Linzer egy fannal, és egy csapattársával 2018. április 9-én)

6. Videók
Itt is Rosicky kapta a pontot, és azért, mert a csehek rendezettebben tették fel a videókat, képeket, míg a kibaszott osztrák oldalakon összevissza kellett keresni, hogy meglegyenek. Többet nem írnék ehhez, ez teljesen olyan maradt, mint régen. Tehát Rosickyé a pont.
4-4


(Rosicky 2017. október 4-én, amikor a csapat megünnepelte a szülinapját, videó is volt róla és ez abból van kivágva)

7. Szülőváros
Prága vs. Linz, ezt tudjuk. 
Ezt a részt úgy írtam meg, hogy Prágában már voltam, de Linzben még nem, tehát most hitelesebb leszek, mert úgy írom most meg, hogy mindkettőben voltam. Hát Linzernek adtam a pontot, de teljesen feleslegesen, mert eleve nem úgy kéne nézni, melyik van jobban felfújva, már pedig tavaly azt nem néztem. Hát sosem gondoltam volna, hogy Linz ennyire jelentéktelen, bár tudtam, hogy az, de, hogy ennyire. Konkrétan halálra tudja magát ott unni az ember. El is mondom, hogy volt. Mentünk a meccsre, utána esti sétát tettünk a városban. Egy teljesen átlagos szürke város, talán a főtér volt az, ami ért is valamit. Majd nappal visszamentünk egy kicsit módosított útvonalon, de a főtéren kötöttünk ki akkor is, csak épp világosban, a Duna part mentén. Nem sokat ért, betonozott szar. Már, ha ezt turista szemmel nézzük, úgy tényleg nem ér semmit. Viszont, ha nem úgy nézzük, egy átlagos város, kirándulásnak jó, de egész napra nem érdemes ott lenni, elég csak pár óra. A Duna egy gyenge Budapest utánzat igazából és rengeteg minden hiányzik, ami Budapestben meg van, ez már egy másik téma. 
Prágáról már írtam, a Rosickys blogon a 2017. novemberi részben, illetve ezen a blogon a 2018. augusztus 4-i posztban, amit épp módosítok a változások miatt. Rosickynek kell adnom a pontot, mert Linz jelentéktelen és szürke valójában (és még az idő is olyan volt, amikor nappal mentünk). Tavaly Linzernek adtam.
5-4 Rosickynek


(Prága 2017. november 24-én - saját kép)

8. Pályára lépés a szülővárosában ellenfélként
Linzer kapta a pontot, nem is lehet kérdés, hogy miért és ez semmit sem változott, csak annyiban, hogy mostanra ez már nála is megszűnt, amiért Németországba, Wolfsburba igazolt és bár nem volt még róla szó, de ez már június végén megtörtént, mindenképpen pótolni fogom, csak épp szünetet tartottam a posztolásban. Rosickynek talán nem is volt ilyen a pályafutása alatt, esetleg Bajnokok Ligájában volt rá esély, amikor még Arsenalos volt, de nem tudom, hogy összekerültek-e, na mindegy, nem fontos, lényeg, hogy Linzernél megvalósult, nem is egyszer, így jó, hogy övé a pont. 
5-5


(Linzer Linzben 2019. április 7-én, ezen a meccsen kint is voltunk)

9. Sztárolás, sztárság
Mostanság Linzernél is túlzásba esnek, a nagy semmiért ráadásul, egy buta kis taknyos kölyök, teljesen jogtalanul nyalták a seggét Salzburgban. Bár mindenki tudja, hogy az a taknyosok klubja, így jó, hogy kinyalják, de mégsem volt olyan feltűnő, amolyan rejtett. Nagyon a középpontba nem került, de nagyon durván álszenteskedett és mindent megtett azért, hogy foglalkozzanak vele, és, hogy játssza a jó fiút. Antoninit viszont közel sem érte el, ő sokkal durvábban csinálta ezt, de ő egy kis sztároltatást se kapott a Milanban, később, a kis csapatokban már igen, mert összevissza nyalt. De itt most nem arról van szó, ki tudott jobban nyalni, hanem, hogy sztároltak jobban. Az Arsenalban Rosicky alig kapott figyelmet, csak egy átlagos valaki volt, majd Csehországban kezdődött (vagy folytatódott) ez a szarság. Ajnározták a semmire, nyalták a seggét összevissza, különleges jogai voltak, azonban ennek árnyoldala is volt. Ha becsúszott egy hiba tőle, fordult a kocka és mindenki a halálba kívánta (jó, azért akadtak olyanok, akik megvédték, de olyankor ők voltak kevesebben). Még a média is pocskondiázta olyankor. Linzer tavaly ilyenkor még nem annyira, inkább ősszel kezdték ajnározni, de leginkább a válogatottban, de nagyon durván és nála nem volt árnyoldal. Ha hibázott, simították, hogy jól jöjjön ki belőle, játszotta a jó fiút a hülye nyilatkozataival. Rosicky nem nagyon nyilatkozott, de, ha mégis, egy panaszáradat volt legtöbbször. Linzer meg lehúzott mindenkit a pesszimizmusával, de kezd ebből már kilábalni. Nehéz döntés, szedjük össze.
Linzer: Az utóbbi időben kezdődött, leginkább a válogatottban csinálják, és nincs árnyoldala. Előtte egy átlagos valaki volt, egy szürke kisegér eredetileg, akinek kurva jó a marketingje, tehát megy a seggnyalás ezerrel és mivel extrovertált, még élvezi is (de nem annyira, mint Antonini, őt ebben a témában egyik exmániám sem múlja felül, de még a nyomába se érnek). Az extrovertáltság csak fokozza, mert bújik a kamerába és többet szerepel. Azonban sztárnak nem mondható, csak annak akarják. És egyenlőre még nem az. 
Rosicky: Az Arsenalban egy szürke kisegér volt ő is, a marketingje nem tudom, milyen volt, de nem hiszem, hogy olyan, mint Linzer, főleg, hogy intorvertáltabb, mint osztrák társa. Majd Csehországban jött a seggnyalás, de nála ennek árnyoldala is volt, fentebb írtam már róla. És ott már sztárnak számított, és ez az a szempont, ami miatt nem tudok dönteni, különben simán odaadnám neki a pontot. De így akkor döntetlen, tavaly meg egyértelműen Linzer kapta.
6-6

(Épp sztároltatja magát a gólja után 2018. november 11-én, pont úgy, mint Rosicky 2017. szeptember 10-én).

(Pont ugyanúgy sztároltatja magát Rosicky is a gólja után 2017. szeptember 10-én, mint Linzer 2018. november 11-én. Vajon Linzer lemajmolta Rosickyt, vagy alapból ilyenné válnak az eredetileg szerény emberek, miután elszállt az agyuk?)

10. Idegesség, irritálás
Na, jó ez nem kérdés, és itt nagyon nagy változás volt, mert Linzernek adtam a pontot. Most viszont, ha lehetne választani, simán elcserélném Linzert Rosickyre, mert már nem bírok vele, de komolyan. De még Louissal is, pedig ő tényleg nagyon alja volt. Itt a féreg érzésről is írtam, hogy Linzernél egyáltalán nem éreztem, hogy az volna, de Rosickynél igen. Ez maga a vicc. Linzer nem féreg? EGY KÉTSZINŰ DÖG, EZ KÉTSÉGTELEN. Rosicky meg miért lenne féreg? Inkább egy idióta, aki többet vállalt, mint amennyit elbírt, és emiatt megkattant kissé. A végére kissé elszállt, a sok hülyeségtől, meg a hülye csehektől, akik nyalták a seggét, de visszavonulása óta teljesen rendben van (vagy csak azt hiszem, mert már nem a mániám, és nem látok át egy kicsit sem a dolgokon, még annyira se, hogy legyen egy véleményem). Mindegy, most az a lényeg, hogy nekem normálisnak tűnik és nincs vele bajom és nem csak azért, mert elmúlt a mánia és a mánia utáni gyűlölet is. Például Louisnál is elmúltak ezek és Antonininél is, őket mégis féregnek tartom, pedig ők régebbi mániák. 
Ha már irritálás és idegesség, Rosicky Linzerhez képest lófütty volt. Rosicky mellett nem kellett Frontint szednem, eszembe se jutott ilyesmi, meg semmilyen gyógyszer, hogy kéne az, Linzernél igen, így már muszáj volt egyet íratni. Ebből is látszik, hogy keményebb, ám mostanra már megtanultam jobban tűrni. Nem az számít, kinél tombolok jobban, hanem érzésre, melyik a keményebb, melyik terhel meg jobban. Egyértelműen Linzer, így Rosickyé a pont. 
7-6 Rosickynek


(Rosicky edzés közben, tudja a fene már mikor, nem ismerős a kép)

11. Ország
Ez nem változott semmit sem a tavaly leírtak óta. Ausztriát jobban ismerem, így Linzernek kell adnom a pontot, és jó kiránduló hely is, sok emlék onnan.
7-7


(Ausztria 2019. augusztus 11-én - saját kép)

12. Mánia erőssége
Hát ez egyforma szinte, de azért voltak különbségek. Tehát így már jobban meg tudom ítélni, hogy Linzer is lezajlott már szinte. Rosicky ezerszer erősebbnek indult, mint Linzer, akinél eleinte még meg is volt a normális egyensúly, majd szépen elfajult tavaly nyár végén és ősszel csak rosszabb lett. Szépen felerősödött, majd idén télen visszatért, amikor már elmúlt. Ott volt a két időszak között Sabitzer, aki tényleg gyenge volt, de csak azért, mert Linzer árnyéka folyamatosan kísértett alatta, nem tudott teljesen elmúlni és aztán szépen elnyomta Sabitzert. Rosicky nem szakadt meg, de ő már az elején nagyon erős volt, aztán két éve nyár végén ő is elfajult és sosem lett már a régi, mármint mánia szinten. Linzer annyira elfajult már, hogy talán erősebb lett, mint Rosicky, mivel nála a mánia utáni gyűlölet nem húzódott el, míg az osztráknál igen és ki tudja, meddig fog még tartani. Ezért Rosicky kapja a pontot, mert őt még jobban el lehetett viselni és nem volt olyan drasztikus cselekedett a feltétele, hogy elmúljon. Erről majd később. 
8-7 Rosickynek


(Rosicky edzés közben 2017. júliusában)

13. Életkor
Nyilván ez sem változott, mivel a születési évük nem változik, és csak egy év telt el, ami nem befolyásol semmit. Mivel mindkettő focista, így ahhoz kell őket mérni, és így nem kérdés, kié a pont. Ezt tavaly leírtam már.
Ám, ha az életet nézzük, Linzer egy kis takony még, akinél még én is idősebb vagyok, ráadásul rohadt gyerekesen viselkedik állandóan, mint egy 5-10 éves. Szánalmas. Azonban a bulik, barátok jelen vannak. Igazából az életkori sajátosságuknak mindketten megfelelnek, de ez most senkit nem érdekel, főleg nem mánia szinten.
Ha focistákat nézünk, mindenképpen a húszon évesek a nyerőek.
8-8


(21 évesnek jobb lenni, mint 38-nak)

14. Lepukkantság
Tavaly Rosicky kapta a pontot és ez most sem lesz másként, ugyanis Linzer 21 éves létére (22 lesz) 40-nek néz ki, csináltam is felméréseket, és szinte mindenki sokkal idősebbnek nézte, 30 minimum mindig meg volt, de sokszor felment 35-ig is akár. Míg tavaly körülbelül annyinak, mint amennyi, tehát elég érdekes. Egy év alatt ennyit öregedni. 
Rosickynél meg pont fordítva ment végbe, jelenleg 38 éves (39 lesz) és a felméréseimben többségében sokkal fiatalabbnak nézték, akár 30 alá is mentek már, egészen 25-ig. A felmérést a mánia alatt csináltam még, úgy 2-3 éve, de most nem öregedett, ugyanúgy néz ki most is.
Ez nem feltétlen az én véleményem, hanem a felméréseim eredménye, de azzal kétségtelenül egyetértek, hogy Linzer sokkal idősebbnek néz ki. És szerintem Rosicky és ő egyidősnek néznek ki nagyjából. 
Mikor Rosicky volt lepukkanva a mániám alatt, akkor se nézték idősebbnek, hiába akartam azt akkor. 
9-8 Rosickynek


(Rosicky lepukkant időszakában 2017. januárjában)

15. Meccsek élőben
Ez nem lehet kérdés, mivel Rosickyt nem láttam élőben, Linzert meg négyszer is és egyszer testközelből és lett egy autogram is. Bár az utolsó nem igazán volt jó, de a másik három igen. Májusban már nagyon el volt fajulva, de már megvolt a jegy, amikor az elfajulást bekövetkezett. Ráadásul hiába volt május, olyan, mintha december lett volna és az eső is esett. Hideg hónapokban meg amúgy se mentem volna meccsre fagyoskodni. Linzeré a pont, ez adott.
9-9


(Linzer Linzben 2019. április 8-án élőben a meccsről - saját kép)

16. Információk
Linzer kapta itt a pontot, mivel amit Rosickynél műveltek a csehek, az egyszerűen vicc volt. Hülyítették az embereket összevissza, mint, ha valami kiváltságos lenne, mintha nem is a többiek közé tartozna, hanem teljesen külön. Linzer meg beolvadt a többiek közé, bár seggnyalás az volt, de ilyen szarkavarások nem nagyon (az már más kérdés, hogy ő kavarta fel a szart, meg hazudozott, de ez nem befolyásolta a szurkolókat, nem hitegetve voltak). Linzeré a pont most is.
10-9 Linzernek


(Linzer himnusz közben 2019. júniusában)

17. Mennyire egyenrangú fél a többiekkel szemben
Rosicky már csak bohóckodni ment, de ő komolyan gondolta, így még komikusabbá vált a helyzete. Aztán pofára esett, csalódott egyet és visszavonult idő előtt. A cseh média meg szánalmas volt nagyon, ha róla volt szó.
Linzer is kis kivételezett lett a végére, de a Wolfsburgban ugyanolyan rangú, mint a többiek. Nyalva volt a segge a Salzburgban, de ő otthagyta. Az első pofára esése megvolt, hogy az első tétmeccsen a padon kezdett és be se cserélték. A Salzburgban ilyen nem fordulhatott elő, főleg nem idén tavasszal. Linzeré a pont, mert Rosicky lejáratta magát és már nem azt a szerepet töltötte be, amit kellett volna és amit ő akart volna.
11-9 Linzernek


(Linzer a csapattársakkal ünnepli a gólt 2019. februárjában)

18. Család
Ezt tavaly már leírtam és ez semmit sem változott. Rosicky családja sokkal összetartóbbnak tűnik, míg Linzer teljesen el van távolodva a családjától (erre rátesz az ő viselkedése is). Csak a húgáról van kép, mert neki is lett azóta instagramja, meg az ő születési ideje ismert. Rosickynél mindenkiről van kép és csak az anyja születési ideje nem ismert, de az év nála is meg van. Most is Rosicky kapja a pontot.
11-10 Linzernek


(Rosicky családtagjai jelenlétében, Radka, a felesége látható, a kisfia és az anyukája 2018. június 8-án azon a bohóckodós meccsen, mert azt másképp nem lehet már nevezni)

19. Játékstílus
Linzer oké, hogy röhejes meg vicces, és kicicáztatja magát, de baromira durva játékos és ez nagyon visszatetsző, ráadásul a pofája is nagy, főleg, ha sárgát kap. Tavaly mánia szinten néztem, és Linzer úgy viccesebb volt a pályán, de igazából mostanra már nem igazán tartom annak és még durva is mellette. Rosicky nem sok vicceset csinált, de azért nála is voltak bénázások, de azok Linzer balfaszkodásaihoz nem érnek fel. És sokat nem játszott, de mivel Linzer rohadt irritáló, így Rosickynek adom a pontot. 
11-11


(Rosicky egy meccsen 2017. július 30-án)

20. Közösségi oldalak
Most szaladok falnak. Linzer amiket művel, kritikán aluli. A puncsolásokra gondolok itt, magyaráznom sem kell. Egész nap bújja a buzi telefonját, facebookon is jelen van és ott is csak a szemétkedést csinálja.
Rosicky meg nem közösségi oldal buzi, mint ez a puncsos szemétláda, meg különben is az instagram egy felszínes szar, pont Linzer korosztályának való, meg a nála fiatalabbaknak. Na, ő pont ilyen, hiába alig tesz ki valamit, de nagyon aktív. Ő inkább puncsolásra használja és, ha valakire haragszik, nem puncsolja be a képét és azt hiszi, azzal felidegesíti az illetőt. Igen, ilyen dedós és komolyan is veszi. A szurkolókkal is szemétkedett összevissza, gyűlölte, ha valaki megjelöli egy képen, ezért egy csomót levett. Undorító, ilyet egyik focista se csinál. A mostani "mániában" meg ez okozza az egyik legnagyobb idegeskedést. Rosickynél meg eszembe se jutott, hogy valaha történhet ilyen, egy ilyen szarság, ami nagy befolyással van a mániára. Persze, hogy Rosickyé a pont, pedig tavaly Linzer kapta. Mert Rosickynek nem volt közösségi oldala, csak egy gagyi instája, de ez még mindig jobb, legalább nem kell idegeskedni (nem, mintha idegeskednék rajta, Linzeren kívül senki nem csinál ilyen hülye görénykedést, meg puncsolást). 
12-11 Rosickynek


(Tudom, hogy Rosicky kapta a pontot, de ide muszáj volt berakni Linzer egyik puncsolását)

20+1. Horoszkóp
Mérleg vs. Mérleg, látszólag semmi értelme ennek a résznek, de igen is nagy jelentősége van, főleg, ha két Mérlegről van szó. Ezt a tavalyi posztban leírtam, így felesleges kirészletezni. Mánia szinten viccesebb az október, tehát Rosicky kapja megint a pontot. Mindössze egy hét van a szülinapjuk között, a hónap mégis különbözik. 
De, ha már Mérleg, megnézhetjük, ki a Mérlegesebb. A puncsolás egyértelműen Mérleg tulajdonság. 
13-11 Rosickynek


(Rosicky születési ideje)

Tehát a tavaly összeállított versenyt Rosicky nyerte két ponttal, holott tavaly nagy fölénnyel Linzer nyert. Mégis hogy történhetett ez? Talán elfogult voltam Linzerrel, mert épp ő volt a mániám és Rosicky volt az előző mánia, aki egy kicsit mindig utálva van (azért már nem mánia utáni gyűlölet, de a történetekben mindig valami lejáratós íródik róla és ez nem csak nála volt így, hanem az összes többinél). Lejáratósakat most már Linzerről írom, mert őt nagyon gyűlölöm, és igazából ez már a mánia utáni gyűlölet, ami nagyon hosszúra sikeredett (és még mindig nincs vége). Rendben van ez így igazából, Antonininél még fél évig eltartott a mánia lezárása után, illetve Louisnál is. Rosickynél nem volt nagyon hosszú. Októberben múlt el a mánia, de a gyűlölet megmaradt (az a mánia utáni gyűlölet). December végén végleg megszabadultam tőle, most meg már közömbös és nem tartom féregnek. 
2017. augusztus 18: Rosicky ekkor fajult el és egy évre rá Linzer fajult el az évnek ugyanannak a szakaszában. Októberben elmúlt mindkettő, csak épp egy év különbséggel. Két éve nem alakult rá másik mánia, tavaly igen (Sabitzer). A gyűlölet még tartott és olyan volt, mintha Linzer lett volna a mániám, pedig már mánia utáni gyűlöletben voltam és Sabitzer volt a mánia. Mégis többet foglalkoztam Linzerrel. December végére elmúlt mindkettő, pont egy éve meg Rosicky húzott el, de ő már végleg, de Linzer nem. Már nem gyűlöltem utána, de mániám már nem volt, aztán februárban szépen visszajött és márciusban újra mánia lett belőle. Majd április végén elfajult, ami azóta is tart, a mániának meg már május végén/június elején vége lett, mert nagyon sok volt már, de a gyűlölet egyre csak erősödött. Júliusban kissé lecsökkent már, de ugyanúgy tűrni kell, és attól, hogy kissé lecsökkent, még erős a gyűlölet. Még így is erősebb, mint ami Rosickynél meg a többieknél volt (Antonini, Louis, a többinél nem volt gyűlölet utána). 

A tavalyi posztban említettem, hogy mindig mondogattam, hogy Rosicky jobb mánia volt és akkor hozzátettem, hogy csak úgy tűnt, egyáltalán nem volt jobb. Linzer sem volt még így elfajulva, igazából a fő feltételnek nagyon is megfelelt, ami Rosicky után már nagyon kellett. Ez pedig a rendszeres játék volt és a sérülésmentesség. De ez már olyan durván teljesült, hogy a végére már egy meccsről sem hiányozhatott és, ha feldarálják, akkor is képtelen megsérülni, végig játssza véres lábbal is, de még törött lábbal is képes lenne. Rosicky meg már attól összeesik, ha valaki megpöcköli a vállát. 
Egy idő után ez is idegesítővé vált, főleg, hogy el volt fajulva, és folyamatosan játszott mellette, illetve egyre több kép jelent meg róla, meg be nem állt a lepcses pofája. 
Nem véletlen volt ez mondogatva még több hónap után is (a mánia elején még normális, hogy hiányzik az előző mánia, ahhoz, hogy ez az érzés elmúljon, meg kell szokni az új mániát, a régi meg szépen elhanyagolódik közben és nem fog hiányozni). 

Még egy havernak régebben mondtam, hogy Linzerből hiányzik valami, ami Rosickyben meg volt, de nem tudom, hogy mi az, meg valóban sokszor hiányzott, mint mánia, főleg, mikor ez a puncsos görény felkúrta az agyamat. Persze, ahogy telt az idő, már halványabb volt. Meccsnézés közben, amikor épp nagyon jó meccs volt, nyilván nem hiányzott, de ez nem is a meccsek miatt volt. 

Két hete már jobban felidéződik, mert elkezdtek megismétlődni a két éves dolgok, és így jó, hogy eszembe jut, amikor nosztalgikus hangulatban vagyok. Idén, mintha az ismétlődések éve lenne. Az év első felében a tavalyi dolgok ismétlődtek, például a meccsek és ugyanúgy tavasszal. Illetve egyik meccsen ott aludtunk, a másikon nem, csak a sorrend cserélődött fel, nyilván nem ugyanolyannak kell lennie. Ugye 2018 márciusában kezdődött a mánia egy nagyon röhejes meccsel, majd egy évvel később egy hasonló meccsel tért végleg vissza, mint mánia. Ez is egy ismétlődés. Úgy az életben is volt néhány ismétlődés, majd egyszer csak vége lett ennek. Most a két évvel ezelőtti dolgok kezdtek ismétlődni, de nem mániában, mivel már ezer éve nem Rosicky a mániám. Két hete volt az első és most hétvégén a második, nosztalgikus hangulatba kerültem és így felidéződött az akkori mánia is, így többször jut eszembe, mint amúgy, de mánia nyilván nem lesz, főleg, hogy Linzertől aztán megszabadulni se lehet és bárki jönne mániának, mindegyiket elüldözné, ahogy Sabitzerrel is tette. 
Elég ebből, folytatnám a meccset, mivel kitaláltam még néhány szempontot, amik tavaly nem kerültek be, pedig ott a helyük. Lehetne végtelenségig írni, csak nem biztos, hogy lenne értelme, de néhányat leírok. 

22. Anyuci pici fia
Ezt kihagyni? Ez nagyon fontos mánia szinten, hogy ki mennyire anyuci kis kedvence, meg anyuci pici fia. Nem lehet kérdés, szerintem mindenkinek egyértelmű. Felvázolom. 
Linzert 11 évesen Salzburgba küldték egy kollégiumba, ami azt jelenti, hogy nem ment vele senki. Ez is lehet az egyik ok, hogy eltávolodott a családjától és nincs ajnározva általuk. Egyáltalán nem mondanám anyuci pici fiának és bevallom, a mánia alatt ennek annyira nem örültem, de olyan történeteket se tudtam róla írni már előtte se, mert egyszerűen nem jött, pedig próbáltam. 
Rosicky meg a mai napig anyuci pici fia, meg ajnározva van, egyértelműen látszik. Mindenhol ott vannak. Ennek mánián kívül is tudok örülni, de persze mániás érzéseket már nem szabadít fel. Meg direkt a szomszéd utcába költözött, hogy közel legyen a szüleihez, ez is nagyon tetszett. Linzer meg már haza se jár nagyon Wolfsburgból, inkább Salzburgba megy az ivadék haverjaihoz, ez meg undorító. Még egy ok a gyűlöletre. 
Rosicky mindig a tesójával lógott, Linzer meg le se szarja a tesóját, de szóljon mentségére, hogy neki lány tesója van, ám, ha fiú lenne, akkor is fontosabbak lennének számára a mocskos ivadékok. Ugyanúgy 3 év van közöttük, csak itt Linzer javára. 
Még valami, ami még fontos. 
20 évesen igazolt a Dortmundba, mármint Rosicky és ment vele az anyukája, a munkahelyén is felmondott ezért. Érződik a különbség, így Rosickyé a pont.
14-11 Rosickynek


(Rosicky anyja, Évike 2018. június 8-án a cirkuszban)

23. Alkat
Folytatva az előző témát, ha Rosickyről előveszünk egy olyan képet, ahol annyi idős volt, mint most Linzer és betennénk Linzer mostani képe mellé, hatalmas különbséget látnánk. Jellemeznem sem kell, mert a kép mindent elárul.
Térjünk vissza a mostanra. Nézzünk rá Linzerre. Alacsony, erős testalkatú, ezt látjuk először. És egyre több izom van rajta, de, ha folyamatosan követi az ember, nem biztos, hogy feltűnik a változás. Nekem is úgy tűnt fel, hogy nézegettem a tavalyi képeket más célból, de észrevettem ezt is. Nem olyan nagy a különbség, csak egy kicsit látszik. Általában mindenkinél vállasabb, bár a Salzburgban nem szokatlan ez a testalkat, még, ha nem is mindenki ilyen, de a Rosicky félék biztosan repülnének. Ha volt is olyan, azoktól igyekeztek mielőbb megszabadulni. 
Ha ránézünk Rosickyre, törékeny testalkatot látunk (nem, nem 2002-ben, hanem most is). Ez még feltűnőbb volt, amikor már Linzer volt a mániám és néha eszembe jutott Rosicky és megnéztem, vannak-e róla új képek. Ekkor ez jutott eszembe: Azta, de sovány. Igen, így feltűnőbb, mikor már Linzer erős testalkatához voltam szokva és vastag, izmos lábaihoz. 
Linzer 174 centi és 74-76 kiló volt, mikor hogy hízik, vagy lehet több izom van rajta, azért volt, hogy előző évben (2017-ben) 74-et írtak, de tavaly már 76-ot. Idén meg nem találtam erről semmit, ahol ezt írják, mert a Wolfsburg oldala egy fos és nem tünteti fel. 
Rosicky meg kb 178 centi (mindig mást írnak, van, hogy 179, de van, hogy 177 és ez igen fura, mert másnál sosem volt ilyen, a magasság mindig fix volt mindenkinél).
Hogy hány kiló, ezt is összevissza írták, találkoztam olyan verzióval is, hogy 65 kiló, de volt 72 is valahol és a többi meg ezek között volt. Legutóbbi 72 volt, de úgy átlagban 67-68 körül volt, a fasz se tudja, de nem is érdekel, így is tudjuk, hogy Linzer sokkal erősebb testalkatú és több izom is van rajta sokkal. 
Normál esetben Linzernek kéne adni a pontot, mert az orvosi rendelőben sem ő volt a rendszeres vendég, de most mánia szintet nézzük. A sérülés az másik téma (fentebb már szerepelt). 
Mánia szinten jobb a törékeny testalkat, mert szerencsétlenebbnek meg esetlenebbnek tűnik és mánia szinten ez kell, jobban jönnek az olyan történetek, ahol bántják meg szenved. Ezért Rosickyé a pont, de amúgy Linzeré lenne, ha normálban néznénk.
15-11 Rosickynek


(Itt jól látható, mennyivel vékonyabb, mint a többiek, mint egy törékeny kisgyerek, olyan közöttük)

(Mikor leigazolt a Dortmundhoz, 20 éves volt, nagyjából annyi, mint most Linzer, 2001. januárjában, de ránézésre óriási közöttük a különbség, ezt már nem kell magyaráznom tovább)

24. Történetek
Most úgy tűnhet, hogy azok a jobb történetek, ahol a főszereplő sokat szenved, nyavalyog és folyton bántják, nem tudja magát megvédeni és még lehetne sorolni. Ez tévedés, mert ezek valójában nem jó történetek, csak a mánia alatt élvezetes megírni, de, ha mánián kívül olvasom vissza, baromi idegesítő tud lenne. Nem rég beleolvastam az egyik Rosickys történetbe és sok jelenetet el se bírtam olvasni. Nyavalygott folyton, úgy viselkedett, mint egy kislány, minden szar baja volt. 
Linzeres történetet is elkezdtem és érdekes, az közel sem volt ilyen. Teljesen normális volt a történetben, határozott. Rosicky már más szerepben bukkant fel. Lejárató kampány indulhatott akkor ellene, mert iszonyat bunkón viselkedik abban a történetben és bunkózik még Linzerrel is, aki a főszereplő. De ez normális, hogy az előző mánia ilyesmi szerepben bukkan fel, Antonininél volt a legerősebb ez a jelenség. Ez így vicces szokott lenni, jelenleg Linzert tenném ilyen szerepbe, mániás szerepbe meg nyilván nem tudok senkit. Lehet attól még ilyet írni, Rosickynél már megtettem, úgy, hogy Linzer még képben sem volt, mégis lehetett fasza történeteket írni, de azok már viccesek voltak, mármint Rosicky szerepe. 
Vissza a mániára. Fontos, milyen visszaolvasva mánián kívül és ez Linzer mellett szól inkább, mert az normális és olvasható, Rosicky meg kritikán aluli benne. Pedig nála már ügyeltem arra, hogy ne legyen ilyen, de baromira nem jött össze, Linzernél meg nagyon összejött. Nem tudom, mi miatt lehet az a jelenség is, hogy valami jelenetet az egyikről simán megírok, a következőnél az már nem jön, hanem valami más helyette, ami meg az előzőnél nem működött. 
Nézzük a bántásos történeteket példának. Ha Rosickyről kezdtem el olyan történetet írni, ahol a cél a bántás volt, ez nem jött össze (helyette a nyavalygás igen, amit meg nem akartam). Linzerről meg ezek mindig összejöttek. Bántották, de nem nyavalygott annyit, mint Rosicky, jobban tűrte a bántásokat, úgy, hogy igazából Rosickyt legfeljebb csak minimális szinten bántották. 
Ja és még lehetne mondani az anyukás történeteket is. Volt, hogy Linzernél is összejött, de közel sem annyira, mint Rosickynél, akinek az anyja már becenevet is kapott, olyan röhejes szerepben bukkant fel. (ezeket is képtelen vagyok néha olvasni). Linzeré a pont, mert bár élvezetes volt megírni, szenvedett, amennyit kell, mégis normálisabb tudott maradni és teljesen olvasható mánia után is.
15-12 Rosickynek.


(Linzer egy sajtótájékoztatón 2019. júniusában)

25. Kinézet
Ennek se jutott szerep tavaly, pedig befolyásolhatja a mániát. Szőke haj amúgy is erősebb mániás érzéseket vált ki, mint az átlagos barna, de nyilván nem csak ezt az egyet kell nézni, hanem összességében. Főleg, hogy Linzer eredeti szőke, tehát az még plusz pont, ez így ritka, hogy valaki felnőtt korára nem barnul be. Ha csak ez számítana, egyértelmű, hogy Linzer kapná a pontot, de a többi szempontot is meg kell vizsgálnunk. Szemszín: a kék szem erősebb mániás érzéseket szabadít fel, így ezt is Linzer vinné. Hajviselet színtől független: mindig behánytam Linzer hajától, ahogy hátra van folyton nyalva, de szerencsére a pályán nem olyan volt, ott hajpántot vett fel, ami megmozdítja a mániás érzéseket. Rosicky nem csinált ilyen ocsmány frizurát, körülbelül egyforma hosszúságú a hajuk. Pont ez a hosszúság, amitől legerősebbek a mániás érzések. Mivel Linzer hátranyalja, ebben Rosicky a jobb. 
Linzer közel sem volt annyiszor háttérkép a telefonomon, illetve a gépemen, mint a többiek, Rosicky meg még annál is többet, de talán átlagosnak mondható. Munkában persze levettem (meg suliban, mert járok oda is), hogy ne lássa meg senki, de volt, hogy nem érdekelt, de Linzert minden esetben levettem, de ő olyan sokszor nem is volt háttér. Ennek megvolt az oka. Ritka undorítóan néz ki és ez csak rosszabbodott az idő múlásával, ezért se nagyon mertem betenni, már nekem fordult fel tőle a gyomrom egyfolytában. Persze, a többiek se szépek, de őket még el lehetett viselni, Linzert meg egyáltalán nem. 
Vissza az összehasonlításra. Rosickyben volt valami cuki, főleg, mikor anyucis képet vágott, Linzerből ez hiányzott, tőle inkább az ocsmányságot kapta az ember, meg a koravén fejet. Nem kérdés kié a pont. 
16-12 Rosickynek


(Rosicky edzés közben 2016. augusztus 31-én. Itt rohadt cukin néz ki, de több ehhez hasonló cuki kép is van róla)

26. Időszak
A két időszakot hasonlítom össze, persze nem az övékét, hanem az enyémet, hogy a mánia alatt milyen időszakom volt. Tehát 2017 vs 2018. Esetleg ide vehetjük még 2016 második felét, mivel Rosicky akkor kezdődött, illetve az idei év első felét, mert Linzer még kitartott. 
Szóval 2016. június 17 és a 2017. december 20 közötti időszak. Nem igazán jöttek össze a dolgok, ráadásul szar helyen dolgoztam, két szar helyet is fel tudok sorolni az említett időszakból. Azonban 2016-ban lezártam egy még rosszabb időszakot és ekkor köszöntött be a Rosicky mánia, előtte meg két éve nem volt ember mániám, Louis óta. Prágába is nagy kínlódások árán tudtam eljutni, ami aztán az elmúlás is magával hozta. 
2018. március 15-től számoljuk a Linzeres időszakot, ami még kitart most is. Előző nap kezdtem a mostani munkahelyen, amit szeretek, de a másik még meg volt mellette, de szeptemberben elköszöntem onnan. Jártam tanfolyamra is, ott is jól éreztem magam, a meccsek is összejöttek, meg több dolog összejött, jobban éreztem magam, mint a Rosicky időszakban, csak most a végére durvult be nagyon, de ha csak az életet nézzük, még így is jobb, mint két éve, így Linzer kapja a pontot.
16-13 Rosickynek


(Linzer brutálisra sikeredett képe egy interjú közben 2018. novemberében)

27. Csapat
Azt a csapatot nézem, ahol a mániám alatt játszottak, Linzer esetében a Red Bull Salzburgot, Rosickynél a Sparta Prágát. A Prága egyfolytában kikapott, az Európa Liga selejtezőből is korán kiverték őket, azonban előző évben ott voltak, egészen februárig, de akkor meg a barom nem játszott egész évben. Jó, azért időnként volt döntetlenül meg nyertek is. 
Red Bull Salzburg: iszonyatosan kiszámítható, ha épp vesztésre vagy döntetlenre álltak, utolsó percben megnyerték és a végére sikerült is iszonyatosan meggyűlölnöm még a csapatot is. Európa Ligában folyton tizenegyeseket fújtak nekik. Az osztrák bajnokság is tök egyértelmű volt már, más csapatoknak esélyük sem volt. Mivel a Salzburg egy mocskos pénzéhes csapat, ezért Rosicky kapja a pontot.
17-13 Rosickynek


(Sparta Prága kezdőcsapata egyik meccsen 2017. őszén)

28. Nők
Mikor Antonini volt a mániám, azt kívántam, hogy bár lenne olyan mániám, akinek épp nincs nője, annyira idegesített már Benedetta. Ez a kívánság Linzernél teljesült, de rájöttem, hogy ez még rosszabb. Jó, volt egy Laurája, de az nem nevezhető kapcsolatnak, hanem két óvodás civakodásának inkább. Aztán, mikor nem voltak együtt, ment kőkeményen a kurvázás és egyfolytában ilyen műpicsákat követett be, mai napig azt csinálja és rohadt idegesítő. Áll egész nap a farka és még Rosickyt vádoltam meg ezzel a marhasággal, aki évek óta ugyanazzal a nővel van, aki már a felesége. De azért kiveri biztosan egész nap, azt amiket akkor róla állítottam, azokat Linzer csinálja, most már szinte biztos vagyok benne. Nem kell ahhoz látnom, a viselkedése mindent elárul (az instagramon nagyon sok minden átjön mert olyan ostobán instázik). 
Radka meg egyáltalán nem idegesített, sőt tök normálisnak tartottam és most sincs másképp (bár már nem foglalkozom velük, Linzerrel viszont kénytelen vagyok). Persze, hogy ismét Rosickyé a pont.
18-13 Rosickynek

(Rosicky feleségével, Radkával 2019. márciusában)

29. Extrorvertáltság, introvertáltság
Ez is fontos és, mikor mániára vadászok, a cél az, hogy introvertált embert találjak, de ez nagyon kevésszer sikerül. Már többször is említettem azt, hogy mániának a visszahúzódóbb emberek jönnek be. Linzer is így indult, aztán egyre nagyobb lett az arca, vagy csak visszahúzódónak tűnt az elején, de közben sosem volt az. Hát szerényebb volt valamivel, mint most. Nagyszájúnak még most se számít és soha nem is fog. A Salzburgban a játékostársak nem kedvelték, ezért húzódott el tőlük, de a valóságban tök extrovertált, főleg a haverok körében. És ezért tűnt úgy, hogy csak a régiekkel barátkozik, mert a Salzburg játékosok nem kedvelték, de az elején rögtön ez annyira még nem volt egyértelmű. Társasági életet él folyton, ez már introvertáltnak meg visszahúzódónak nem igazán mondható. De nem nagyszájú, csak a pofája és az arca. Nagyon irritáló. Most így látom, lehet a gyűlölet miatt van. 
Rosicky olyan, amilyennek látszik, visszahúzódó, a nagyszájútól nagyon messze van. Nekem ő pont jó volt mánia szinten, olyan volt, mint amilyet elvártam. Nesta volt még hasonló, de ő nekem normálisabb volt, mert Rosickynek teljesen elmentek akkor otthonról, amikor a mániám volt (mondjuk már előtte is). Egyszerűen nem tudta elfogadni, hogy számára vége, nem való ez már neki és ez nem 2016-ban következett be, hanem jóval korábban, de igazából többet látta az orvos, mint az edző mindvégig. Még meg is műtette magát teljesen feleslegesen, nem igazán jött be az se, de azért valamivel jobb lett, mint előtte, aztán egyszer csak feladta, mert rájött, hogy semmi értelme, amit csinál, csak kínozta magát. Pofára esett és ezt a baromságot már 36-37 évesen csinálta, mire rájött...
Persze nem ettől lesz visszahúzódó valaki, ezt csak úgy leírtam, de hozzáteszem, hogy 2017 nyarán, mikor már egy kicsivel többet tudott játszani és még nyalták is a seggét, kissé elszállt az agya, mintha jobban meghülyült volna, de gondolom visszavonulás után visszaszállt, mert most normálisnak tűnik (mondjuk lehet azért, mert nem foglalkozom vele). 
Még egy érdekesség, a mellkas előtt összekulcsolt karok, ami ugye a zárkózottság jele. Linzert én így még soha nem láttam, de komolyan és baromira hiányoltam amúgy, Rosickynél sokszor lehetett látni és, ha már szóba jött, Nestánál is rendszeres volt ez a kéztartás.
Mivel Linzer túl társasági, és mostanában folyton társasági életet él és csak a buli buli hátán, ezért Rosicky kapja a pontot.
19-13 Rosickynek


(Igaz, hogy Rosicky kapta a pontot, de mutatok egy kis részletet Linzer kőkemény társasági életéből, amiről mostanában a szánalmas instázásai poszt alatt olvashattok)

(Hogy ezt is lássátok, Rosicky rengetegszer összekulcsolta a kezeit maga előtt, ami a zárkózottság egyik jele. A kép 2017. nyarán készült. Linzert soha nem láthatjuk ilyen kéztartással).

30. Fantáziálások
Hogy kinél sikerülnek jobb fantáziálások, nem tudom mi alapján van, de lehet összefüggésben van a mánia erősségével. Fantáziálások alatt érteni kell azt, hogy szenved, bántják, ez mellett jöhetnek +18-as tartalmak is, de nehogy azt higgyétek, hogy magammal képzelem el őket, eszemben sincs ilyen. Meg nem is egy nővel, hanem például olyanokat, hogy Adam Lambert (ő is volt a mániám még 2010-ben) seggbe dugja őket, vagy, hogy kiverik maguknak, meg pornót néznek közben. Esetleg egy kis szarást, amikor épp jön kifele a seggükből.
Sose felejtem el, hogy munkába menet a buszon miket fantáziáltam Rosickyről, ott nem csak lefekvésnél és felébredés után fantáziáltam, jött az mindenhol, buszon meg ilyen helyeken. Nem tudom, mitől lehetett ez, soha senkinél nem jött így elő és utána Linzernél se, csak kizárólag Rosickynél. A többinél átlagos fantáziálás volt. 
A kedvencem: prosztata masszázs. 
Ez soha előtte nem merült fel, csak Rosickynél, majd Linzernél már nem. Hát ilyet xD. Most se hiszem el. Természetesen mánia után már nem fantáziáltam róla, hanem áttértem Linzerre, de ott már ismét átlagos lett.
A bántások, meg a szenvedés természetesen maradt, meg az úgy átlagos volt mindegyiknél. 
És mindezt úgy csináltam, hogy aszexuális vagyok, nem véletlen nem képzeltem el magammal őket, meg senki mást se. És csak fantáziálom, semmit sem csinálok mellette. Hát Rosicky viszi a pontot, mert ez tényleg nem volt átlagos és még azt hittem, én durvultam be, közben nem.
20-13 Rosickynek.


(Rosicky egy sajtótájékoztatón 2019-ben valamikor)

30+1. Sírás, érzelgősség
Volt mindkettőnél ilyen, de ami Linzernél volt, az már túl tesz mindenen. Minden egyes vesztes meccs után ment a sírás, állandóan vigasztalni kellett. Rosicky is tolta, de közel se így, meg már jobban hozzá volt szokva, hogy kikapnak, amit ugye a Salzburgban nem tapasztal meg az ember. Időnként ott is becsúszott egy-egy, a válogatottban meg több. Mánia szinten ez jó, jobban felerősödnek a mániás érzések, ha sírnak. Linzert meg ebben eddig senki se múlta felül, így övé a pont az utolsó fordulóban, de így is alul maradt egy kicsit. Az viszont tény, hogy veszteni egyik sem tud, Rosicky is szépen bemutatkozott ezzel kapcsolatban, bár ő nem csinálhatta rendszeresen, mivel elég sokszor kikaptak, meg azt egy másik prágai csapat ellen csinálta, de inkább ne menjünk bele. Nem sírt, de idegbeteg volt, mezcsere után elhajította az ellenfél mezét.
20-14 Rosickynek


(Linzer egy vesztes meccs után 2019. júniusában)

Bónusz: BLOG
De az előző nem teljesen az utolsó volt, ugyanis hagytam a végére egy bónuszt, ha esetleg döntetlen lenne a meccs, de nem így lett. De se baj, ez is éppolyan fontos, mint az előzőek. Kinek írtam jobb blogot? Ez a blog a jobb, vagy a Rosickys? Hát számomra nem lehet kérdés, hogy ez a blog sokkal jobbra sikeredett, itt kevesebb a kép és több a szöveg, mint a Rosickysben, ahol csak képek tömkelege volt és valami kevés szöveg hozzá. Az összes képet betettem, ami megjelent róla szinte, Linzernél meg már kiszelektáltam a felesleget, de volt, hogy csak kevés kép jelent meg róla, akkor jó, hogy bekerült az összes. Linzeré a pont.
20-15 Rosickynek


(Linzer 2016-ban valamikor. Ez volt a legelső kép ezen a blogon)

Bónusz +1: Hasvillantás
Bocsi, de nem tudom abbahagyni. Annyi mindent lehetne még írni, de ezt is nagyon fontosnak tartom, mert erősen fokozza a mániás érzéseket. Ki villantotta többet a hasát a meccsen? Számomra egyértelmű, hogy Linzer, ugyanis ő a nagy átlaghoz tartozik, aki úgy törli bele a nyálát a mezbe, hogy felhajtja és, ha épp nem volt tél vagy hideg, nem vett alá semmit. És akkor jó, hogy kint volt. Rosicky meg egy ócska kis csuklószorítót használt a váladékok felfogására, nem szorult arra, hogy felhajtsa a mezt, de, ha meg is tette volna, nem láttunk volna semmit, mert mindig volt alatta valami, még nyáron is. Egyszer volt talán, amikor nem, akkor ki is villant kicsit. Linzernek azért többször és pont azért, amit most leírtam. Ezért megint Linzer kapja a pontot. 
20-16 Rosickynek és ez a végeredmény.


(Linzer felhúzza a mezét talán edzés közben 2019. júliusában. Ez azért is nagyon vicces, mert csípőre van tolva a gatya. Azért Rosickyről is akadtak ilyen képek, mutatok is egyet).


(Rosicky 2017. januárjában, kár, hogy ilyen szögben van és nem teljesen előlről, de van olyan is, azonban az nagyon songos, a többi meg nagyon régi, inkább ezt raktam be, mert ez a mániám alatt készült)

Elemezzünk kicsit. Tavaly nagy fölénnyel nyert Linzer, kétszer annyi pontja lett, mint Rosickynek, így hét pont volt a különbség. Idén újra játszották ugyanazokat a fordulókat, amit két ponttal Rosicky nyert meg, tehát idén szorosabb volt és Rosicky meg is előzte Linzert. De a meccsnek nem lett vége, folytatódott, +10 pont jött hozzá. Linzernek itt esélye sem volt, egyszer se tudta beelőzni, hat ponttal maradt le Rosicky mögött. Majd lett két bónusz forduló, amiket még muszáj volt beraknom, Linzer kapta mindkettőt, de így se tudta beelőzni Rosickyt, így négy ponttal maradt alul.

Lehet csak az elfogultság miatt lett ez az eredmény, hogy mennyire gyűlölöm és Rosickyt már nem, tavaly meg azért az, ami, mert akkor ő volt az aktuális mánia, de Rosickyt akkorra már rég nem gyűlöltem. Ahhoz képest nem aratott olyan nagy fölényt Rosicky, mint tavaly Linzer. De hát ő már nem a mániám (pont ezért tudom őt teljes elfogultság nélkül nézni), tehát érthető, de elismerem, hogy a Linzer iránti gyűlölet is közrejátszott ebben.
Majd akkor is le kell ezt játszani, amikor már Linzer is elmúlt a gyűlölettel együtt és azután is teljen el egy kis idő, akkor kapunk igazán reális képet. 

Antonini, Louis, Rosicky és Linzer között milyen sorrendet állítanátok fel a legrosszabbtól a legjobbig? Ki volt a legrosszabb? 
Louis van egyértelműen az első helyen. Antonini a másodikon, de amúgy nem sokkal van tőle elmaradva Linzer. Kétszínű mindkettő, de Antonini extrovertáltabb, ezért került ő a második helyre, meg iszonyatosan kamera imádó. Louis meg másképpen féreg. Rosicky meg nem is értem, miért került fel a féreg listára, de tény, hogy egy elcseszett mánia lett a végére ő is. Antonini és Louis között ott volt még Ranocchia, de ő se nem féreg, se nem elcseszett mánia. Ő inkább gyenge és rövid mánia volt, ezért se fajulhatott el. 
Hosszúságra:
Louis 2013. június 26 - 2014. júliusig tartott.
Antonini 2011. október 24 - 2013. január 12.
Linzer 2018. március 15-től és azóta se tudok szabadulni, pedig október 7-én le lett már egyszer zárva, de végleg nem takarodott el, mert visszajött. Hivatalosan újra 2019. március 7-től.
Rosicky 2016. június 17 - 2017. december 20.
Októberben a mánia maga le lett zárva, de a gyűlölet december végéig eltartott, majd egyik napról a másikra tűnt el, de komolyan. Ilyen se volt még. Talán mert váratlanul visszavonult? És Prága is ki volt már akkor pipálva (egy hónapra jött meg a szabadulás). 
Ezt itt lezárom, de izgalmas volt. 

Még egy szokatlan érdekesség a mániák történetéből. Előtte ugye természetes volt, hogy, ha az aktuális mániámról képek és videók jelennek meg, annak nagyon tudtam örülni, még Louisnál is, ahol sokszor már sok volt, de mégis örültem. Illetve annak, amikor örült valaminek, vagy jobb passzban volt. Linzernél is ez volt még az elején, aztán elfajult, és ezeknek már nem örültem, inkább felidegesített, de nagyon durván. Ha már megláttam a hülye fejét, már akkor törni-zúzni tudtam volna. Nem tudom, mitől lett ez, de amikor Louis, Antonini és Rosicky fajultak el, az új képek akkor sem idegesítettek fel, hanem csak ők maguk irritáltak, úgy, ahogy vannak. 

Nem sokára augusztus 18-a, ami azért emlékezetes dátum, mert Rosicky és Linzer is ezen a napon fajultak el egy év különbséggel. Linzer másodjára is elfajult, de az csak azért volt, mert képes volt visszatérni mániának, mikor már elmúlt egyszer, az meg idén április 20-án következett be.

A kérdésre válaszolva most már nem nagyon aktuális az a poszt, főleg, mert Linzer hatalmasat változott, tehát leginkább miatta vesztette el az aktualitását, és nem a gyűlölet, hisz annak meg pont ez az oka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése