2019. április 14., vasárnap

Az edző kis kedvence

Meghoztam az ígért posztot, amit egybekötök a meccs beszámolójával. Itt kirészletezem azt, ami a múltkori posztba nem fért már bele. Beszámolok a meccsről, a szokásos marhaságairól, de most csinált egy olyat is, amit eddig nem láthattunk, mert nem egy mindennapos valami, de nagyon vicces volt. 


Bemelegítés közben. Egyébként ma van Leitgeb szülinapja és ahogy már említettem, pont összejött neki a szülővárosa, illetve volt csapata is erre a napra. Egyetlen hibája volt mindössze, hogy nem Grazban került rá sor, annak jobban örültünk volna. Ennek köszönhetően azért a padra leülhetett, mert eddig ott sem kapott szerepet soha. Hogy miért csak a padra, mikor szülinapja van és a szülővárosa csapata az ellenfél? Mindössze csak azért, mert egy olyan valaki posztján játszik, aki az edző kis kedvence, aki már kirobbanhatatlan a kezdőből, és ez még nem minden. Már le se cseréli. Remélem, egyértelmű, hogy Linzerről van szó. Tavaly azért még többször lecserélte és többször volt pados. 


Már érezhető volt, hogy az edző kis kedvence, de nem nagyon foglalkoztam úgy vele. Azonban múlt héten, élőben sokkal jobban átjött, mint tévében vagy neten nézve a meccset. Meg úgy az érzések is jobban átjönnek, ha ott van az ember. Múlt héten az edző szeretetteljesen átölelte, és ugye nem ez volt az első ilyen. Ha nem is élőben, több videóban is el lehetett kapni hasonló pillanatot. Linzerről meg tudni, hogy, aki mondjuk közeledik hozzá, esetleg átakarja ölelni, vagy csak megveregetni a vállát, és, ha engedi is, akkor is látszik, hogy minél előbb túl akar lenni rajta és gyorsan elhúzódik. Máskor meg egyből elhúzódik, így az illető, aki tenné, inkább nem teszi. Ilyen pillanatok is elkaphatóak voltak a videókban. Azonban, ha az edző tette, azt minden esetben hagyta. Sokszor volt az edző a társasága más videókban. Csapattársak nem igen beszélnek vele így külön Lainert leszámítva. 
Ezen a képen, mint, aki be van szívva, de már meg sem lepődünk ezeken a fejeken meg kinézeteken. 


A legelső röhejes mozdulata az volt, hogy passzoltak neki, de olyan szarul vette át, hogy az ellenfél egyből elvette tőle. Ez már nem az első ilyen, kétségtelen, hogy a passzt se tudja normálisan átvenni. Elpattan tőle mindig kicsit, és, ha az ellenfél már a nyakán van, általában egyből el tudja venni tőle. 


Nagyon viccesek itt a lábai. Hogy miért ő az edző kis kedvence? Az egyik ok az lehet, hogy hajt és küzd hétről hétre, és egészen biztos, hogy az edzésen sincs másképp. Általában az edzések szokták meghatározni az edzők számára, hogyan állítsa fel hétvégén a kezdőcsapatot. A szurkolók azt meg általában nem látják, ha mégis, akkor csak kisebb részleteket, képeket, összevágott videókat, ahol a legfontosabb és leglényegesebb dolgok nem láthatóak. De mindenképpen hasznos, mert jó pillanatokat is el lehet ott kapni, mint minden más csapatos videóban, illetve még a meccseken is és lefújás után is. Bár attól függ, mit mutat a közvetítés és mikor szakad meg. Mostanában elég korán megszakad, régebben még akkor is látható volt, mikor már senki nem volt a pályán. 


Itt is viccesek a lábai. Hozta ma is a szokásos formáját, de hát mikor nem? Kis ügyefogyott. Volt olyan is, amikor nehezen bár, de meg tudta tartani a labdát, de mindezt görcsösen teszi. Semmi nyugodtság és higgadtság nem látszik rajta, holott ősszel az osztrák média erről papolt és az ő szájába is ezt rágták, már pedig ezt kell mondani. Komolyan ennyire hülyének nézik az embereket? Sokat meg nem értek el ezzel, ezt ők is belátták, és szépen leálltak az egésszel. Volt olyan, hogy megtartotta a labdát nehezen, de azonnal elpasszolta, erre meg szépen eltaknyolt. Ma is taknyolgatott egész meccsen. Egyre bénább már, komolyan, és egyre idegesebb, görcsösebb is. 


A meccs elején, főleg, miután megszerezte a vezetést a Graz, tiszta ideg volt. Ezen a meccsen idegesebb volt, mint máskor, bár sajnálom, hogy nem múlt héten a SZÜLŐVÁROSÁBAN. Az mindent vitt volna, ott viszont meg volt a kis hisztije, amire vártunk. Az most itt elmaradt, mert nem kapott sárgát, pedig bőven megérdemelte volna, főleg azok után, hogy szinte minden szart lefújt, a durvábbakra meg sárgákat osztogatott mindkét fél számára. Mindjárt beszámolok erről is. 
Egyik csapattársa kapott sárgát, erre elkezd összevissza pofázni a bírónak, már ezen sem lepődik meg senki. Több ilyen pofázása is volt, amikor köze sem volt az esethez. Ez a túlzott idegessége miatt volt, mert egyébként, ha mással történik valami, abba legtöbbször nem avatkozik bele, csak, ha vele, akkor meg hisztizik is. 
Na, szóval az volt, már a második félidő elején, hogy jól felrúgta az ellenfelet és le se fújta a bíró, holott más bíró ezt simán lefújta volna, még, ha a sárga lap el is maradt volna. Az Európa Ligában viszont az sem maradt volna el. Ment tovább a játék. Kicsit se feltűnő, amikor mindenki másnak az ilyet lefújja és a sárgát is kiosztja. Azonban szokás szerint ő is kapott felrúgást és az ellenfél meg sárgát. Hamar felpattant, de ő amúgy se szokott hosszasan fetrengeni és rájátszani. Ebből viszont a nagy bajnokságokban a sztár csapatokban bőven akad, itt ritkábban, de Linzer szinte soha nem csinálja. 


A Graz öröme nem sokáig tartott, csak egy félideig, mert jött az egyenlítés. Linzernek ez sem volt elég, ugyanúgy ideg roncsoskodott. A második gólnál, mikor Szoboszlai rúgta, ismét egy érdekes pillanatot kaptam el. Mivel második félidő, ami számára egyenlő azzal, hogy ki van fáradva és ez most sem volt másképp, természetesen a térden támaszkodás sem maradt el. Mikor a második félidőben rúgnak gólt, akkor ő már nem nagyon rohan oda, max utolsóként ér oda. Most is így volt, emiatt egyik gólörömös képen sincs most rajta. Szoboszlai végig ölelt mindenkit, gratuláltak neki, ő meg fogadta. Linzer, mikor odaért, ő is belé kapaszkodott a többiekhez hasonlóan és ő is mondott neki valamit, azonban őt Szoboszlai levegőnek nézte, még csak rá sem nézett. És ez nem vicc, rendesen ki van ez már általam figyelve, az ilyen pillanatokra várok, és ha van, le is írom.
Amint megszerezték a vezetést, az ő idegessége, mármint Linzer idegessége is elszállt és olyan volt, mint szokott. Görcsös, ideges, de nem olyan idegroncs, mint előtte. 
Ha már a gólokról volt szó, mindössze csak egy kapura lövése volt az első félidőben, de úgy mellé ment, hogy az nem igaz. Általában a kapusnak gurítja oda, múlt héten ezt tette. Az őszi teljesítményéből nagyon visszavett, pedig akkor még dicsértem is, ez kitartott februárig is, utána ment szépen vissza lefelé a lejtőn, elért a tavaly tavaszi szintjéhez, majd onnan is lejjebb tudott kerülni. Sokkal görcsösebb, kapkodósabb, mint régebben. Nem törekszik már a gólszerzésre, persze, nem csatár szinten kell elképzelni, de ősszel sokkal többször rárúgta, még, ha bénán is, előbb utóbb összejött egy pár gól. Most már ennyit sem csinál, hanem remegve arrébb passzolja és eltaknyol ebbe is. Szoboszlai is azonos poszton van, ő mégis rúgja a gólokat. Ennyit erről, szépen visszaesett a hülye görcsössége és kapkodása miatt a teljesítménye. 


Lainerrel a meccs végén, nagyon örül a győzelemnek, talán jobban, mint szokott. Lehet azért, mert a Graz vezetett a félidőben. Lainer az egyetlen a csapatból, aki még szóba áll vele, egy év telt el, amióta foglalkozom vele és én még nem láttam olyan képet, se videót, ahol beszélget más csapattárssal külön meccsen kívül. Ha szól is hozzájuk, akkor legtöbbször a falnak beszél, senki se reagál rá, még csak nem is figyelnek rá. Csak Lainer a társasága a meccseken kívüli képeken és videókon. Ma különösen járt a pofája és nem csak a bírónak, szólt a csapattársakhoz is, magyarázott, álltak mellette és senki rá sem nézett. Az ellenfélnek is magyarázott, azok még úgy válaszolnak is neki. A bírónak való pofázásakor volt olyan is, amikor magyarázott és a bíró arcára rá volt írva minden, hogy ezt a gyereket a háta közepére se kívánja és hülyének nézte. Természetesen nem válaszolt neki, hanem faképnél hagyta. Elég furcsák a bírói viselkedések is, mintha tudnának valamit és mintha meg lenne tiltva, hogy sárgát adjanak neki. De ez a bíró még csak le se fújta a szabálytalanságát, holott mindenki másét kivétel nélkül igen. És még a sárgát is jobban osztogatta, mint más osztrák bíró. Európa Ligában nincs ilyen, ott kivétel nélkül megkapja és ezt nézzétek.


Az Európa Liga mostani szezonja márciusi kieséssel. Csoportmeccseken megkapta mind a három sárga lapot, ami után egy eltiltás jár. Kieséses szakaszban kettő után jár az eltiltás, azokat is szépen begyűjtötte, amit még le is tudott tölteni az utolsó meccsen. Ha nem, az szépen átmegy a következő szezonra. A bajnokságban múlt héten kapta meg a második sárgáját, azt már tudjátok, miért. Ugyanilyen felrúgásért és még térdre is állt a Nápolyi esethez hasonlóan. Ilyet azelőtt nem csinált, hogy így megalázkodott a bíró előtt egy kibaszott sárga lap miatt, amit nagyon nem tud elviselni. És ezeket a térdre borulásokat már azelőtt csinálta, amikor a bíró még fel se mutatta a sárgát. Már tudta, hogy azt fog kapni, vagy nem tudom, de ez most nála a legújabb. Egyre jobban megalázkodik, illetve alárendeli magát a csapattársaknak is. Ez az érzés is múlt héten erősödött fel jobban, amikor ott voltam. Tavaly is voltam, de ilyen erős érzések még nem jöttek át, mint múlt héten. Persze, ott is volt már valami fura, de még kevesebbet tudtam róla és, hát elfajult és nem tudtam megmagyarázni miért, de tudtam, hogy akkor változott meg valami a mániában, amikor kint voltam a meccseken. Főleg az első meccsen, Bécsben volt durvábbak ezek a rossz érzések, annak ellenére, hogy Salzburgban kerültem közelebb hozzá (autogram, pacsi és ilyenek), ott jobb volt valamivel, mint előző héten Bécsben, ahol nagyon kikészült a meccs végére. Linzben is ki volt már szokás szerint. Amiket meséltem az előző posztban azon kívül sokszor volt olyan érzésem, hogy mindjárt összeesik. Ezt tavaly is éreztem, főleg Bécsben. És a második félidőben mindkét esetben. 
Most olyan érzések is átjöttek, hogy hülyébb, mint gondoltam, és, hogy ez nagyon beteg, persze, agyilag. Most is megváltozott valami a mániában, méghozzá az, hogy a fekete köd végleg elszállt. A görénykedései sem ok nélkül történtek, mindjárt beszámolok erről is. 


A meccs végén. Ilyenkor mindig csatlakozik a többiekhez, részt vesz ezekben az ünneplésekben. Ez is a próbálkozásaihoz tartozik és iszonyatosan puncsol is. Ezt láthattuk nyáron is. Emlékszik mindenki arra a videóra, amikor nem akart senki kezet fogni vele, de ő kezdeményezte néhány embernek, holott tudta, hogy nagy a feszültség közte és a társak között. Aznap oda kuncsorogta magát az egyik közös képükre, ahol se előtte, se után se szerepelt soha, mármint azokon, amiket a csapattársak feltettek. Akkor jelent meg az a kép is, ahol páran bepózolnak, köztük Wolf is, aki egyébként nem fogadta a kézfogását, hanem ellökte a kezét és fejeket vágott rá. És volt ott egy tükör, ott látható volt, hogy Linzer csinálta azt a képet. És még, hogy nem puncsol, képes megalázkodni. Saját magát aláztatja meg, az ilyet lábtörlőnek tekintik, úgy is bánnak vele. Ő meg hagyja. És azt mondtam, ő rekeszti ki magát, a lényege meg az volt, hogy ő legyen mindenért a hibás. Mondjuk az is, mert aki ilyet csinál, az nem normális és tényleg nem gondoltam volna, hogy ekkora balfasz, ez már a Halak stílust súrolja, a puncsolás meg Mérleg tulajdonság. Már azt is el tudom képzelni, hogy Halak az aszcendense, vártam már egy ilyet, hogy Mérleg-Halak párosítás, vagy fordítva. Nem bizonyított, mert ahhoz tudni kéne, hány órakor született, de már egyre jobban feltételezem. Lainer az, aki kirekeszti magát, de ő neki nincs is a társaságukra szüksége, na, ő tényleg kivonja magát mindenből, ami meccsen és edzésen kívül zajlik, sőt volt olyan, hogy edzésre se ment el és olyankor nem is játszott és a szurkolóknak bekamuztak egy sérülést. És ő még barátjának is tekinti Linzert. 


Kétszer is durván kicicáztatta magát, a többi csak kisebb kicicáztatás volt. Az egyik az első félidőben volt, rohangált összevissza, miközben az ellenfél egymás között passzolgatott. Mindenáron labdát akart szerezni, hozzá is ért a labdához, de megszerezni már nem tudta. Második félidőben az ellenfél két játékosa passzolgatott egymás között kis területen, ez meg rohangált közöttük, mint, aki be van sózva. Olyan is volt, hogy rúgták ide-oda a labdát az ő csapattársai és az ellenfél egyaránt, ő meg csak nézte, állt egy helyben és látszott, hogy nem tudta, merre menjen. Ez nagyon vicces volt. Egyetlen célja van csak: megszerezni a labdát és menni utána. Nagyon bután játszik, mint, akit felhúztak, hogy csak a labda után menjen. Ha hozzá kerül, passzolja is el (vagy elveszti, de azt igyekszik elkerülni). 


Ez a gyerek csak az akarásának és a küzdésének köszönheti, hogy itt van. A belét is kihajtja, az életénél is fontosabb az, hogy győzzenek, illetve, hogy megszerezze a labdát. Ezért is az edző kedvence. Ezt a többiek nem tudják elviselni, de ez nem szokatlan közösségekben, felnőtteknél sem. A kis puncsolókat ki szokták rekeszteni, mert ő ez mellett még puncsolgat is, még azoknak is, akik levegőnek nézik, abban reménykedve, hogy befogadják és szeretni fogják, ezzel saját magát megalázva, de az már őt nem érdekli. Kis Mérleg, egy kis Halak beütéssel. Ez az erőszakossága, nagyon akarása az lehet, hogy a Halak aszcendense már a Koshoz lehet közelebb. Ez az aszcendens csak feltételezés, a horoszkóp ennél sokkal összetettebb, de tény, hogy a Napjegy és az Aszcendens azok, amik dominánsabbak. Ezért se nagyon foglalkozom már horoszkóppal, ahhoz már szakértelem kell, ha értelmes elemzést akarunk kapni. Hogy elolvassuk a napjegyét, az semmit nem ér. Ha kiderítjük az aszcendensét, önmagában még az is nagyon, nagyon kevés. 
Az edző bizonyára látja, hogy szépen alárendeli magát, emiatt lábtörlőnek tekintik, ezért azt érzi, meg kell védenie ezt a gyereket, mert megérdemli, mert ő jobban hajt és küzd, mint a többiek, akik egyébként jobb játékosok, tehát nincs is szükségük nagyon arra, hogy a belüket kihajtsák, mint az állat. Persze, nem lazsálnak, hanem normálisan teszik a dolgukat, ez a Linzer gyerek vállal csak pluszokat. Az edző szemében ez egy jó pont. Erről jut eszembe, tavaly volt olyan, hogy rendesen elszúrta a passzt, a csapattárs (Dabbur) nem tudtak átvenni, így az ellenfél megkaparintotta. Ezért Dabbur kiabálni kezdett vele, amire ez a szerencsétlen, lábtörlő, linzerpofa nem reagált, hanem lenyelte. És gondolom nem lehet másképp edzéseken sem, hogy, amikor elrontja, kiabálnak vele. Meccsen nagyon nem tehetik meg, mert azt mindenki látja. A szurkolóknak nem szabad megérezniük semmilyen feszültséget, nekik a tökéletességet kell látniuk, és sokan sajnos el is hiszik. A médiának is ezt adják le, amit ugye a szurkolók olvasnak, mivel nekik szól. Meg van határozva, mit lehet, illetve mit kell mondaniuk. Nagyobb csapatoknál megeshet, hogy kiszivárogtatnak valami balhét, de azt meg direkt teszik, az olvasottság miatt és a figyelemfelhívás miatt. A megtörtént veszekedést is felfújja, mint az állat. Általában sztárok a szereplői ezeknek. Illetve a balhés játékosok tettei is szokott sajtó sztori lenni. Ez is inkább a sztárcsapatoknál szokott lenni, ahol több is a nagyképű, balhés, bulis játékos. 
Valahol neki is ki kell adnia, hiszen csak nyel, és a bírón vezeti le és még ki tudja, hol, esetleg otthon. Mert, ha visszaszól, akkor nem fogják befogadni, mert ő még reméli, hogy befogadják és megszeretik. Ennyire naiv se lehet. Akit már egyszer kiközösítenek egy közösségben, az már soha nem lesz egyenrangú tag, de lehetnek jobb időszakok. Na, de akkor se.
Mi a különbség a gyerek és a felnőtt közösségekben való kiközösítések között. Míg az iskolában a gyerekek nyíltan utálják a kirekesztettet és piszkálják is mellette, terrorizálják, csúfolják, addig a felnőtteknél levegőnek nézés van és elkerülés. Ez mellett a háta mögött beszélik ki. Nem piszkálják és nem csúfolják, de ha valakit levegőnek néznek, az is kegyetlen tud lenni. Kihagyják mindenből, nem mondanak el neki semmit, ami nem a munkával kapcsolatos. Tehát ne úgy képzeljétek el, hogy edzésen Linzerrel kiszúrnak mindig, lökdösik, kinevetik. Ugyanúgy passzolnak neki, ha kell, elviselik, ha muszáj, ha lehet, inkább kerülik, nem szólnak hozzá. Ő ezért elkülönül és ez több videóban is láthatóvá vált. Nem küldik el, mint a gyerekek, mert baromira leszarják, hogy ott van-e vagy sem. 


A meccs vége felé volt egy röhejes eltaknyolása. Szögletnél történt, hogy egyszer csak hanyatt taknyolt. Mondjuk, lehet fellökték, mert szögleteknél nem ritka az. De hát nehéz dolguk ilyenkor nincs az ellenfeleknek, ő már akkor is eltaknyol, ha hozzá se érnek. 
Ja és volt olyan eltaknyolása is, hogy próbálta megtartani a labdát, az ellenfél a nyakán volt, majd, mikor megfordult a labdával, szépen eltaknyolt, az ellenfél meg röhögve elvette tőle és elvitte. 


Rengeteget iszik a meccseken, többet, mint mások. Ez is inkább élőben feltűnő, a tévé nem mindig mutat mindent. Ez azért van, mert kihajtja a belét, jobban kifárad, jobban izzad, ezáltal több víz is kell. A torka kiszárad, a nyál besűrűsödik, emiatt van az állandó köpködése is, amit már guggolva, szenvedve csinál. 
És jöjjön a legviccesebb, ami a legszokatlanabb is volt. A bíró lefújt valamit, az ellenfél elkérte Linzertől a labdát, aki nem akarta odaadni, ezért több grazi is ráment, hogy adja már oda, de ő továbbra se adta, már menekült előlük. Egyikük lökdösni kezdte, de ez se hatotta meg. Természetesen nem lökött vissza. Most komolyan, ilyenkor mit érzett? Rosszabb, mint egy tíz éve. Az ellenfélnek fújt valamit, ezt nem bírta elviselni, és ezért is kérték el a labdát. Utána nem tudom mi lett végül, mert mást mutattak már, de az biztos, hogy nem érte el, amit akart, az ellenfélnek szabadrúgás következett. Ilyenkor, amikor nagyon bírta ezt elviselni, inkább hozzávágta a labdát az ellenfélhez, nem dugdosta, mint most. De legalább jót röhögtünk. Egyszerűen nevetséges dolgokat csinál. 


Emlékeztek még az októberi hisztijére, amit a válogatottban csinált, majd utána lévő meccsen bizonyos embereknek direkt nem passzolt? Ott is mindent kitaláltam, hogy egyedül, mindenben ő legyen a hibás, annyira gyűlöltem már. Előtte más mániánál meg ártatlan báránykákat csináltam az alanyokból, aminek semmi értelme nem volt, mert utólag kiderült, hogy mindig az aktuális mániám kavarta fel a szart, párról kiderült, hogy féreg, pl Louis vagy Antonini, utóbbi volt a nagyobb szarkavaró gép, még hazudozott is mellette és mindent megtett annak érdekében, hogy szerepelhessen, még, ha ez öt percig is tartott. Na, ők megérdemelték teljesen, de ilyen mértékű kirekesztés az ő esetükben nem volt. Louist inkább a rajongók utálták az undorító viselkedése miatt. Bemutatott nekik és nagyon bunkón beszélt velük időnként. Ők csak öten voltak és nem közösítettek ki senkit, de voltak klikkek. Öt ember már elég, hogy klikkek alakulhassanak ki. Voltak háttértagok is, de róluk nem sokat lehetett tudni. Felnőtt kiközösítések gyakrabban fordul elő női közösségekben, de ez nem jelenti azt, hogy férfiaknál teljesen elmarad ez és egyetlen foci csapatnál nincs ilyen. Klikkek meg mindenhol vannak, kisebb-nagyobb kiközösítések, ha valaki nagyon eltér, arra minden esetben szinte pokol vár. Ha olyan személyiség, akkor könnyebb lehet, de Linzer már a lábtörlő szerepét vette fel. Teljesen egyértelmű, ha az ellenfél köt belé, akkor is hagyja magát és ahelyett, hogy megvédené magát, vagy ő is elkerülné a társakat, bepuncsol nekik. Akkor ebből az következik, hogy mindent lenyel annak érdekében, hogy befogadják. Elmegy a csapatbulikra is edzésen és meccsen kívül, ahol szintén levegőnek van nézve. A videókba belelóg és csak ott kuporog valahol. Lainer meg el se megy ezekre, így szegénynek nincs társasága. Az edzők sem vesznek ezen részt, mert ők már más korosztály. Itt se küldik el, jöjjön és kész, max nem foglalkozunk vele és elkerüljük. Csináljon, amit akar. Valahogy így gondolhatták. Ez a hülye meg azt hiszi, ha nem lájkol nekik, arra felfigyelnek, esetleg idegesek lesznek, mert a valódi érzései néhol előtörnek, és ez leginkább az instán, ha már nyelnie kell egész nap. Az instán meg jöhetnek a görénykedések. Ulmer volt az, akinek a képeit régebben se nagyon lájkolta, pedig ő a csapatkapitány. Ki tudja, hogy beszél vele. Voltak emberek, akiknek többet lájkolt, voltak, akiknek kevesebbet. Az alapján válogatta, hogy ki hogyan bánik vele, ki mennyire szól hozzá normálisan, ki mennyire figyel rá. Ez alapján Ulmer nagy bunkó lehet vele, pedig ő az rajta kívül, aki Linzben született (és ketten vannak vele a csapatban), ő volt az Nápolyban, aki odament hozzá megvigasztalni, vagyis csak akarta, mert Linzer nem fogadta, ezért inkább otthagyta. De mivel ő a csapatkapitány, kötelességének érezte. 
Vissza az októberi hisztire. Ugye a második meccsük a dánok ellen akkor barátságos volt. Lainer bekamuzott valami sérülést, hogy elmehessen, Konrad (aki a Lipcsében játszik és ő a másik a válogatottban, aki szól még hozzá, és egyben Lainer nagy haverja) az U21-be ment. Linzerre ekkor rájött valami, ami nem ok nélkül lehetett, biztos levegőnek nézték, esetleg kicsit geciztek vele, vagy nagyon egyedül érezte magát. Kitalálta, hogy ő is az U21-be akar menni, de őt az edző nem engedte el. Ráadásul akkor még egyetlen egy tétmeccsen nem állhatott be a válogatottban. Gondolom, ment a hiszti, és a média szépen elsimította a dolgokat, valami ócska, jó fiús cikket nyomtak le, hogy ez a gyerek az U21-nek akar inkább segíteni, mert ők tétmeccset játszanak és fontos lenne a győzelem. Nagy marhaság, nem ez volt az igazi oka, hogy oda akart menni és nem is a bulik, amit akkor állítottam (fekete köd). Aznap görénykedett instán a szurkolókkal, levette az összes jelölést, ami a válogatottal kapcsolatos. És persze, hogy éjfélkor, hisz nem alszik még olyankor, cserébe, amikor teheti, délben kel fel, de ekkor nem tehette meg, mert már tízkor mindig edzés volt. Lábtörlő a válogatottban is, nem kell emiatt aggódni, ott is csinálja a kis puncsolásokat, még, ha nem olyan mértékben, mint a csapatban. Ott se szól hozzá senki, csak az említett két ember. Ha beszélget valakivel, mindig ők vannak az oldalán, senki más nem, nagyon ritkán csak. Októberben volt pont olyan, azután, hogy Lainer és Konrad elmentek. Valakinél bepuncsolt, aki vette a lapot és annak magyarázott. Szeptemberben az a magas szőke durván fellökte, ő azt is lenyelte, aztán ő volt az, akinek folyton passzolt ez a gyerek hátra fele. Két lehetőség van, bevédte, vagy úgy megfenyegette, hogy szerencsétlen lábtörlő beszart tőle. Médiában viszont dicsérte, mert akkor azt kellett csinálni, a kamerának és a szurkolóknak szólt az, ami közel sem az őszinteségről híres, így számomra az ilyen nyilatkozatok értelmét vesztette. Volt még a hájfej, edzésen volt egy mellényes csapat és egy nem mellényes. Linzer és ő is mellényesek voltak és szerencsétlen lábtörlő elől elrúgja a labdát direkt, majd odaadja egy harmadik mellényesnek. Ez milyen már?
Tavaly márciusban, mikor először ment, szeretettel fogadták, akkor még szerették és kedvesek voltak vele. Érezhető volt a képeken és a videókon. Fél évvel később meg már kikezdték. Hát ennyit a válogatottról, emiatt csinálja a kis görénykedéseket. Persze, hogy nem ok nélkül, én meg elakartam hitetni magammal, hogy ő ilyen kis szemétláda és, hogy ezért utálják. 


Nyáron fajult el a csapaton belül ez a kiközösítés is. Tavaly se volt már valami jó, akkor még volt olyan időszak, amikor beakarták fogadni és bevonták a közös programokba, nem rekesztették ki. De ez nem tartott sokáig. 
Tavalyhoz képest sokkal többet kezdő és már le se cseréli. 24 meccsből 21-szor volt kezdő a bajnokságban. És amúgy, mikor nagy ritkán padozott, akkor nem cserélték be. Utoljára novemberben cserélték le a Hartberg ellen a 89. percben, de ez szinte végig játszást jelent, előtte a Mattersburg ellen szintén novemberben. Azóta nem cserélte le és csak egyszer volt pados március 10-én szintén a Graz ellen. Augusztusban, szeptemberben és októberben padozott még, mindhárom hónapban egyszer, majd egyik meccsről teljesen kimaradt egy kisebb sérülés miatt, az meg augusztusban volt. Augusztusban és októberben cserélték még le. EL-ben egyszer volt csere, háromszor cserélték le, de az egyik 89. percben. És két sárga lapos eltiltás. BL selejtezőben nyáron négyből háromszor volt kezdő, ezeken mind lecserélték, mikor nem volt kezdő, végig játszotta a második félidőt, sérülés miatt cserélték be. Két sárgát gyűjtött be a négy meccs alatt. Szégyen. Kupán ötből négyszer kezdő volt, egyszer cserélték be, illetve kétszer le, de azok is a legelején. A végére már sehol se cserélték le, és szinte mindig kezdő volt.
Nézzük, mi volt tavaly. Nyáron, vagyis az már tavaly előtt, de az előző szezon már, hosszabb sérülése volt (na, ez igen csak meglepő nála). 29-szer volt kerettag a bajnokságban, ebből mindössze csak 17-szer volt kezdő, 9-szer lett becserélve és csak 3-szor maradt a padon. Na, ehhez mit szóltok? Hatalmas különbség idénhez képest. EL-ben 14 meccsből 10-szer volt kezdő, akkor egészen az elődöntőig jutottak, ami május elejét jelentett. Négyszer cserélték be, tehát játszott mindegyiken és egy darab eltiltása sem volt. Lett volna egy, de azt eltörölték, ezt a sztorit már ismerjük. 
Két sárgát gyűjtött be. A bajnokságban nem volt sárga lapja, idén már van kettő, ráadásul az elsőt is csak úgy kapta meg, hogy ezredjére megcsinálta ezeket a hülye felrúgásokat. Egy gólja volt és négy gólpassz. Európa Ligában egy gólpassz. Idén EL-ben egy gól és egy gólpassz, a bajnokságban négy gól és két gólpassz. Szégyen. Gólpasszból többnek kellene lennie. Kupában két gól és egy gólpassz harmad meg negyedosztályú csapatok ellen. November óta egyik sincs neki a bajnokságban, az EL-ben csak februárban volt neki mindkettő, akkor még valamennyire jobb formában volt. Most meg a legalja, amiket művel, de komolyan. Szoboszlainak van két gólja és két gólpassza, pedig ő alig egy hónapja lett rendszeres játékos a csapatban. Már az EL-es bemutatkozásán szerzett egy gólpasszt, amit ugye Linzernek köszönhetett, hogy akkor kezdő volt, mert épp töltötte a hülye sárga lapos eltiltását. Azt még szerettem volna elmondani, hogy nem zárom ki, hogy ez a vissza esése és, hogy most görcsösebb és idegesebb annak köszönhető, hogy jobban ki van közösítve. Ilyen utoljára nyáron volt, vagy valami hasonló, akkor edző meccsek voltak, és nagyon láb alatt volt mindig a csapattársainak, meg velük is kicicáztatta magát, nem csak az ellenféllel. A lájkolásaiból is meglátszik, nyáron volt olyan, hogy nem lájkolt a csapattársaknak, de azért többet, mint most, de kis kiválasztottjai voltak, most meg már szinte senki se kap tőle lájkot a csapattársak közül. De puncsol továbbra is, a frissebb igazolások közül bekövetett párat, és volt, aki vissza se követte, valaki igen. De erre már megint azt tudom mondani, hogy nem gyerekközösség. Miért ne követné vissza? De volt, aki tényleg nem tette meg. A múlt heti videómról még annyi, hogy, ugye nekiment valakinek, és aki mögötte volt, kissé megakarta ütni, hogy menjen már tovább. Nem egyszer volt az, hogy hátranéz, emiatt történt az akkor, hogy nekiment valakinek. Mostani videón is látszik, hogy kicsit hátranéz teljesen feleslegesen, de gondolom a puncsolás egy része, hogy rájuk nézzen és hallja, miket mondanak. Kis puncsológép. Tehát ilyen neve is lehetne, hogy: kis puncsoló lábtörlő linzerpofa.


Észrevettétek, hogy már egy hónapja nem nyilatkozott, sőt már több, mint egy hónapja. Utoljára a Napoli elleni meccs előtt és azt, hogy semmi esélyük az odavágón. Előtte szinte minden meccs után nyilatkozott. Nem csodálkoznék rajta, ha büntetésben lenne, mert egyszer már megtanították, hogy miket lehet mondani és miket kell. Egy darabig tartotta, de megint elkezdte ezt a marhaságot. Azóta kamera közelébe se engedik.
Vagy egy másik lehetőség, hogy felerősödött a depressziója, és inkább nem áll kamera elé. Vagy az bántja, hogy nem mondhatja azt, amit igazából érez, vagy gondol, így nem látja értelmét, hogy nyilatkozzon és szerepeljen, miközben hazugságokat kell mondani, vagy csak félig hazugságokat. Lehet, hogy inkább ez, vagy mindhárom benne van. Max, ha gólt rúg, akkor fog nyilatkozni, akkor meg lehet azért, mert akkor kötelező lesz. 

Na, ma ennyi volt ebből a gyerekből, remélem, leírtam mindent, amit akartam, ha mégsem, és eszembe jut valami, majd a következő posztban kerül rá sor. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése