2018. május 5., szombat

Ez egy csalódás

Túl vagyunk az Európa Liga elődöntőjének a visszavágóján is. És sajnos várható volt, hogy nem történik ugyanaz, mint a Lazio ellen, így hát kiestek. De majdnem megismétlődött az április 12-i este, de csak majdnem. A különbség az volt, hogy itt hosszabbítás volt, így nyert a Salzburg 2-1-re, illetve még az, hogy most kiestek és a Marseille lett a döntős. Csak azért az egy gól miatt, a hosszabbítás utolsó perceiben, mert az a hülye orosz bíró szögletet ítélt, amiből a gól lett. Mondtam, hogy nem hiszek benne, hogy megismétlődhet április 12-e, de nem jártunk messze tőle, és akkor már én is reménykedtem és drukkoltam végig a Salzburgnak. Az első félidő kicsit csalódás volt, vagyis igazából nem vártam mást, na de a második félidő volt az, ami felébresztette a reményeket. Mielőtt belecsapnánk a meccsbe, nézzük meg milyen volt az előző napi edzés. 
Kezdem a legviccesebbel.


Nem csak, hogy lóg valami kék izé a nyakában, de még itt is edzésen a saját csapattársaival is kicicáztatja magát. Kár, hogy ilyen rövid a videó. 



Ezt a songos képet azért tettem be, mert szerepel rajta Leitgeb is, egy régi kedvenc. (A bal szélen látható a középső ember mögött).

A meccs napján, azaz május 3-án csütörtökön megjelent róla egy cikk, ahol a falujáról írnak, itt elérhető németül, de mindjárt összefoglalom nektek a legjobb részeket. A cikk lényege az lenne, hogy a falujából, az Alsó-Ausztriai Sankt Valentinből háromszázan fognak érkezni Salzburgba a meccsre, hogy szurkoljanak neki és támogassák őt. (Falun megesik az ilyen). A cikk megemlíti, hogy Felső-Ausztriai gyökerekkel rendelkezik (igazából itt arra tippelek, hogy azért, mert Linzben született, úgy pontosan nem elemezte ezt ki). Az apja, Uwe nyilatkozott is erről, miszerint több busz is indul St. Valentinből Salzburgba. A meccsen természetesen a családja is kint volt, illetve a régi falubeli csapattársai is. 


Kép is készült róluk, illetve az egyik falubéli haverja is kitett erről egy insta sztorit. Az mintha egy K betű lenne az X helyett. 


Természetesen nem maradhatott ki a cikkből, hogy Linzben született, véletlenül sem hagyható ez ki, az osztrákok nagyon szeretik ezt kiemelni, illetve a tartományokat. Most sincs ebben hiány. 
Majd azt nyilatkozza, hogy ő nem Felső-Ausztriai, de a St. Valentin csapata oda tartozott, a Felső-Ausztriai bajnokságba. Játszott a Laz Steyr-ben is, ahol Leo Lainer, az egyik csapattársa apja (Stefan Lainer) felfedezte, majd elhívta Salzburgba. 
Xavér még 12 éves sem volt, amikor Salzburgba költözött (úgy 2009 körül). Megemlítik az anyja nevét is (Doris). Most már ezt is tudjuk. Persze, még az is benne volt, hogy hisznek abban, hogy a Salzburg továbbjut és történelmet ír. Tévedtek és nagyon csalódottak voltak. 

Most már rátérhetünk a meccsre.


Egy kis bemelegítés. 

Most nézzük a szokásos hülyeségeket. A meccs legelején, mikor még nem kezdődött el, közelről mutatták.


A meccs itt nézhető vissza. Sajnos az elején nagyon nehezen lehetett látni a hülye füst miatt, de szerencsére hamar feloszlott. 

4. perc
Jól kezdi. Csak a szokásos. Eladta. 

7. perc
Ugranak a labdáért, ő meg szokás szerint a földön köt ki és egyértelmű, hogy az ellenfélhez kerül a labda. 

8. perc
Felrúgja az ellenfelet, és még neki áll feljebb. Egyszerűn nem tud szerelni, azért csinálja állandóan ezeket. És még csak sárga lapot sem kapott. Más ilyenért simán megkapja. Ezt nem igazán értem amúgy. Folyamatosan járatja a nagy pofáját a bírónak, az ellenfél meg fetreng közben. Majd a bíró faképnél hagyja, majd csulázik egyet, ami ugye egyáltalán nem egyedi eset. Huszonkét ember végig csulázza a meccset (gondolom a kapusok is szoktak), majd abban fetrengenek. Érdemes megvárni a lassítást is.


12. perc
Nagy nehezen labdát szerez, el is megy vele valameddig, erre felrúgják. Kölcsön kenyér visszajár, de amúgy ez azért van, mert nem csak, hogy szerelni nem tud, a labdát sem tudja megtartani. Innen szinte azonnal felkel. Aztán megismétlődik, de akkor ő szól közbe, mert ellenfélnél a labda, persze, mos se sikerül szerelnie, az ellenfél felrúgja és lent marad. Nem azonnal, de hamar felkel. 


13. perc
Bedobás a Salzburgnak, neki szánják, erre eladja azonnal. Már megszokhattuk ezt is. Nem sokkal később megint eladja, itt mondta a közvetítő, hogy elkapkodta. Az egész meccsen jellemző volt rá a kapkodás, a görcsölés, de nagyon küzdött. Csak épp nem sok minden jött össze neki.

14. perc
Sikerül megszereznie, de olyan szarul passzolt a csapattársának, hogy majdnem el is adta, majd kiment. Aztán a 14. perc végén iszonyatosan kicicáztatja magát. Először ő ér bele, volt egy értelmes passza, de hamar az ellenfélhez kerül, és akkor történt meg a kicicázás, mert elkezdtek egymás között passzolni, Xavér meg ott rohangált közöttük. Csak a szokásos, tudjátok.

15. perc
Belerúgja az ellenfélbe. Ezt már hiányoltuk nagyon. Visszapattan hozzá, majd felrúgják szokás szerint. Egy darabig fetreng és az ellenfél is. Kettő az egy ellen volt, az egyikkel ütközött és a másik rúgta fel igazán. De ez is miatta van, mi a fasznak kell beleérni, illetve minden egyes alkalommal megpróbálni labdát szerezni? Ezért jár mindig így. 


19. perc
Egyszer csak elesik a saját lábában. Fel is ugrik előtte, és a hátára esett. Nem semmi.

20. perc
Összevissza rohangál, nem mintha nem lenne ez egész meccsen szinte, de itt nagyon feltűnően csinálta. 

23. perc
Szokás szerint megint eladja

26. perc
Bedobás volt az ellenfélnek, egymás között passzolgattak aztán, aztán Xavér szokás szerint iszonyatosan kicicáztatta magát. Már meg sem lepődünk ezen. Ezen a meccsen többször is előfordult ez, aminek mi kifejezetten örülünk. Róla ment ki, így megint bedobás az ellenfélnek, de itt már sikerült megszereznie és egy normális passzt adni.

28. perc
Bedobás az ellenfélnek, majd hozzá kerül a labda, de az ellenfél ekkor elrúgja előle, erre ő felrúgja. Majd megint jár a nagy szája és persze, hogy megúszta most is a sárga lapot. Most nem volt olyan heves, mint az előzőnél és az ellenfél sem fetrengett, hanem egyből felkelt. Aztán szabadrúgás az ellenfélnek, de csak elpasszolja, utána többen is passzolgatnak egymás között. Már kitalálhattátok, mi történt. Persze, hogy kicicáztatta magát. 


40. perc
Kettő az egy ellen megint, mennek a labdáért, Xavér középre szorul és mindkettő simán leszereli, aztán fellökik. Érdemes megvárni a lassítást. 



42. perc
Megint a szokásos. Kicicáztatta magát, majd rúg egy luftot. Még felette is elrúgták.

44. perc
Pofázik megint, de nem ő csinálta a szabálytalanságot. Annyira nem hevesen, csak mondott valamit és ennyi. 

48. perc
Megy a labdáért, de egyszerűen nem tudja megszerezni, elsuhan előtte, a labda helyett az ellenfélhez ért hozzá. Természetesen az ellenfélnél köt ki. 

51. perc
Szar paszt ad, ami nagyon hosszú, ezért kimegy. A csapattársa ezért leszidja. Aztán az ellenfélnek bedobás, passzolgatnak és Xavér ott rohangál közöttük, azaz kicicáztatja magát. Meg sem lepődünk már. 

54. perc
Megint kicicáztatja magát.

60. perc
Az arab csapattársa helyzetbe kerül, de elbassza. Ekkor Xavér seggre csúszik, mivel ő akkor ért oda. 

63. perc
Csak a szokásos eladás. 

64. perc
Közelről mutatják


Majd rúgott egy gólt, amit igazából nem is ő rúgott, de ő akkor azt hitte, ahogy a többiek is. Illetve mi is, de nem sokáig, csak addig, amíg meg nem mutatták a lassítást. (De ők nyilván csak a meccs után tudták visszanézni). Eredetileg mellé ment volna, de az ellenfél beleért és úgy ment be a kapuba. Tehát öngól. Először Xavér nevéhez írták a gólt, de aztán öngólnak titulálták, ezért a nevéhez végül csak egy gólpasszt kapott, ami eredetileg öngólpassz. Sarr rúgta az öngólt, szerepel a képeken is, amik most következnek.






A gólörömről pár kép. Azért remélem, tényleg sikerül már egyszer gólt rúgni, sokszor közel volt már hozzá.




Még egy észrevétel ezzel kapcsolatban. Most ugye csak annyit láthattunk, hogy pacsizik mindenkivel és csak ennyi. Ha más rúg gólt, akkor azt ölelgetik, ráugranak meg ilyenek. Nem is értem, hogy ez miért van. Nem volt az a csoportos ölelés, ami szokott lenni. Mondjuk a képeken az arcán nem is látszik, hogy gólt rúgott, annyira visszafogta magát (csak hasonlítsuk össze a másik gólszerzőhöz, 52. percben megtudjátok nézni).

66. perc
Bedobás nekik, és neki adja, majd egyszer csak elesik, de sikerül elrúgnia a labdát, de legalább csapattárshoz megy és ő általa kerül az ellenfélhez végül.

71. perc
Megpróbálja elvenni, bele is ér, de nem sikerül, az ellenfélről kimegy. Majd elkezd összevissza ugrándozni, mint valami elmebeteg. Mintha idegbeteg lenne vagy nem tudom. De ha tovább nézitek, ez azért volt, mert az ellenfélnek lett bedobás, holott róluk ment ki. A csapattársai is idegesek voltak, csak ők nem ugrándoztak. 

73. perc
Eladja.

75-76. perc
Megy az ellenfél után, hogy leszerelje és jól lepattan róla. Az ellenfél simán megy tovább a labdával. 

79. perc
Kirúgja, miközben próbál szerelni. Bedobás az ellenfélnek, aztán megint ugyanaz. 
Aztán közelről mutatják.


81. perc vége
Szabadrúgás az ellenfélnek, a kapu előtt jól felrúgják vagy nem tudom. Egy darabig hason fekszik, majd felkel. Aztán közelről mutatják, ahogy felkel.



83. perc
Lecserélik. Miközben jön le, ilyen grimaszokat vág, mintha fájna valami. Itt mondták, hogy nagyot küzdött.


Összességében annyit még ideírnék, hogy igaza volt a közvetítőnek, hogy küzdött, de az nem egyenlő azzal, hogy nagyot is játszott volna. Bár úgy tűnhet. Mert küzdött, az nagyon látszott, de annyira görcsölt, meg kapkodott, hogy nem igazán jöttek össze a dolgok. Még a gól sem. Kíváncsi lennék, mit szólhatott, amikor megtudta, hogy nem rúgott gólt, hanem csak öngólpasszt adott.
A hosszabbítás végén rúgott egy gólt a Marseille, na akkor mindenki csalódott lett, az első gólszerző ekkor kapta meg a második sárgát, az elsőt azért kapta, mert nagyon feltűnően visszahúzta az ellenfelet, majd a másodikat, amiért elgurult a gyógyszere. Ez már a gól után volt és nem igazán számított, hogy most tíz emberrel vannak-e, vagy tizeneggyel. Úgysem rúgtak volna már gólt. Sajnos ez van.



Erről ennyit. De még nincs vége, mert pénteken volt egy sajtótájékoztató a hétvégi meccs előtt, és az edző őt vitte magával. Itt található meg a teljes videó, itt meg a rövidebb változata. 




Inkább nem jellemzem, hogy néz ki, mert csak elrontanám a blogot. Maradjunk annyiban, hogy amúgy nem egy olyan valaki, aki marha jól néz ki, na de nem is a külseje miatt szeretjük. Igaz? 
Olyan, mint egy kislány szerintem ebben a videóban. Na, meg ez a hátranyalt haj, erre bátran kijelentem, hogy undorító, mert erről ő tehet. Minek csinál ilyen hajat? Mint az ötvenes években, akkor volt ez divat. 

Megjelent egy cikk, miszerint egy valaki megsérült a meccsen (nem ő szerencsére), ezért ő nem játszhat vasárnap, illetve azt is hozzátették, hogy pár játékos kisebb sérülést szedett össze, őket később értékelik ki, ezek szerint nem olyan súlyos sérülések ezek, bár van egy olyan érzésem, hogy ő is köztük van, mert amikor lecserélték, grimaszokat vágott, mintha fájna valami. Sajnos, nem nevezték meg őket, majd kiderül, de szerintem vasárnap Wolf kezd majd helyette. Főleg, hogy Wolf grazi, bár otthon játszanak. 

Remélem, jót szórakoztatok. Ne felejtsétek el, hogy vasárnap bajnoki a Graz ellen, szerdán meg kupadöntő, szintén a Graz ellen. Majd jövő héten Bécsben játszanak a Rapid ellen, amit élőben fogok látni. Remélem, hogy kezdő lesz (bár nem merek benne reménykedni). Remélem, bajnokok lesznek, nem sok hiányzik már. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése