2019. december 3., kedd

Boldog névnapot, Xaver

Kevesen tudják, de ma van Xavér nap, és van, hogy hiába néz bele az ember a naptárba, nincs feltüntetve, azonban már egyre több naptár mutatja a Xavér nevet is a mai napnál. Nincs másképp Ausztriában sem és más országokban sem (persze, nem mindegyikben, de a lényeg, hogy Ausztriában igen), ugyanúgy december 3-án van a névnapjuk.


Mit tudni a névről?
A Xavér férfinév Xavéri Szent Ferenc melléknevéből ered, annak a várnak a neve, ahol született, így a név jelentése xavéri. A helynév mai spanyol formája Javier, de baszk eredetű, jelentése új ház. 

Hétvégi meccs:
Egy percet sem játszott, de a kispadon ott volt. Eddig úgy néz ki, nem nagyon lesz kezdőember a közel jövőben. Ugyanis három hónapig sérült volt újonnan érkezőként, így persze, hogy nincs biztos helye a csapatban (régebbi játékosok esetében is lehetséges ez). Hiába osztrák az edző, nem lehet csak úgy érdemtelenül valakit a kispadra száműzni, aki eddig kezdőember volt, csak, mert ez a gyerek visszatért.


Emlékeztek még a tavalyi nyilatkozataira? Amikor kérdezték, hogy képzeli el a jövőjét. Akkor olyan válaszok jöttek, hogy bármi, bármikor történhet, így nem érdemes nagyon hosszú távra tervezni. Bárki, bármikor kikerülhet a csapatból. Akár egy hosszabb sérülés, és akkor vége mindennek, borul minden.
Beigazolódni látszik, de még korai lenne elkiabálni. 
Ja és kint vannak az EB-n velünk ellentétben.


Ezt tette ki tegnap este instára. A kis hülye ivadékokkal van, de nehogy azt higgyétek, hogy ez friss kép, egyértelmű, hogy még a Salzburgos időkből való. Ez is egy hülye szokása, hogy sokszor egyáltalán nem aktuális képet rak ki. A sok hülye meg benyeli sajnos, hogy mostani, mivel baszik odaírni. 
Ja, és intenzíven nyomja a kis puncsokat, de ez eddig is így volt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése