2018. április 27., péntek

Marseille - Salzburg 2-0 (megtörtént az, aminek meg kellett)

Mielőtt nekikezdenénk a meccs eseményeinek feltüntetését, előtte nézzük, meg mik történtek ezzel a gyerekkel az elmúlt napokban. Április 23-án hétfőn füvet nyírt.


Egy haverja tette ki, aki már nem a Salzburg játékosa. Észrevettem rajta, hogy inkább a régi csapattársakkal haverkodik, akiket az ifiből ismer. A mostaniakkal nem igazán és nem tudni az okát. Bár nem utálják és nem bántják, csak nem haverkodnak vele, vagy ő nem haverkodik velük. Mindegy, nagy magyarázatot nem követel, meg nem is olyan fontos, de azért jó lenne, ha haverkodnának, mert ők tesznek fel képeket, csak ugye ő nincs velük, ha nincs edzés vagy meccs. 

Április 24-én kedden elment valami külön edzésre, amiről kép is készült.



Nem is értem, ez a kalózos izé minek a szemére, de biztosan kalózosat akart játszani közben. Holott ez ötéves szint. Gyerekes, de jókat röhögtünk rajta.

Április 25-én szerdán utaztak el Marseille-be, ahol nem készült róla, csak egy darab songos kép, amit felesleges ide betenni.
Készült vele egy interjú. Itt érhető el, a lényege a Salzburg akadémiája, visszaidézi a régi időket, illetve kérdezik még az Európa Ligáról is, illetve a csütörtöki meccsről.
Hogy hogyan került Salzburgba?
Az apja mondta neki, de ő először nem akart menni, de idővel azt gondolta, hogy jó lesz, így belevágott, mert ezt a lehetőséget ki kell használnia. Jól tette. Az elejétől fogva jól érezte ott magát. 
Aztán megjegyezték, hogy nagyon alábecsüli magát. Megkérdezték, hogy ezt ott tanítják-e. Erre azt válaszolja, hogy ez csak az ő hozzáállása. Ő nem azért felelős, hogy megváltsa a világot, hanem a szórakozásért. Hát értelmes, mondhatom. Elhárítja a felelősséget, hogy ha elbassza, ne vonhassák felelősségre, mert ő ugye a szórakozásért felel csak, hogy a nézőket szórakoztassa, ő nem tehet arról, hogy a csapat kikapott, meg szar volt. Ez jött le ebből.
Hozzátette, hogy milyen gyorsan és könnyen ki lehet kerülni a kezdőből, főleg, ha valaki huzamosabb ideig sérült. Ebben igaza van és lehet vele is ez történik épp. Nem a sérülésre gondolok, hanem, hogy kikerül a kezdőből. Jól bevonzotta, ilyenektől fél amúgy, de már görcsösen. Persze, hogy bekövetkezik.
Majd mondja azt is, hogy alázatosságot tanult. Ha valaki arrogánsnak tűnik, az csak rosszul sül el. Óvatosnak kell lenni. Ezzel is egyetértek, mert ha valaki nem az, csalódás érheti. 

Említi, hogy kizárja-e, hogy Lipcsébe igazoljon-e. Gyengébbek kedvéért a Lipcse is egy Red Bull csapat, magyarul testvércsapat. Az egykori Salzburg keret nagy része ma már Lipcsében játszik.
Erre azt válaszolja, hogy ráér még ezen gondolkozni, de nem zár ki egyetlen csapatot sem, még a St. Valentint sem - ahol kezdte, a faluja csapata, ami ugye nem első osztályú, ki tudja, hanyad. Ebből is látszik, hogy lebecsüli magát, mert attól fél, hogy nem jön össze, és nem fog neki menni, kikerül a kezdőből, így lesüllyed és kénytelen lesz visszamenni a faluja csapatába. Hát ezt sem zárja ki, látszik, hogy sokat gondol erre. Állandó félelemben él és ez nem jó. Tiszta görcsös.

Majd ezt tette ki insta sztoriba.


Akkor már rá is térhetünk a meccsre. Mindenki a kezdőbe jósolta őt, elvileg a csatárok mögött játszott volna, ahol Wolf szokott, akit a padra jósoltak. Azonban megtörtént az, aminek már itt volt az ideje. Az edző se hülye. Nem volt kezdő, a padon volt csak és a Wolf gyerek játszott a helyén, aki eddig jól játszott, de egyszerre voltak a pályán. Wolf játszott a csatárok mögött, a barátunk meg kicsit hátrébb. Most nem így volt, de ez várható volt, mert Wolf rúgta azért a gólokat, nem csak jól játszott, míg Linzer összevissza balfaszoskodik a pályán, nem tud megtartani egy labdát, ezért fellöki az ellenfelet, de legtöbbször még úgy is elveszik tőle, vagy a bíró lefújja, mert szabálytalankodott. Bénán rúg kapura, hogy az még az összefoglalóba se kerül be, ha véletlenül sikerül rendesen eltalálnia, akkor kapufa vagy mellé megy. Míg Wolf, ha ezt csinálja, többször be is megy, nem úgy, mint Linzernél. Sok ilyenje volt már. Állandóan szabálytalankodik, mert nem tudja megtartani a labdát, illetve nem tud szerelni se. Ezért szükséges számára, hogy fellökje az ellenfelet. És annak ellenére, hogy ilyen szabálytalankodó játékos, kevés sárga lapot kap. És még azt is eltörlik neki. Azt azért kapta, mert a kezére pattant a labda - véletlenül. 

Majd a 68. percben becserélték Wolf helyére (mily meglepő, hogy az ő helyére ment). Állítólag szarul játszott, mármint Wolf, azt nem néztem, csak onnantól, amikor Linzer beállt. Amúgy másfél évvel fiatalabb nála, jelenleg 19 éves, ebben a hónapban töltötte be.


Nézzük sorba, mik történtek, már nagyon jól kezdett. 
Itt a link a meccshez, a második félidőre menjetek rá.

Rögtön az elején, a 67. percben, közvetlen miután beállt, hozta a formáját. A videóban 23:20-től nézzétek.
Rámegy rögtön az ellenfélre, ott harcol vele, miközben végig az ellenfélnél a labda, ő meg fogja a karját és próbálja elvenni tőle. Majd nagy nehezen sikerül, az ellenfél elesik, besegít egy csapattárs, aki visszapasszolja neki, majd az ellenféltől jön egy másik játékos, aki azonnal leszereli őt. Majd a csapattársa megy utána, aztán ki is megy. 

68. perc
Hozzákerül a labda, előre akarja rúgni, de helyette az ellenfélbe rúgja bele, akiről lepattan, de a vége így is az lett, hogy az ellenfélnél kötött ki a labda. 23:50-től-

69. perc
Egymás után csinálja a hülyeségeket. Az ellenfélnek passzolt. 25:58-tól.

72. perc eleje
27:58-tól érdemes nézni a visszalassítást. Odalép az ellenfélnek és a lábát találja el. Nem tud egy labdát se megszerezni, még így se, hogy szabálytalankodik. Majd az ellenfél elfekszik és fájlalja a lábfejét, mert ez a hülye Linzer gyerek rátaposott. 27:58-tól nézzétek a visszalassítást, az eredetit 27:40-től láthatjátok, majd utána mutatják is közelről. A megérdemelt sárga lap most is elmaradt. Erről beszélek. 28:14-től megint mutatják közelről és csulázik egyet. Szánalmas, bár ezzel egyáltalán nincs egyedül
Egyébként a digi sporton itt mondta a közvetítő, hogy a neve (Schlager) a német nyelvben verőlegényt is jelent. Hát végem volt.


72. perc
28:20-tól nézzétek. Hozzá kerül a labda, majd az ellenfél azonnal elrúgja előle. Utána elkezd szökdécselni, mint az Antonini.

74. perc
Szökdécsel megint.

75. perc
31:23-tól. Persze, megint egy béna passz, mert nyilván a sajátjának akarja passzolni, de az ellenfél is közbeszólt. El is vette a csapattársától is, mert ilyen béna paszt adott neki.

76. perc
Megint szökdécsel. Vett pár órát Antoninitől, mert eddig nem csinálta. Ráadásul itt jó hosszan, mintha Antoninit látnám. (De rég volt már az is). Kicsit később, 32:26-tól rámegy a saját csapattársa nyakára, azt hiszi, így neki passzol majd. Nem így történt. 

77. perc
Volt egy jó passza, de mégsem igazán jó. Semmi jelentős. Később, 33:14-től közbeavatkozik, de jól elrúgják előle ketten is.

79. perc
34:42-től. Megy a labdáért és hasra csúszik.Az ellenfél is a földön köt ki.

83. perc
38:38-tól szalad a labdáért, ahogy az ellenfél is, és jól felrúgják, hasra esik és csúszik egyet. Utána várjátok meg a lassítást.


84. perc
40:22-től. Neki passzolnak, erre az ellenfél fellöki őt, továbbra is Salzburg játékosnál a labda. Na, most visszakapta, ő is ezt csinálja folyton az ellenféllel, végre megcsinálta vele valaki.

86. perc
Na, most jön a kedvencem 41:43-tól. Bedobják, rámegy az ellenfélre, mivel ők dobtak be. Persze, nem sikerül elvennie, az ellenfél elhasal, ekkor jut csak labdához. Megfordul, az ellenfél másik játékosa a nyakán, majd elpasszolja, de természetesen az ellenfélnek. Ez már nem meglepő. Aztán az ellenfél passzolgat és nagyon durván kicicáztatja magát. Az ellenfélnél marad a labda. Ezen sírtam a röhögéstől. 

87. perc
42:37-től nézzétek, majd ráesik az ellenfél kapusára. Mutatják visszalassítva is.



88. perc
44:27-től labdát szerez, de olyan gyorsan el is veszti. Meglepődik ezen még valaki?

90. perc
44:55-től, labdát szerez, majd elpasszolja az ellenfélnek. Gratuláció neki!

Ezek után bárki is csodálkozik, hogy már nem kezdő. Örüljön, hogy még becserélik, mert ez sem fog sokáig tartani. Mert ritka nagy balfasz amúgy. Most leírtam az összes labdába érését és egyszer sem volt jó labdája, jó passza stb. Mindegyiket elrontotta. Ő meg folyamatosan csetlett-botlott. Komolyan mondom, az Antoninin is túltesz, pedig ő is nagy balfasz volt. Az osztrákok se normálisak, hogy ezt a gyereket jónak látják és adnak neki meghívót a válogatottba. Nincs minden rendben náluk, de ezt eddig is tudtuk. Más nemzet meg nem foglalkozik vele. Jól teszik. 
Már az edző is látja, mekkora balfasz, jobb később, mint soha. Nos, hát ennyi volt neki, kiszorult, ezért jobban teszi, ha eligazol, bár ott sem lesz könnyebb dolga.
Volt olyan időszak, amikor Wolf volt az ő cseréje, most fordult a kocka, most ő lett Wolf cseréje és sajnos jogosan. Most bizonyára azt hiszitek, örülök neki, hát kurvára nem. Mert így a mániának nem lesz sok értelme, majd végül átmegy Rosickybe, aki soha sem játszott szinte. Én nem akarom ezt, nem akarok idegeskedni. Olyan jónak indult, erre ez lett belőle. Marha csalódott vagyok. Bár várok még vele, mielőtt kijelentem, de nagyon úgy fest, hogy így lesz. 

Visszatérve rá és az idióta gondolkodására. Erre volt jó, hogy itt görcsöljön, meg féljen. Meg, hogy szidja és lealacsonyítsa magát. De megérdemli, ha ilyeneket csinál, féljen csak és görcsöljön. Persze, hogy bevonzza, mert minél jobban félünk valamitől, annál inkább bekövetkezik. Csak, hogy szembenézzünk vele. A következő meccs vasárnap lesz, de nincs nagy jelentősége, úgysem lesz kezdő. Ha meg becserélik, akkor örüljön neki, de ezért nem érdemes lemondani a programotokat. A visszavágó május 3-án, csütörtökön lesz. Őszintén szólva, most sem hiszek benne, hogy továbbjutnak. Kétszer már nem történhet meg ugyanaz, úgyhogy jobb, ha nem ringatjátok álomba magatokat. Most lehet, olyan vagyok, mint ő, de azzal egyet is értek vele, hogy jobb így gondolkodni, hogy elkerüljem a csalódást. De ez nem jó! Bár, mondjuk én most nem magamat alacsonyítottam le, nem igazán összehasonlítható. 


Végére hagytam a képeket, amik hátra maradtak. Hát nem is tudom, mit mondhatnék erre, itt is feltűnően látható, hogy máshogy néz ki, mint a többiek. Nem tudom megfogalmazni, hogy pontosan miben más, de más és kész. Próbálok én is rájönni. Na, meg ez a beállás, meg ez a fej - nem is tudom, milyen érzés. 


 A legjobb kép. Ha csak egy kicsit is, de kint a hasa. Már régóta erre várok, most megkaptam, de azért jobb lett volna, ha kicsit feljebb csúszik. Egy észrevétel, hogy nincs csípőre tolva, mint Rosickynek. Emiatt nem is fordul elő vele olyan gyakran.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése