2018. április 30., hétfő

Már a tartalékokhoz tartozik

Túl vagyunk egy újabb bajnoki meccsen, vasárnap megverték a kieső helyen lévő St. Pölten csapatát idegenben. Persze, ez várható volt. 
Térjünk rá a barátunkra, most kezdő volt, azonban ez nem valami biztató mégsem, mert nagyon tartalékosan állt fel a csapat. Például Wolf, aki csütörtökön játszott helyette, a padra sem ült le, és még volt pár alapember, akik el se utaztak az említett városba. 
Azt még szerintem nem említettem meg, mert később jelent meg a cikk, Wolf nyilatkozott és arról szólt a cikk. Az utolsó pillanatban döntött úgy az edző, hogy őt küldi a kezdőbe, Linzer kárára. Tehát magyarul utolsó pillanatban közölte vele, hogy nem lesz kezdő, holott már felküldte az kezdőt, csak még nem tették közé, mert csak a meccs előtt egy órával szokták minden esetben. De ők már nyilván korábban megtudják. Elég nagy kiszúrás volt Linzerrel, Wolf meg azt mondta, hogy ezen még ő is meglepődött. Akkor Linzer mit szólhatott hozzá? Őt nem kérdezték, így nem tudjuk. Wolf elmondása szerint az edző azzal indokolta a hirtelen döntését, mert az utóbbi két meccsen nagyon jól játszott, gólt is rúgott, ezért megérdemli, hogy játsszon, azonban érthetetlen, hogy erre az utolsó pillanatban jön rá és ilyen hirtelen gondolja meg magát. A szurkolók sem értették, ki voltak akadva, mindenki Linzert kereste és őt szerették volna a kezdőbe. Na, mindegy, ez már elmúlt, nézzük a vasárnapi meccset inkább. 




Ez annyira tartalékos volt már, hogy még Leitgebet is becserélte, aki szinte soha sem játszik, időnként leül a padra és ennyi. 
Linzer ismét bebizonyította sajnos, hogy nem való a kezdő és a választ is megadta, miért szorult ki. Egy igazi balfasz volt ezen a meccsen, főleg a második félidőben, de nagyon próbálkozott és hajtott, de egyszerűen semmi nem jött össze neki. A szokásos dolgait megtette, időnként kicicáztatta magát, de egyik sem volt olyan durva, mint a csütörtöki meccsen. Most nem olyan gyakran passzolt az ellenfélnek, általában jó passzai voltak, de természetesen pár eladás most is volt. Egy új hülyesége van, a szökdécselés, amit anno Antonini csinált, persze őt közel sem múlja felül (és senki más sem). Volt, hogy üresen ugrándozott. Ezen kívül állandóan hátrapasszolt, illetve legtöbbször, ha végre labdához jutott, azonnal elpasszolta. Volt, amikor próbálkozott, de akkor vagy felrúgták, vagy elrúgták előle. A második félidőben állandóan elesett, folyton leszerelték. Egyszer került a kapu közvetlen közelébe és persze, hogy ez se jött neki össze, egyenesen az ellenfélbe rúgta. Már ő is ideges volt saját magától.


Volt olyan is, amikor megtudott volna indulni, erre felrúgták. Majd ezután mutatták az edzőt, teljesen ki volt akadva és már kínjában röhögött, nem sokkal később le is cserélték a 78. percben, ő volt az utolsó csere. Itt mutatták a Salzburg szurkolókat, és amikor sétált le a pályáról, ünnepelték és megtapsolták. Ebből is látszik, hogy szeretik, na de azért el kell akkor is sajnos ismerni, hogy már egy ideje balfaszkodik és emiatt a fontos meccseken kimarad a kezdőből. Volt egy vicces szabadrúgása is, nem messze a kaputól, volt egy sorfal és úgy felé rúgta, hogy még a stadionból is kirepült a labda.


Mibe fogadunk, hogy csütörtökön megint csak csere lesz? Nem is érdemes fogadni, mert ez már sajnos egyértelmű, és egy jel, hogy Wolf pihent. De van egy újabb kedvenc is: Haidara, az egyik fekete játékos, aki szintén középpályás és húszéves. És ő jól is játszik, és szokott gólokat is rúgni. Linzer akárhányszor kapu közelébe kerül, mindig elbassza. Vagy belerúgja az ellenfélbe, vagy elrúgják előle, vagy felrúgják, vagy fellökik, vagy leszelik. Ha távolról próbálja rárúgni, és mondhatjuk, hogy jól sikerül, akkor meg kapufa, vagy egy kicsit mellé. Hiába rúgta jól, ha nem megy be, semmit nem ér és nem fog rá emlékezni senki. (Csak én, de az meg kit érdekel).
Mivel már annyira tartalékos volt a csapat, eljutottunk oda is, hogy a szögleteket és a szabadrúgásokat vele rúgatták. (Ha lett volna tizenegyes, lehet azt is - de úgy elbaszta volna, hogy még tíz év múlva is emlegették volna). 


És egy érdekesség. Nem szabálytalankodott és voltak olyan pillanatai is, amikor megtudta tartani a labdát, vagy le tudta szerelni az ellenfelet, anélkül, hogy fellökte vagy felrúgta volna. Na, de annyira azért ne legyünk büszkék rá - egy kieső jelölt csapat ellen játszottak. Úgy bizony könnyű, de még így is elég sokszor elbaszta, és inkább lepasszolta, mert tényleg nem akart beégni, főleg egy ilyen csapat ellen. A végére már próbálkozott, nem csak abból állt, hogy azonnal elpasszolta. Feleslegesek voltak nagyon a hátrapasszolásai. 
Egyszer adott egy iszonyat szar labdát, szinte az ellenfél kapusának passzolta és nem a saját csapattársát hozta helyzetbe. 

Kevesebbet is nyilatkozik már, előtte elég sok mondanivalója volt. Nem tudom, mi lett vele, de komolyan. Vagy esetleg ez úgy van, hogy megkérdezik őt, őt küldik oda és akkor nyilatkozik, amikor odaküldik és őt kérdezik. Ezek szerint már senki sem kíváncsi a véleményére. Hát persze, ez érthető, ki foglalkozik egy kis balfasszal, aki elbaszódott és semmi sem sikerül neki? 

Ezek után már nem kell csodálkozni, hogy kiszorult a kezdőből. Egyébként ettől félt mindig is, hogy még erről is nyilatkozott állandóan, hogy bárki bármikor kikerülhet, nem egyszer mondta el. Illetve lealacsonyítja állandóan magát, erről is írtam már. 

A meccset itt tudjátok visszanézni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése