2018. október 17., szerda

Van, aki hisztivel is el tud érni mindent

A cím mindent elárul. Ez a poszt leginkább a görénykedéseiről fog szólni, mert komolyan mondom, egyre jobban gyűlölöm, és a mániás érzések iránta már meghaltak, mert már új mániám van, de hiába, ha eláraszt a gyűlölet a kis rohadék miatt. Ebben a posztban leírom, miket művel a válogatott edzőtábor alatt, majd lesz egy záróposzt, amikor összefoglalom az elmúlt fél évet. Igaz, hogy új mániám van, de nem tervezek már több blogot, ne haragudjatok. Elvesz egy egész napot szinte egy poszt és nem igazán van időm most erre, mert inkább mást csinálnék helyette. Persze, nem mondom, hogy soha többé nem lesz blogom, de most egy kicsit szünetelek vele. 

Elárulom, ki az új mániám, szerintem már lehetett sejteni, már találkoztatok vele itt a blogon. Marcel Sabitzer az, aki szintén osztrák és a Lipcsében játszik. Ő kapta a Tehén Rigodonos érzés jelzőt. Emlékeztek még? Ha esetleg nem, itt egy kép. 


Most már beugrott mindenkinek. Még az előző válogatott meccseknél fedeztem fel, akkor találkozhattatok vele, amikor arról írtam meg a posztot, utána a Lipcse elleni meccs posztjában, na akkor már jobban felfigyeltem rá, akkor a haverommal elkezdtünk rajta szakadni és szeptember 25-én, Linzer szülinapja előtt találtam róla egy vicces cikket, ahol sajnáltatja magát. Ekkor kezdett el alakulni. Na, lehet mégis csak csinálok róla egy posztot ide (blogot nem), ennyit megér, meg nagyon vicces. De nem most. Még annyi, hogy a pénteki meccsen rúgott egy hatalmas luftot, majd erről is fogok írni.
Linzert október 7-én tettem ki végleg, mint mánia, onnantól kezdve már nem a mániám. 

Október 8-án kezdődtek meg a válogatottnál az edzések, Linzer még ekkor a háttérbe szorult szokás szerint. Október 12-én nem lépett pályára. Nemzetek Ligája meccs volt, neki azon nincs helye. 


Persze, az instázási szokásai se maradhatnak el. Természetesen nyomta a lájkokat a kiválasztott embereinek, majd meccs előtti éjszaka, azaz október 11-én éjjel kiment bulizni. Szánalmas kis rohadék. Miért ne tenné meg, ha megteheti. Ha más megy ki, már hazaküldték volna. Ő megteheti büntetlenül. És nem hiába vádolom. Ekkor már Bécsben éjszakázott a csapat. Lauráék is odamentek, fel is tettek videót a bulizásukról, majd ez a kis görény gyerek másnap bekövetett valakit azok közül, akikkel Laura éjjel bulizott és annál a személynél is fent volt egy videó a bécsi buliról, ahol Laura meg a picsa barátnője van megjelölve. És Bécs volt itt is megjelölve helyszínnek. Na, ennyit erről, hogy nem ment ki. 


Majd vasárnap egyszer csak nem bírt magával. Elkezdett hisztizni, hogy ő az U21-be akar menni, mondván, hogy segíteni akarja őket, hogy ott nagyobb szükség van rá, mert ott tétmeccs lesz, míg a dánok elleni meccs csak barátságos. Nyilván, nem ez az igazi oka, de a médiában ezt kellett leírni, hogy jó színben tűnjön fel ez a kis nyomorék senki. Aztán erről csámcsogtak egy ideig, szépen kimagyarázták, hogy még jobb színben tűnjön fel. Ugye a legelső cikkben az volt, hogy ő közölte, hogy ő már pedig az U21-be akar visszamenni, ahogy a haverja, Konrad is, de az edző neki nemet mondott. Ugye megsérült Stefan is, így ő elhagyta a válogatott edzőtáborát, majd vasárnap délután az U21-es ivadékokkal ment el a Práterbe (vidámparkba). Fel is raktak képeket meg videókat. Nos, mialatt ők szórakoztak, a felnőtt válogatottnak abban az időben volt az edzés, így jó, hogy a kis nyomorék nem volt ott. És ez bosszantotta ezt a senkit, mert neki fontosabb a szórakozás a haverokkal, mint az edzés és a meccsek. Aztán hogy előadja magát, meg a média is, mennyire alázatos, mennyire komolyan veszi és még lehetnek sorolna. Egy képmutatás az egész. Annyira szánalmas és gusztustalan, hogy az hihetetlen. A vasárnapi videó.


Majd pár kép belőle.




Itt már elég fura a haja, mintha ott oldalt teljesen le lenne nyírva, így olyan hatása van, mint aki ott kopaszodik. Nagyon ízléstelen. 
Eléggé átlátszó, hogy emiatt akart az U21-be menni, illetve az, hogy nem sok esély volt arra, hogy pályára lép válogatott mezben ebben a hónapban. Ezért ezzel a hisztivel azt is, hogy játszhasson a dánok ellen, ha már az edző nem engedi el az U21-be, hogy ott kibulizhassa magát a haverokkal, mert a haverjai még mindig ott kullognak. Patrick, Konrad meg a többi ivadék. 
Az edző is kimagyarázta, mert neki ezt kellett tennie, biztos őt is megvette valaki, hogy rakja be a dánok ellen és, hogy mentse ki a médiában, tüntesse fel jó színben meg ilyenek. Elkezdi, hogy ő örül neki, hogy ez a hülye gyerek segíteni akarta az U21-et, de nem tudta elengedni, mert olyan jó játékos, hogy szüksége van rá. Aztán a háttérben valami olyasmi folyhatott, amit én leírtam, és nem az, amiket a médiában lenyomnak és a sok barom sajnos el is hiszi. Bár a többséget nem igen érdekli ez a marha, akit meg igen, az meg elkezdte a kommentekben védeni és még az edző volt szidva, hogy nem játszatja. Mert ők ugye azt hitték, hogy csak az a baja, hogy nem játszik, ami igaz is, de ez mellett még bulizni akart a csicska ivadékokkal az U21-ben és vidámparkba akart menni velük. Helyette edzett a felnőttekkel és ez baromira nem tetszett neki. Erre az edző kijelenti, hogy nagyon úgy néz ki, hogy Xavér kedden játszani fog. És így is tett.


Csak nem bírta ki, hogy ne fárasszon valakit, gondolom sok mindenkinél próbálkozott, mert a haverjai elmentek, Stefan megsérült, Konrad meg ment az U21-be. Aki vevő volt a faszságaira, meg az ostoba okoskodásaira, azt fárasztotta vele, amit ezen a képen is láthattok. Ráadásul ez Sabitzer egyik grazi haverja. 
Aznap este, már éjfél körül instán görénykedett, ott meg a szurkolókkal, legalábbis ő azt hiszi, hogy ezzel felidegesíti őket, holott a többség lehet észre se veszi, hogy ezt a nyomorékot a rossz indulat vezérli feléjük. Levette a jelölést (ezt úgy kell érteni, hogy bár a jelölés megmarad, de a saját profilján elrejti a képet, amin megjelölték, így valamiért egyszerűbb leírni nekem), amiken megjelöltem a fanoldalon. Ekkor visszatettem, majd egyik kamuprofilommal, ami kifejezetten erre a célra készült, megjelöltem egy Sabitzeres képen (amúgy korábban is megtettem már, de azt nem vette le, azonban most igen és még egy párat, amiken mások jelölték meg). Majd visszamenőleg megjelöltem még két Sabitzeres képen, meg egy Rosickysen. Erre berágott, mert kibaszott ideges volt, amiért nem mehetett az U21-be, hogy levette az összes olyan képet, ami a válogatottal kapcsolatos, majd beállította, hogy semmilyen jelölés ne jelenjen meg ott, tehát hiába jelöli bárki, nem jelenik meg. Egy igazi kis szemétláda dög, akit a rosszindulat vezérel, hatalmas pofont érdemel, de olyat, hogy aztán a másik oldalon a falnak keményen odavágódik. Valószínű abból se tanulna. Ha meg jó napja van, még lájkolja az egyik képemet. Ha meg rossz, akkor gecizik mindenkivel kivétel nélkül, és már nem csak a szurkolók vannak képben, hanem a játékostársai is. Ez bizonyítja a keddi meccs első félideje, mindjárt írok róla. Meg ekkor is csak az ivadékok kaptak lájkokat, ilyenkor a salzburgi csapattársakat se lájkolja, ott is van pár ember, akik rendszeresen kimaradnak és olyanok is, akik rendszeresen kapnak. A válogatott csapattársak közül követ vagy két-három embert és nekik még egy lájkot se adott semmikor. Van köztük egy salzburgi is, aki most a Lipcsében van, na ő neki szinte rendszeresen lájkol, a többieknek nem, már, akit követ, mert a többséget még azt sem. 
Ráadásul vasárnap nem elég, hogy instán görénykedett meg hisztizett az edzőtáborban, hanem még azokra is rászállt, akik nem voltak vevőek a marhaságaira meg az ostobaságaira. Na velük olyan hangon beszélt, hogy még egy kutyával is rendesebben beszélnek. Aztán ha meg nem úgy reagáltak, akkor még ennek a nyomoréknak állt feljebb és a keddi meccsen velük is görénykedett. Az edző meg biztos ezt a nyomorékot védte, a többieket meg lecseszte, hiszen azért kap még plusz pénzt valakitől. Az a Marco Rose is ám le van fizetve, neki is jól jön a plusz pénz, csak játszassa ezt a hülye, aztán meg senki se tudja, hogy mégis ki az az idióta, akinek érdekében áll ezt a hülyét felértékelni. És, hogy miért teszi, miért jó az neki.


Aztán hétfőn ismét megjelent róla egy nevetséges cikk. Ebben olyanokat írnak, amitől az ember eldobja az agyát. A cím is már röhejes, úgy kezdődik, hogy a fiatal sztár (a végén majd belinkelem a cikkeket). 
Olyanokat, hogy nagyszerű karrier vár rá és nagyon jól teljesít a meccseken (márciusban is ám a seggnyalása ment folyamatosan, amikor bemutatkozott a felnőtteknél). Ezt a csúcsteljesítményt megakarja mutatni a válogatottban is (ha már nem engedték el az U21-be és nem azért, mert olyan jó, hanem inkább, hogy ne bulizhasson). Nem kétséges, hogy a jövőben is a válogatott tagja lesz, kevés osztrák fiatal hozza azt a szintet, mint ő. Már nemzetközi szinten is bizonyított, és ott is nagy karrier vár rá. Nagyon valószínű, hogy kedden a kezdőcsapat tagja lesz. 
A Salzburg edzője is csak jókat tud róla mondani, főleg, mert a középpálya összes részén jól alkalmazható. Nagyon veszélyes tud lenni a támadó részlegen is, a fáradtságot meg nem ismeri, egyszerűen fáradhatatlan. Nem sokáig fog már Ausztriában játszani, mert a nagy bajnokságok valamennyi csapata már érdeklődik iránta, és ott van a listájukon. (Felső-Ausztriai, ez sem maradhatott el, ennél már csak az jobb, amikor leírják, hogy Linzben született).
Nem ismeri az idegességet és a nyomást sem, mint mindig, minden feladattal könnyen megbirkózik, nincs számára nehézség sehol. Aztán elkezdi, hogy, mint fiatal játékos, szüksége van a türelemre, nem megy semmi egyik napról a másikra. Ha megkapja a lehetőséget, igen is bizonyítania kell. Fiatal kora ellenére készen áll arra, hogy vállalja a felelősséget. Elkezdi, hogy nem szabad nagy nyomást helyezni magára, fontos, hogy egész meccsen nyugodt tudjon maradni. Ha ezt tartani tudja a továbbiakban is, semmi akadálya annak, hogy az európai topklubok egyikébe eligazoljon. Említi Arsenalt, ami ennek a marhának a kedvenc csapata. 

Majd egy másik oldal is leközölte ezt a röhejes cikket, kicsit más szavakkal és tett is hozzá pár dolgot. Itt azt nyilatkozza ez a hülye gyerek, hogy még nem tudja, mi lesz a következő lépés. Rá kellett jönnie, hogy a Salzburg nem egy rossz hely, főleg, amikor nemzetközi sikereket ért el, kinyílik előtte a világ, úgy érzi. Itt is említi az Arsenalt, azonban itt az csak álom marad. Elismeri, hogy oda eljutni kemény dió lesz, tehát inkább csak álom marad. Aztán elkezdi dicsérni őket. Nincs konkrét terve arra, hogy meddig szeretne Ausztriában játszani, mondván, ez úgyis magától jön. Majd szóba jön a 35 éves Janko, akivel amúgy már korábban találkozhattatok még a Rosickys blogon, ugyanis az ő csapattársa volt még tavaly Prágában. Ez a hülye gyerek elkezdi rá, hogy milyen öreg már, majd röhög egyet, hogy ő csak viccel, majd hozzáteszi, hogy sok dolgot tanulhat tőle, vagy tanult. Nagy a tapasztalata és ez segíti a fiatalokat. És, hogy milyen fiatalos amúgy ő is. 

Ez most ennyi lenne, de elmondom róla a véleményem. Ennél nagyobb képmutatással nem igen találkoztam még, vagy ő ilyen álszent kis geci, vagy a média alakítja át ennyire. Hát szerintem mindkettő, mert lehet nagy része a szájába lett rágva, hogy mit kell mondani, hisz szegény annyira ostoba, hogy az nem igaz és ha nem segítenének rajta, mondaná az ostobaságait meg a faszságait, amiben már lehetett részünk. Azonban nem kell őt sajnálni, nagyon is tudja, hogy kell magát megjátszania, nem véletlenül nem lett elzavarva, hanem isteníti mindenki. Szánalmas kis mérleg, utálom a mérlegeket, a többsége sajnos ilyen és a mérleg mániákkal is csak a baj volt. Szerencsére most egy időre (és remélem örökre) megszabadultam tőlük. És pont ő beszél a nyugalomról, holott idegbetegen, görcsösen rohangál összevissza a pályán? Felelősséget vállalni? Ez? Akinek  a buli fontosabb. Képmutatás az egész interjú, meg a cikk. Fáradhatatlan? Ez? Hogy lenne már az? Egész éjjel az instát nyomja és, amikor kiment bulizni, akkor is nyomta a szánalmas lájkjait, hajnali háromkor és négykor mehetett vissza, aztán tízkor már edzés volt. Ha meg nem megy, akkor se alszik, hanem nyomja a szar instát. Marha veszélyes a támadó pozícióban, el se találja a kaput, vagy gyengén odapasszolja az ellenfél kapusának, vagy iszonyatosan mellé megy és olykor az ellenfél lábában pattan meg és az rúg öngólt. Aztán kedden ki se szolgálja a támadó játékosokat, inkább a hátvédeknek passzol. Idióta kis seggfej, a Salzburgban bezzeg ki tudja őket szolgálni, akkor itt miért nem?

Hétfőn utazott a csapat Dániába, videó is került fel. 


Két kép belőle.



Mint egy szobor, semmi érzelem nincs az arcán és oldalt, mintha kopaszodna, úgy van lenyírva a haja. A korábbi képeken nem ilyen és ott még hátul is hosszabb volt. Bécsben volt ideje felkeresni egy béna fodrászt, de ki tudja, lehet neki tetszik, annyira el van ferdülve az ízlése. Hogy lehet így lenyírni, nem is értem, ennél még az is jobb, hogy fel van nyírva és csak felül marad hosszú, amilyen Wolfnak is van, az még kinéz valahogy, de hát ez? Nevetséges, komolyan. 

Belinkelem a cikkeket.


Térjünk rá a keddi meccsre.


Ott van 23-as mezben az álló sorban középen, 9-es mezben jobb szélen a guggoló sorban meg Sabitzer. Ulmer is ott van, balról a guggoló sorban a harmadik 2-es mezben.

Lehetett már arra számítani, hogy a kezdőben kap helyet, de mindössze csak 36 perc jutott neki.
Na, ezen a meccsen kibaszott nagy geci volt meg görény pár csapattársával, a magas szőkének, aki meg mellette áll, annak meg nyalt, mert állandóan neki passzolt hátra. Ráadásul ő volt az még szeptemberben, aki hatalmasat lökött rajta edzésen. A nagy ellensége (vagyis csak ő tekintette őket annak) az a 18-as játékos és Sabitzer (ők is egymás mellett vannak). Aztán lehet mással is gecizett, de mivel ők játszottak előtte közvetlenül, náluk volt a legfeltűnőbb. 


Himnusz közben.


Kasper Dolberggel, a dán hasonmásával. Volt olyan, hogy egyszerre taknyoltak el (jó, Dolberget a hájfej gáncsolta el, az mindenkit ám amúgy, sárgát is kapott miatta, övé volt az első sárga). Dolberg kissé tovább maradt lent, a hülye gyerek meg egyből felpattant és ment a labda után, de hiába, a bíró lefújta. 


Ez aztán a kísértet, ezek után már azt mondom, Rosicky egyáltalán nem hasonlította a jelzőkre, amiket kapott, mert azok mind erre a kibaszott linzer gyerekre igazak. Többször is eltaknyolt, volt, hogy passzolás közben, de ezen már meg sem lepődünk. Valahogy a kicicáztatás elmaradt, ugye ez az ellenfélen is múlik.


Többet volt a dánoknál a labda. Szegény Sabitzert már sajnáltam, állandóan kicselezték és ott szaladgált oldalt, miközben próbált labdát szerezni. Közvetlenül Linzer előtt játszott, de volt, hogy egymás mellé kerültek. Ennek ellenére ez a szemét Linzer gyerek véletlenül se passzolt volna neki. Több olyan szituáció is volt, amikor neki kellett volna előre passzolni, hogy mehessen a játék, már arra is fordult, aztán, mikor meglátta őt, azonnal megfordult és hátra a magas szőkének passzolta, aki meg ugye hátvéd, és állandóan hátra, ritkán volt olyan, hogy előre, de akkor se Sabitzernek. Ugyanígy volt a 18-as játékossal is, volt, hogy ő volt abban a helyzetben, hogy neki passzolja előre, de még neki se akarta odaadni, ment hátra megint a magas szőkének, aki pedig Linzernek passzolta előre folyamatosan (az még érthető is). Szokott olyan lenni, hogy hátra passzolnak, de nem ilyen gyakran, mint Linzer, aki már állandóan ezt csinálta. 


Sabitzer egyszer passzolt neki, akkor is úgy, amikor mellette volt, és nem szándékosan hátra, hogy azzal hátráltassa a játékot egyfolytában, ahogy ez a nyomorék senki csinálta. 
A dánok első góljánál kapott egy rúgást, ekkor elkapta a lábát és fájdalom ült ki az arcára.


Gusztustalanul néz ki, mint egy széttrancsírozott halott. Csinálta a szemétkedést továbbra is a támadó játékosokkal szemben. Ahelyett, hogy támadást indítana, ő inkább a hátvédeknek visszapasszolt. Idióta kis seggfej, hátráltatta a játékot, közel sem olyan volt, mint a Salzburgban, mert ott ugye nyal Dabburnak, Wolfnak és társainak, így ki is szolgálja őket. Ők szinte rendszeresen kapják a lájkokat. Dabbur a csapat házisztárja, ezt már tudjátok úgyis.


Lecseréléskor. A 33. percben ismét kapott egy rúgást, ami miatt egy kicsit sántított, utána készülődött a cseréje és várakozott a pálya szélén. Majd végre kirúgták a labdát és végrehajtották a cserét a 36. percben.



Látszik rajta a szenvedés. És ez nem véletlenül, mert amiért levágta a hisztit hétvégén és még a meccsen is szemétkedett, de még instán is, megkapta a méltó büntetését, amit most megérdemelt. Megsérült. Kierőszakolta a játékot keddre és meg is kapta érte a pofont. És még neki állt feljebb, mert pár emberrel még szemétkedett is meccs alatt. Sabitzer és a 18-as játékos mindig várták tőle a labdákat de sose kapták meg (másoktól meg kaptak, de inkább tőle kellett volna, hogy kapjanak). Miután lement ez a szarházi akkor már több labdát kaptak a félidő végéig. Helyére Sabitzer lipcsei csapattársa állt be, aki egyébként Salzburgi születésű és Linzer folyamatosan nyomja neki is a lájkokat. 


A félidőben lecserélték Sabitzert is, ezért kikapcsoltam, és egyébként a dán hasonmást is, Kasper Dolberget is. Jobbak voltak sokkal a dánok, többször volt náluk a labda, szépen lefocizták az osztrákokat. Nekik drukkoltam végig és amúgy is mindig az ellenfélnek drukkolok, ha az osztrákok játszanak, de már a Salzburgnál is. 

Az edző a meccs végén dicsérte ezt a nyomorékot és még két embert, az egyik Janko volt. Hogy milyen érett játékot mutatott, nagyszerűen játszott, kár, hogy megsérült és hamar le kellett cserélni. Nevetséges. Egy sunyi kis dög, aki ráadásul csupa rosszindulat. Undorító, amiket művel.

Jó, lehet nem zár be végleg a blog, lehet lesz pár szidós poszt, meg Sabitzer is megérdemel pár posztot, ha már külön blogot nem kap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése