2019. november 28., csütörtök

Gyors visszatérés

Egy kis kiegészítő poszt következik. Ugye, azt már tudjuk, hogy múlt szombaton már játszott egy tíz percet. Viszont mindenki tudja, hogy még három hónap se telt el azóta, hogy megsérült, ő már a pályán van, egy törés után. 
Természetesen nyilatkozott is meccs után, ami később került fel (videó persze nem, ezek nem csinálnak, vagy csak nagyon ritkán videót, egy amatőr szar). Kerültek fel még pluszban képek. 


Készülődik beállni. Észrevettétek, hogy már nem olyan öreges, mint korábban? Ennek az az oka, hogy a szemöldöke már nem olyan szőke, mintha ősz lenne, ami nagypapás kinézetet adott neki. Végre észrevette, hogy ocsmány és kezdett vele valamit, így már kinéz valahogy, persze, így se a legszebb, de legalább nem öreges. A szemöldök megváltoztatás sokat dob a kinézeten, ugyanakkor nagyon el lehet rontani.


Itt a cikk arról, hogy visszatért és a nyilatkozatáról.
Nézzük röviden, miről szól. 

"Az a legfontosabb, hogy nyertünk. Hogy ki játszik, az nem számít"

Nem is ő lett volna, ha nem ezt nyilatkozza. Nem is szorul már magyarázatra. Az, hogy a csapat a legfontosabb neki, azt sokszor bizonyítja is. Ha ellene fújnak, azt nem tudja elviselni, akkor se, ha jogosan, de megesik az is, ha egy csapattársa kerül ebbe a helyzetbe, akkor helyette is odamegy pofázni a bírónak. Megtörtént már az is, hogy a csapattársa sárga lapja miatt ő pofázott, pedig neki akkor nem volt köze az esethez. Ha kikapnak, akkor sír. Dupla meccseket is bevállal.
Elmondása szerint szerette volna segíteni az U21-es csapatot is. Végig játszotta mind az öt meccset, s ez másról már nem mondható el. Rajta kívül még ketten szerepeltek még az U21-ben akik a felnőttben is szerepeltek, csak ők a felnőtt meccseken szóhoz se jutottak. Kiesésnél nagyon sírt, de előtte is volt egy vereségük, akkor is sírt. Az első meccsen nagyon osztotta az észt, főnöknek képzelte magát, de biztos, hogy lecseszték. Erről a júniusi posztokban írtam. 

A cikk hozzátette a nyilatkozata után, hogy: "Mondta Schlager alázatosan a frankfurti meccs után. Úgy tűnt, hogy nagyon átélte a játékot. Nincs mosoly, nincs viccelődés, koncentrált"
Ezt azért írtam le, mert nagyon tetszik az, hogy így áll hozzá, bár időnként túlzásba viszi. 


"Számomra ez nagyon jó érzés, de mögötte kemény és nehéz munka van" - mondta az edző, aki szintén osztrák és ráadásul linzi, de megnéztem, és Salzburgban született. A Linznek volt az edzője, azért írják azt. Majd Linzer így reagált rá. Megint csak azt mondom, hogy nem ő lenne, ha nem ezt mondja.
"Ez nem őrültség, minden játékos arra törekszik, hogy minél előbb visszatérjen a pályára, csak meg kell találni az egyensúlyt az óvatosság és a kockázat között. Nagyon jó szakemberek voltak, akik segítettek, köszönet érte."
Majd azt is megköszönte a klubnak, hogy a rehabilitációját Ausztriában végezze el. A csapat jobban örült volna, ha marad, de végül elengedték, ezért Xaver hálás volt, majd hozzátette, hogy a lehető legjobb módon akarta visszafizetni a bizalmat. 
Egy másik cikk említi azt is, hogy a szülei vitték haza autóval, ahol hátul ülve fel tudta tenni a törött lábát. 


A képeken a beállása előtt nem nagyon látni olyan képet, ahol örült vagy mosolygott volna. Vagyis csak ez látszik, örült, hogy visszatért, de szokása szerint izgatott meg ideges volt. Remegett is aztán a pályán, majd mikor nyertek, megkönnyebbült és akkor már látható az öröm az arcát, de nagy vigyorgások akkor sem. Mondjuk nem nagy szokása az. 

Folytatom a cikk ismertetését:
Labdarúgás helyett kosárlabdát nézett. 

Elismerte, hogy voltak nehéz napok, hetek a sérülése alatt, gondolom főleg az elején, úgy szeptember környékén. Ekkor nem nézett focit. 
"Nem érdekelt a labdarúgás, más sportokat néztem. Ha a focit néztem volna, akkor még szomorúbb lettem volna az miatt, hogy nem tudok játszani. Ennek ellenére végig pozitív maradtam, a gyógyulás folyamatosan haladt"


Beszélt a húgáról is, bár róla a sérülése alatt is néhányszor, hogy vele tölti el az időt, ő segíti. 
"A régi lakásomba vitt, Salzburgba és főzött nekem" - Ekkor végre mosolyog, majd felmerül az a kérdés, hogy ő főzött-e. 
"A gipsszel természetesen eleinte nehéz, de aztán belejöttem. Leginkább egészséges ázsiai ételek készültek."
Hogy hogy nem a nagymama sült húsa? Ezt most hiányolom. 


Épp cserélik be. 

Még annyit írnék, hogy a mai Európa Liga meccsre nem volt jelölve, valami gagyi ukrán csapat ellen idegenben. Otthon maradt és tegnap a Salzburg meccset nézte (kitette insta sztoriba). 







Végre mosolyog, de nem tartott sokáig.








Jó sok kép jelent meg másnap a meccsről, így róla is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése